Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Ja som raz šiel minimálnou povolenou rýchlosťou na diaľnici (80 km) aby som mal čo najnižšiu spotrebu a dokotúľal sa na najbližšiu pumpu kde mali 101 oktán, lebo predsa ST150 nebudem kŕmiť 95kou. 😁 Kamióny mi blikali aby som pridal. 🙈
Corolla 2021 má 45 litrovú nádrž a keď sa rozsvieti rezerva a idem na pumpu hneď, nevojde viac ako 35 litrov nikdy, takže značne prestrelené.
Ja som raz daavno mal pozicanu kolegovu C Xsara *****sso benzin, na kratku vzdalenost po meste, stahovanie (povedzme 25-30km) a po vrateni som odovzdaval s dojazdom omnoho vyssim (povedzme +50-60 km)
Cisla presne nepamätám, ale prekvapilo (ho) to;) a samozrejme bez tankovania ...
Ja som raz - vzdy vymäkol, resp. nikdy som este netlacil auto na pumpu. Rekord mam asi 1l v nadrzi, podla dotankovania, co by zodpovedalo 10km dojazdu podla spotreby...
Ale ktory kkt to vymyslel... a ako tak citam, maju to viacere znacky
ja som raz mal benzin, tam dolejes napr. z kanistra ked dojde, natiahne sa do systemu a ides dalej. Ale s dieslom zasvieti rezerva a zacnem hladat pumpu, podla ustnej info mechanika 80-100km sa da vpohode jechat na tu kontrolku. Ale dojazdit diesel je na odtah nasledne
EDIT:
este vcera vecer - nedalo mi, som nastartoval kosacku na stary benzin a vpohode, na druhe potiahnutie isla, spravil som 2x20m otocky s jednym prestartovanim, vyzerala vo forme
tiež som do kosačky kúpil radšej ten drahší, na základe diskusie tu. Ale pred doliatím som ju skúsil nakopnúť s minuloročným obyčajným benzínom, ktovie kedy tankovaným ... nakopla bez zaváhania
Jeepy mi tiež ukazujú nulový dojazd a viem, že dám v pohode ešte 30-40 km. Ja si autom udávané číslo vždy "overím". Viem predsa, ako jazdím a akú mám spotrebu, poznám objem nádrže a potom je to už len obyčajná matematika ZŠ.
PS: Najviac som išiel s 0 km dojazdom 16 km.
Tak som to vcera skusil dat z vychodu do Ostravy cez Polsko. Zo SL je to cca o 30km viac cez Krakow. Spotrebu som mal o 0.5l nizsiu ako zvycajne, lebo na dialnici sa nedalo ist rychlo. Tankoval som plnu v Polsku. Oproti cenam nafty na SK usetrenych 320czk (12€) 30km navyse ma vdaka spotrebe nestalo nic a na myte som dal 150czk (6€). Casovo to vyslo asi na rovnako. +- par minut asi. V prvom rade som sa chcel vyhnut strecnu a kysuciam po tme, ale tie polske okresky su peklo aj za svetla. Vyskusal som a nabuduce radsej budem rad aj za to nase hrozne Strecno.
P.S. k debate o nadrzi. Ja svoju malo kedy jazdim do rezervy, nie to este po nulu. Mam commonrail a ten ked nacuca vzduch, tak je pruser.
k tým kosačkám mám 20 ročnu zeleno-bielu mašinku nemenovanej značky a servisák (chodím vždy na jeseň) mi okrem prekvapenia, že v akom je dobrom stave, len má mierne ojazdené kolieska (ale prezúvať zatiaľ nebudem) povedal, že na jeseň mám vždy dojazdiť benzín kým kosačka nezdochne a TAK to aj robím
K benzínu E10 výrobcovia paliva hovoria, že ho netreba skladovať viac ako 3 mesiace, lebo stráca svoje vlastnosti.
Tak prečo im neveriť a zbytočne trápiť motory nekvalitným benzínom.. Ja starý benzín používam v dielni na čistenie. Napríklad reťaze bajku.
