https://www.aliexpress.com/item/32840858726.html
15.04.2022 - 17:47:40
00
Pokiaľ si nedal požiadavku, že chceš vrátiť pôvodnú brzdu vo funkčnom stave tak v tom nevidím problém... Ďalšia vec zohnať olivy a tŕne do čínskych bŕzd je veľakrát prakticky nemožné a seriózny servis si nezoberie na triko že ti tam dá prvú olivu a tŕň ktorý majú skladom s tým ze možno to bude fungovať... No a ako bonus s odvzdusnovanim týchto bŕzd je väčšinou spojených tolko problémov, že cena za robotu bude pokojne vyššia ako hodnota konkrétnej brzdy. Takže servis ti namontoval novú brzdu tak ako si chcel, za to si aj zaplatil. Bodka vybavené...
16.04.2022 - 07:44:42
02
čiže keď si dám vymeniť napríklad kľuky za iné, tak kľudne ich môžu rozrezať, lebo som nepožadoval, aby boli po demontáži funkčné? nie je to blbosť?

nemám vnútorné vedenie hadíc, takže len špekulujem...nedá sa hadica vybrať tak, že ju uvoľním na strmeni a vytiahnem z rámu "zhora" bez toho, aby som musel demontovať tŕň a olivu na páke?
16.04.2022 - 12:28:30
00
Jedine žeby si na tých klukach ma segment ktorý sa pri montáž rozlišuje a pri montáž potrebuješ použiť nový... Dnešnej dobe je aj na väčšine lacných bajkov tahana kabeláž vnútrom čiže s praktického hľadiska dáva roPojena brzda zmysel... Po novom sú napríklad Shimano brzdy dodávané v škatuli rozpojené. Ale chápem kam tým mieriš.
Na väčšine rámov cez vstup prejde iba samotná hadica... Ani banjo ani skrutku co rozlišuje olivku cez ten otvor nedostaneš
16.04.2022 - 12:47:50
01
Flegko,ved skus shimano hadicu komplet ...
16.04.2022 - 12:56:32
00
Vsak oliva je defacto jednorazove kovove tesnenie, trn .. ako kde, na Avid/Sram (aspon starych) boli prpeouzitelne, niektore verzie sroubovacie, cize slo odsroubovat dokonca, ale vypadaju inak, ako tieto. Kazdopadne, su to halierove zalezitosti/mali by byt/, podobne ako nipel, ci koncovka na bowden. Problem samozrejme je, ak je dotycna brzda hodne nestandardna. Ale tak preto sa treba takym komponentom vyhybat. Inak to, ze nejde vytiahnut hadicu spolu s olivou a trnom je dost fail. Ale takych jeden dnes najde asi dost :/
Neviem co su toto konretne za brzdy, ale mozno aj nejake bazarove 20e Avid Juice3 budu lepsie :D
16.04.2022 - 13:49:14
00
za olivou ale máš ešte skrutku a tá má 9mm... takéto otvory v ráme by som ja teda nechcel mať, to radšej zakaždým kúpim novú olivu s tŕňom

inak v tom odkaze na ali je písané, že oliva a tŕň pasuje do shimano deore a aj do zmieňovaných bŕzd, takže stačí kúpiť toto a je po probléme:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-oliva-pre-sm-bh59-3750.html?gclid=EAIaIQobChMIq5r6tfmY9wIVio9oCR3LPAfhEAQYAyABEgIpH_D_BwE
16.04.2022 - 17:59:21
01
čiže keď si dám vymeniť napríklad kľuky za iné, tak kľudne ich môžu rozrezať, lebo som nepožadoval, aby boli po demontáži funkčné? nie je to blbosť?

Presne na toto narazam. Ak uz vraciam zakaznikovi povodne suciastky a nie su napriklad funkcne lebo sa poskodili pri demontazi, tak ho na to upozornim.
Btw toto som uz tiez zazil v inej predajni kde mi menili pedale na novom bajku za lepsie a stare nevratili. Ved naco oni sa niekomu za par eur neskor predaju, kedze su nove nie?
Ak som dobry servisak navrhnem riesenie, pretoze zakaznik tomu nerozumie a ja ano a urcite moju radu oceni.
Zaujimave, ze to, ze nemaju klucik od baterky mi zavolat uz boli schopni, ale to, ze tam mam cinske brzdy a vratia mi ich v takomto stave uz nie.
Trosku ma mrzi, ze tolko ludi sa tu diva na takto jednoduchu a jasnu vec slendriansky...akoby nikdy nezazili kvalitny servis od A-Z a vzdy sa uspokojili len s malom.
To sa potom nedivim, ze servisy su na takejto urovni, ked maju takychto laxnych zakaznikov.
P.S. Este dodam, ze prednedavnom som servisoval starsi nb a hned som vedel, ze sa v nom rypal nejaky amater.
Ako?
Jednoducho, skrutky boli slabo utiahnute a par ich chybalo. Typicka robota slendrianov. Ale co, sak zakaznik to nevedel, nb sluzil dalej, tak komu tym vlastne skodili?
16.04.2022 - 20:27:04
01
flegko k notebookom , ak nieco poskladas a ostanú ti skrutky a funguje to rovnako dobre ako predtym znamena to ze si to poskladal lepsie ako vyrobca ?? dotahovat skutky v notase na krv je riziko aby nepraskol závit. A navyše poskladal som viac PC a menil som si ramku a ssd vo viacerých ntb a často tam vídam voľné závity. Proste je to skelet ktorý sa používa na viacero modelov a niekde su rozmiestnené veci ináč

Pedále , sú takisto totálny spotrebák. Nedoporucujem kupovať pedále z druhej ruky aj ked sa jedná o kvalitnejši komponent ,napálil som sa na už fajnovom vakli ktorý bol nezoservisovateľný.

