Hádam nezakladám duplicitnú tému. Budem mať nové kolesá a je v pláne prerábka na bezduše (aj teraz alebo až v lete). Na MTB to mám za tie roky zmáknute čo sa týka techniky, tmelov, plášťov. Ak máte nejaké skúsenosti a rady v čom si dať pozor alebo čo urobiť inak ako u MTB budem rád (páska, tmel, plášte). Možno aj pre ostatných
Čaute, poraďte prosím. Prechádzam z conti gp 5000s 25mm s dušo (jazdím cca 6.5-7atm, výrobca udáva max 8.5) na nové carbon kolesá a tam už gp5000s tubeless (určite 28mm, vzadu možno 30). Podľa výrobcu majú max 5atm - bude to pri širšom plášti dostatočne 'tvrdé'? 5 pri aktuálnom setupe mu príde príliš "mäkká". Bude to pri TL a máličko širšej pneu dostatočné?
Čaute, poraďte prosím. Prechádzam z conti gp 5000s 25mm s dušo (jazdím cca 6.5-7atm, výrobca udáva max 8.5) na nové carbon kolesá a tam už gp5000s tubeless (určite 28mm, vzadu možno 30). Podľa výrobcu majú max 5atm - bude to pri širšom plášti dostatočne 'tvrdé'? 5 pri aktuálnom setupe mu príde príliš "mäkká". Bude to pri TL a máličko širšej pneu dostatočné?
Pravdaze zalezi kolko mas kg ale ja jazdim rovnake plaste oba 28mm a vpredu mam 4 a vzadu 4,5 pri cca 78kg (+ ak mam full bajk pocas ultra tak ma aj 15kg+ ak je tam aj voda a jedlo). Cely princip je prave o tom ze je to maksie, ak to budes prefukovat je to cisty nezmysel.
kolesko Pri tubeless ide prave aj o to, ze uz to "nemusi byt tvrde" a zaroven ides do vacsieho objemu, tam je to automaticky maksie. Pripadne obavy z vyssieho valiveho odporu tiez nemusis mat, pri tubeless je zmena v zavislosti od tlaku mensia nez u dusovych pneu. Casom najdes svoje optimum🙂
Ide v podstate o hrubku materialu samotneho plasta. Klasicky road plast daj standard, ak ma super ochranu proti defektom tak daj double a DH je len na ultra hrube downhillove gumy.
Inak uz som tu chcel dlhsie dat toto video. Rozhovor Dylana Johnsona s Joshom Poertnerom, co je jeden z najpovolanejsich ludi na tuto temu. Vynikajuco tam vysvetluju, ako spravne hustit a ze je to uplne inaksie, ako si vacsina ludi mysli. Pointa je v tom, ze pri prehusteni vibracie velmi uberaju vykon a ide o take signifikantne cisla, ze radsej podhustit, ako prehustit. Fakt treba pozriet, po tom videu som uplne zmenil pristup ku husteniu. Inak oplati sa vsimnut, co za suveniry ma Josh za sebou, ten bike je zevraj origos Lemondov vitazny stroj z Le Tour a dres na stene netreba predstavovat.
Ten rozhovor bol 3 dielny, dalsie dva diely pojednavaju o mazani a aerodynamike a su rvnako zaujimave a plne informacii, ktore velmi prekvapia. Vsetko sa t oda najst na Dylanovom kanaly, ktory tiez velmi odporucam, rozobera treningy velmi vedeckym a zaujimavym sposobom. Aj ked on je hlavne endurance/MTB jazdec.
Kalkulator je dobry na zaciatok, ale kedze kazda pneu ma iny karkas/gumu, inak sa sprava, roztiahne a zalezi aj od preferencii jazdca, preco si to casom nedoladit podla seba? A mat v cestnych bezdusakoch +- stale rovnaky tlak, to zvacsa znamena dohustenie pred kazdym vyjazdom🙂
Zdravím,
Troška mimo tému ale predsa len o pneumatikách, Skúšam kombináciu panaracer gravelking sk 32c s vidlou carbon-tech x-f03. Ráfik má int. šírku 15mm, zatiaľ to skúšam s dušou pri tlaku 5 barov má plášť 30mm.
Čo myslíte je to ešte ok ? Jazdím v teple a suchu (mix rozbitých asfaltiek a upravených polňačiek ....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pravdaze zalezi kolko mas kg ale ja jazdim rovnake plaste oba 28mm a vpredu mam 4 a vzadu 4,5 pri cca 78kg (+ ak mam full bajk pocas ultra tak ma aj 15kg+ ak je tam aj voda a jedlo). Cely princip je prave o tom ze je to maksie, ak to budes prefukovat je to cisty nezmysel.
Kde berieš údaj Tire Casing. Ten má zásadný vplyv na výsledný tlak. Nikde som ten údaj ohľadne mojich plášťov nenašiel.
Inak uz som tu chcel dlhsie dat toto video. Rozhovor Dylana Johnsona s Joshom Poertnerom, co je jeden z najpovolanejsich ludi na tuto temu. Vynikajuco tam vysvetluju, ako spravne hustit a ze je to uplne inaksie, ako si vacsina ludi mysli. Pointa je v tom, ze pri prehusteni vibracie velmi uberaju vykon a ide o take signifikantne cisla, ze radsej podhustit, ako prehustit. Fakt treba pozriet, po tom videu som uplne zmenil pristup ku husteniu. Inak oplati sa vsimnut, co za suveniry ma Josh za sebou, ten bike je zevraj origos Lemondov vitazny stroj z Le Tour a dres na stene netreba predstavovat.
Ten rozhovor bol 3 dielny, dalsie dva diely pojednavaju o mazani a aerodynamike a su rvnako zaujimave a plne informacii, ktore velmi prekvapia. Vsetko sa t oda najst na Dylanovom kanaly, ktory tiez velmi odporucam, rozobera treningy velmi vedeckym a zaujimavym sposobom. Aj ked on je hlavne endurance/MTB jazdec.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Toto je presne ten rozhodujuci moment kedze nejazdime po dokonale rovnych cestach a v nasich podmienkach dvojnasobne.
Troška mimo tému ale predsa len o pneumatikách, Skúšam kombináciu panaracer gravelking sk 32c s vidlou carbon-tech x-f03. Ráfik má int. šírku 15mm, zatiaľ to skúšam s dušou pri tlaku 5 barov má plášť 30mm.
Čo myslíte je to ešte ok ? Jazdím v teple a suchu (mix rozbitých asfaltiek a upravených polňačiek ....
ďakujem.