Môj Ford Galaxy hovorí pekne až do 0, ale neustále to prepočítava podľa priemernej spotreby za nejaký čas, takže vie dojazd stúpnuť z 20 na 30km bez dotankovania - keď idem posledné km extrémne na spotrebu. Raz som takto dochádzal posledných 500m na benzínku a v podjazde mi nasalo vzduch, hodilo chyby a radšej som ho rovno odstavil ako následne odvzdušňovať
2009, čiže asi prvá pred faceliftom? To auto viac stojí ako jazdí, takže až tak presne to neviem. (za posledných 6 rokov najazdilo cca 30 000km ale z toho bolo ďalších 8 000km na stk na Slovensko a späť)
Tiež som bol v Maďarsku skúsiť tanknúť
Dnes v Maďarsku, 46l 60eur
A na doraz už nejazdím aj keď sa mi už stalo, že auto prestalo ísť. Jednoducho, mal som na žígu vyrátané, že zo Zahoria na Oravu zájdem. Lenže som zabudol prirátať jednu výnimočnú cestu (70km) takže ma to "nechalo" pred Istebným...
Inak k tomu dojazdu, myslim ze nove auta maju nastavenu softwarovo vacsiu rezervu. Na starej Kii ked sa mi ukazali --- tak som vedel ze uz je dost zle a ze ten dojazd je par desiatok km. Na novej Kii ked sa ukazu ---, tak natankujem este v pohode cca 7-8l, co je dojazd okolo 100 km.
Nahodou som uvidel reklamu na novu Mitsu L200 a ako sa mi pacia uzitkove vozidla a zaroven tvrdim, ze vzhlad je nepodstatny (teda az za funkcnostou), ale ta predna cast ma doslovne odpudzuje. Nic pre skostnatene konzervy
vidíš toto je vec názoru, ja som síce mierne neobjektívny (ako bývalý majiteľ Lancera), ale táto dizajnová tvár Mitsu sa mi celkom páči...
mne napríklad líder v tejto SUV oblasti Toyota a jeho modely Landcruiser, alebo nový Highlander prídu dizajnovo divné... je to asi vec vkusu každého soudruha... ale tu sa asi na krásu až tak nehrá, ide o "praktickosť" i keď väčšina týchto SUV a zvlášť "mestských" sa do terénu v živote nepozrie... ale to je o inom...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Corolla 2021 má 45 litrovú nádrž a keď sa rozsvieti rezerva a idem na pumpu hneď, nevojde viac ako 35 litrov nikdy, takže značne prestrelené.
Cisla presne nepamätám, ale prekvapilo (ho) to;) a samozrejme bez tankovania ...
Ja som raz - vzdy vymäkol, resp. nikdy som este netlacil auto na pumpu. Rekord mam asi 1l v nadrzi, podla dotankovania, co by zodpovedalo 10km dojazdu podla spotreby...
Ale ktory kkt to vymyslel... a ako tak citam, maju to viacere znacky
Ale som s tym hranim podobne ako Kice
EDIT:
este vcera vecer - nedalo mi, som nastartoval kosacku na stary benzin a vpohode, na druhe potiahnutie isla, spravil som 2x20m otocky s jednym prestartovanim, vyzerala vo forme
PS: Najviac som išiel s 0 km dojazdom 16 km.
P.S. k debate o nadrzi. Ja svoju malo kedy jazdim do rezervy, nie to este po nulu. Mam commonrail a ten ked nacuca vzduch, tak je pruser.
Tak prečo im neveriť a zbytočne trápiť motory nekvalitným benzínom.. Ja starý benzín používam v dielni na čistenie. Napríklad reťaze bajku.
Môj Ford Galaxy hovorí pekne až do 0, ale neustále to prepočítava podľa priemernej spotreby za nejaký čas, takže vie dojazd stúpnuť z 20 na 30km bez dotankovania - keď idem posledné km extrémne na spotrebu. Raz som takto dochádzal posledných 500m na benzínku a v podjazde mi nasalo vzduch, hodilo chyby a radšej som ho rovno odstavil ako následne odvzdušňovať
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Dnes v Maďarsku, 46l 60eur
A na doraz už nejazdím aj keď sa mi už stalo, že auto prestalo ísť. Jednoducho, mal som na žígu vyrátané, že zo Zahoria na Oravu zájdem. Lenže som zabudol prirátať jednu výnimočnú cestu (70km) takže ma to "nechalo" pred Istebným...
https://www.youtube.com/watch?v=he3Ne5Jy6Gg
https://images.app.goo.gl/Xm9WHfuKHoSxppzv8
mne napríklad líder v tejto SUV oblasti Toyota a jeho modely Landcruiser, alebo nový Highlander prídu dizajnovo divné... je to asi vec vkusu každého soudruha... ale tu sa asi na krásu až tak nehrá, ide o "praktickosť" i keď väčšina týchto SUV a zvlášť "mestských" sa do terénu v živote nepozrie... ale to je o inom...