Cavte, cisto laicka otazka. Co sposobuje ten "rapkacovy" zvuk ked ide bajk na volnobeh. Niektore nove bajky maju ten zvuk sialene hlasny. Na co sa zamerat pri vybere aby to bolo co najtichsie? Pripadne da sa s tym nieco dodatocne spravit ? Vdaka
Chápem že sa vám ten zvuk páči, keď jazdíte medzi ľuďmi a nechcete ich prekvapiť, je to lepšie ako mať prst stále na zvončeku.
Ten olejový náboj asi vyskúšam, raz, ešte sa musím pohrať s mamutom (kôli prachom)
zdravím, nejde mi o zvuk ale dám to sem...viete niekto niečo nábojoch MDK t.j. mondraker??? konkrétne MDK GW 12x148mm, sealed bearings, IS 6 bolts majú priemyselné ložiská??nejak som sa nič nedopátral..dík
mam taku otazku mam zadny naboj shimano FH-M615, pri servise som vybral osku,vycistil a znovu namazal loziska/konusy...po opatovnom zmontovani bol rapkacovy zvuk tichsi,a po nejakej chvilke to stichlo uplne...takmer vobec nepocut rapkanie,ale v zabere drzi,nepresmykne,nepreskoci....preco zostal umlcany? dal som privela maziva?
Nuke1ak chces zosilniť rapkavy zvuk orecha, poutieraj a odmasti tie časti, ktoré ten zvuk robia. Lebo som skúsil dať tam olej, ako mi radil dodis601 a je to tichšie, nie však úplne ale dá sa.
Čím mastnejšie, tým tichšie.
utrel som len tie vnutorne plochy so zubami a trosku je to silnejsie. Dokonca som skusal aj druhe 18 zubove,ale je este tichsie ako 54T. Chcem to hlucnejsie aj z bezpecnostnych dovodov....
18z ratchet v 350 naboji je pri jazde nepocutelny - dnes sa vyrojili bezci a bezkyne - min. 2 si asi cvrkli ked som siel okolo mich. bude to chciet nejaky zvoncek. na novatec kolesach to rapcalo krasne nahlas, stacilo na chvilku prestat slapat a uz o mne vedeli. teraz aby som vykrikoval lebo mi niekto zinfarktuje pri obiehani.
zaroven som si dal odpoved na otazku ci by som chcel shimano scylence a uplne tichy naboj - nie nechcel. v rozumnej miere nech to rapka lebo som fakt nepocutelny a to nieje dobre.
utrel som len tie vnutorne plochy so zubami a trosku je to silnejsie. Dokonca som skusal aj druhe 18 zubove,ale je este tichsie ako 54T. Chcem to hlucnejsie aj z bezpecnostnych dovodov....
a čo si tam dával, má tam isť len olejček na tie ozubenia a jemná vazelinka na dráhy pre prstence v náboji a orechu
Ja to mám rovnako. Nový náboj, jemná vrstva tej ružovej vazelíny, 18t ratchet, a počas jazdy totálne ticho. Shimano je vedľa neho delostrelectvo. Zatiaľ iba 40km, tak uvidím či sa to ešte rozozvučí.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ten olejový náboj asi vyskúšam, raz, ešte sa musím pohrať s mamutom (kôli prachom)
Čím mastnejšie, tým tichšie.
Silno zavidim, mne to mazanie pomohlo tak na 2 otacky kolesa (samozrejme, ze sa jedna o iny hub).
zaroven som si dal odpoved na otazku ci by som chcel shimano scylence a uplne tichy naboj - nie nechcel. v rozumnej miere nech to rapka lebo som fakt nepocutelny a to nieje dobre.
a čo si tam dával, má tam isť len olejček na tie ozubenia a jemná vazelinka na dráhy pre prstence v náboji a orechu
https://www.ckdmarket.sk/c/nahr-diely-na-bicykel/naboje-torpeda/nahradne-diely/?view_style=grid&id=product-list-c1020&view_count=15&view_sort=price&variant_filter=1&field_brand[]=139
Ticho, ale že úplné ticho