Nevrátili ti plastove pedále alebo plecháče? Nečudo , na tom nechce nikto jazdiť to patrí do recyklácie zarobiť sa na tom nedá. Ak ti nevrátili kvalitné pedále ako raceface , spank , shimano , hope , look to by si sa nad tým pozastavil

Vrátili ti rozpojenú brzdu? Dobre urobili. Vačšina rámov ma dnes interné vedenie. Keď ju chceš namontovať zas inde je lepšie ju mať rozpojenú a ešte tu máš aj olivu a tŕň ktorou si neboli istý. Dokúp za éčko olivu a tŕň a brzdu môžeš použiť a je po ohňostrojoch.
16.04.2022 - 21:14:12
00
flegko - ak si dávaš meniť pedále do servisu, tak škoda reči.....
16.04.2022 - 21:28:14
02
k notebookom , ak nieco poskladas a ostanú ti skrutky a funguje to rovnako dobre ako predtym znamena to ze si to poskladal lepsie ako vyrobca

Ano takto som sa na pozeral aj ja, pretoze pri rozkladani bolo pravidlo, ze mi skoro vzdy nieco zostalo na stole...tiez som to nazvyal upgradom nb a jeho odlahcenim;o).
Ale vzdy som si dal pracu s tym, ze som to rozobral znovu a tu skrutku tam vratil.
Nedotiahnute skrutky znamenaju, ze sa casom uvolnia a je bezne, ze rozoberam nb, kde na sasi chyba polovicka skrutiek...vinou slabehu utiahnutia.
Pedale od vyrobcu samozrejme nebyva nic kvalitne, ale ide o princip hosi kedy to konecne pochopite? Samozrejme je, ze na 99% budu zakaznikovi naprd, ale povinnostou predajcu je spytat sa ho, ci si zela povodne pedale zobrat so sebou alebo ich nechce.
To je tak tazko pochopitelne?
Mne je skoro jedno v akom stave mi to vratili, mne sakra vadi, ze mi o tom nic nepovedali.
Co pisem ugrofinsky, ze tomu stale nerozumiete?
16.04.2022 - 21:33:07
00
Ugrofinsky a trochu mandarinsky a na zlej adrese. Treba to adresovať tomu servisu. Ale tiež budú rovnaký maďari ako my.
16.04.2022 - 21:47:41
01
Ach jaj... Ze som vôbec túto tému otváral...
16.04.2022 - 22:00:00
02
marano napísal:
flegko - ak si dávaš meniť pedále do servisu, tak škoda reči.....

Toto povysovanie na fore milujem. Majster sveta, co pohrda niekym komu menili pedalie v obchode.
Btw pisal som jasne, ze som kupoval bicykel a ponukli mi nove pedale, ktore hned aj nahodili na bicykel (zdarma), takze nevidim dovod preco to nevyuzit.
Ale keby som to aj nemal pri kupe tak co? Som niekto menej ako ty?
Mas pravdu skoda reci;o).
17.04.2022 - 00:41:30
00
Ehm bicykle sa predávaju bez pedálov takže si žiadne ďalšie nemal dostať v takom prípade. To ze ti ponúkli rovno pedále podla tvojich preferencií je pekne gesto aby ti usetrili starosti s vyberom a objednavaním z netu a podobne a aby aj predišli trápnej situácii ze zistis ze odides bez nich alebo ti musia priratat tie sunty co aj tak prides vymenit za dva tyzdne.

Keď ti tam nechaju plecháče alebo testovacie plasťáky je to extra služba naviac ktorej si treba nadštandartne vážiť. Tie atrapy pedálov čo sú v predajniach na bicykloch sú len na test či sedí veľkosť a nie sú od výrobcu ale nakúpili ich oni , predajcovia. Alebo ti proste prirátaju ja neviem 5 eur za plecháč alebo plasťák. Niekde ti prirátajú ešte aj montáž pedálov ktoré si kúpiš. To že sa predávajú bicykle bez pedálov je úplne normálny jav pri kúpe bicyklov a odjakživa to tak bolo v predajniach. Keby ti nechali pedále tak na tom prerobia. Keď si objednáš bike z netu , príde v krabici bez pedálov a určite aj oni ho tak dostali a ešte k tomu často je v krabici aj s rozladeným radením , nenamontovanym saltrom , pätkou , a nenamontovanými riaditkami a predným kolesom , nedotiahnutými kotúčmi a kazetou a sfúknutými kolesami a tlmičmi , a oni ho ešte aj zdarma zmontovali a naladili. Často to je že po 100 km máš prísť na prvu garančku aby skontrolovali radenie a sag v tlmicoch tiež zdarma či všetko "sadlo" po čase. Sú servisy co objednané bicykle ktoré kúpiš inde vybaľujú a skladajú za poplatok. (napr. značky ako canyon , commencal, Yt industries, Yeti ktoré su predávane formou direct sale) Toto sú uplne bežné služby a postupy a všetci sa s nimi stretávame pri kúpe bicyklov. Dokonca na bazároch kupujeme bicykle bez pedálov a nepozastavujeme sa nad tým. Nabudúce už budeš vedieť :)
17.04.2022 - 02:26:00
01
keyboard_arrow_up