V januári mi dorazil Canyon Stoic 2, všetko šlo hladko a potichu, no asi po 100 kilometroch som si všimol, že bicykel vydáva praskavý, až vŕzgavý zvuk, ktorý ide z vnútra rámu.
Vzniká hlavne, keď pohybujem riaditkami do strán, akoby mal bowden až nadmernú vôľu a obuchával sa o vnútro rámu.. S bicyklom som však od pôvod. stavu nič nerobil, neviem prečo sa to deje teraz.
Nevie prosím vás niekto ako na to?
Pri jazde je tento zvuk dosť otravný...
Ďakujem pekne, pedále som premazal ale bohužiaľ, nepomohlo to. Skúsim ešte vyčistiť pätku prehadzovačky, čítal som, že niekedy môže robiť problém a že za z nej môže zvuk prenášať rámom a potom to znie ako pukanie zo stredu rámu. Ak nepomôže ani to, tak dám do servisu vyčistiť a premazať stredové zloženie. Ešte stále premýšľam, či to nemôže byť spôsobené príliš opotrebenou kazetou/prevodníkom, keďže tento zvuk sa začal ozývať len po výmene reťaze.
EDIT: možno to bude ozaj pätka, pri jemnom zatlačení prehadzovačky do strany je počuť hlasné puknutie. Neviem.
kupil som si jazdeny ram a prehodil nan veci z povodneho bicykla. Vzdy pred jazdou vycistim retaz a prevodniky a dam olej nech to maze a je ciste. jazdim do 40km zvacsa polne cesty. Ked vsak idem po ceste tak sa z retazoveho pohonu ozýva "vŕzganie". Kedze retaz uz mala co to za sebou tak som si myslel ze to je nou. ide o retaz sram ktoru som si kupil 2 kusy. Vzdy som ale pouzival retaz shimano lx pretoze aj cele radenie a retazovy pohon mam shimano lx. Kedze sa uz retaz nevyraba tak som sa nechal presvedcit predajcom a kupil sram na vyskusanie 2 kusy. Vymenil som teda reraz za novu (druhu) a znovu to iste. Naprv nic a po cca 15 km sa ozve to zname vŕzganie. Povedal som si ze povodne mazanie z retaze sa opotrebovalo a treba dat trochu oleja. urobil som to teda a po kratkej chvili znovu. Neviem to odstranit. Nikdy som takyto problem nemal. Moze to byt proste retazou sram? tiez je tam rychlospojka ktoré som nepouzival doteraz-vzdy som nitoval. Vŕzganie sa ozve len na ceste ked taham do kopca. Ked prestanem pedalovat tak to prestane-cize lozisko zadneho kolesa to nie je. Nic ine ma nenapada a nechce sa mi kupovat dalsiu retaz. Napadlo ma este ci ten ram nemoze byt poskodeny a pri zatazi "vŕzga" .Poskodenie ale nevidiet a ked nan vyviniem silu tak tiez "drzi po kope".
Neviem co s tym dajte nejake rady. Citim sa blbo ked idem okolo ludi na vŕzgajucom bicykli-toto sa mi este nestalo a to jazdim od 4rokov