Chystam sa kupit nieco pre seba, pretoze tak ci tak chodim s batohom (pumpa, dusa, naradie, tricko...atd), ale vzhladom na zdravotne rizika chcem, aby ma ten batoh aj chranil pri pade.
Integrovany vodny rezervoar by potesil, ale nie je 100% nutny...zase dat zan par stoviek nechcem, uz cena cez 100 eur sa mi zda dost, ale asi sa jej nevyhnem.
Ocenim hlavne prakticke skusenosti, zatial som vychadzal len z recenzii na eshope, ktora na mna posobia rozporuplne.
02.05.2022 - 11:37:26
00
pouzivam Amplifi E-Track 23 Backpack cca 18 mesiacov. Batoh som kupil vo vypredaji na Bike24 za drobne, hanbim sa sa elektrickarsku verziu ale oproti normalnej som usetril celkom palku. V hydrovak v baleni s baglom nebol, pouzivam trojlitrovy z Dekaca univerzalne, strcim ho ktorehokolvek batoha ktory potrebujem. S batohom ako takym spoko, vsetko funguje ako ma, nic sa nerozpada ani nie je ergonomicky vyslovene zle urobene, s ohladom na naklady som uplne spokojny. Jedine co by mohlo byt lepsie vymyslene su pasky ktorymi sa batoh stahuje ak je nenaplneny, na inych sa bezne pouzivaju plastove rychlospojky, tuto su take roztodivne haciky a textilne ucha. Ked to pousadam a poutahujem tak to funguje dobre, len otvorenie trva dlhsie ako s klipom... A este, nie som si tym obsahom uplne isty, mam pocit ze do tohto bagla sa zmesti akosi menej, na druhej strane som to ale nikdy nemeral ... Vysekal som s nim [ aj bez neho ] uz nespocetne krat, na bagli to nepoznat, na druhej strane na chrbat moc nepadam a nie som si isty ci mi ten chranic niekedy naozaj pomohol, v kazdom pripade ako barlicka pre hlavu to pomaha a s nim sa viem odhodlat skusit veci ktore by som inak obchadzal ...

Este pred kupou som mal dilemu, nevedel som ci nahodou nekupovat bagel ktory ma cast s chranicom oddelitelnu, aby som mohol odlozit naklad a zajazdit nalahko, teraz si ale uvedomujem ze taku potrebu na trase som hadam este ani nemal, takze mi tam moznost vobec nechyba ...

Ak mas konkretne otazky pis ...
02.05.2022 - 11:57:14
00
Vyzera fajn, aj ked podla mna zbytocne velky pre mna, cena 131 na biked24 + asi drahsie postovne mi nepride ako drobne;o)....takze neviem, to uz snad radsej nejaky ten Camel z Mtbikera by som skusil. Pripadne sa aspon bude lahsie vracat ak by nesadol.
Ale myslim, ze myslienka, ze mat hydrovak separe napriklad z Dekaca nie je zla, viem ho vyuzit aj inde ako pises.
02.05.2022 - 12:07:33
00
ivast napísal:
Vysekal som s nim [ aj bez neho ] uz nespocetne krat, na bagli to nepoznat, na druhej strane na chrbat moc nepadam a nie som si isty ci mi ten chranic niekedy naozaj pomohol, v kazdom pripade ako barlicka pre hlavu to pomaha a s nim sa viem odhodlat skusit veci ktore by som inak obchadzal ...

Presne tak, pre bezne jazdenie lesom XC/trail nevidim moc zmysel chranica chrbtu. Ono aj samotny batoh s rezervoarom uz co to ochrani a kriticky je aj tak viac krk/vazy, kde ti chranic chrbtu nepomoze.
Ja odporucam pozriet https://www.pinguin.cz/bike Mam Flux 15 starsi model bez chranica (da sa vlozit). Super.
02.05.2022 - 12:46:48
01
flegko napísal:
cena 131 na biked24 + asi drahsie postovne mi nepride ako drobne;o)
ja som vystihol 70% off
02.05.2022 - 12:57:25
00
Ak chces kvalitu tak cenu pocitaj vyssiu ak nenatrafis niekde na zlavy , ale v case sezony pochybujem. Ak chces kvalitu tak Camelbak alebo Evoc, ale za mna Evoc je lepsie rieseny ako Camelbak najmä v chrtovej casti kde je lepsie riesenie ako take odvetravanie. Inak ak nejazdis "rychle a zbesile"( co podla typov bajkov , ktore mas asi nie - skor si ides XC/trail ) ako sa vravi bude to skor zbytocnost mat batoh s chranicom.
02.05.2022 - 14:06:25
01
RastikSVK prosím ťa koľko si cca najazdil s Evoc_om a koľko s Camelbakom?

flegko spomenul som si, že ma inšpiroval Trailhunter, má k baglu s chranicom video, pohladaj si ma YT.
02.05.2022 - 14:29:26
00
ivast napísal:
RastikSVK prosím ťa koľko si cca najazdil s Evoc_om a koľko s Camelbakom?

flegko spomenul som si, že ma inšpiroval Trailhunter, má k baglu s chranicom video, pohladaj si ma YT.


Camelbak K.U.D.U 18 jedna sezona, EVOC Stage (12L) dodnes vyuzivany nielen na bajk , aj ladvinka aj batoh uz iba Evoc :)
02.05.2022 - 14:31:04
01
Ja mam Evoc FR Enduro Blackline, 1 rok, fajn batoh, zda sa byt kvalitny, ma dostatocny objem, plus prilba a chranice sa daju upevnit zvonka a na bokoch su este dve mensie vrecka, ma aj priestor na hydravak. V zasade jedina nevyhoda je odvetranie. Blackline verzia mala mat lepsie, je tam sietovina a ta pena je vytvarovana a perforovana, ale aj tak mam vzdy cely chrbat spoteny po vyslape, ked je velmi chladno, radsej jazdim bez neho. Nemam to ale velmi s cim porovnat, predtym som mal ovela mensi batoh.

Chranic sa da vybrat na pripadnu vymenu alebo na ine aktivity, ja batoh nosim napr. aj na turistiku.

Co sa tyka toho ci to ma vyznam...tazko povedat, blbo padnut sa da vzdy. Ak budes mat lepsi pocit s chranicom, tak si ho kup.
02.05.2022 - 19:37:08
01
RastikSVK napísal:
Inak ak nejazdis "rychle a zbesile"( co podla typov bajkov , ktore mas asi nie - skor si ides XC/trail ) ako sa vravi bude to skor zbytocnost mat batoh s chranicom.

V mojom veku urcite nie a zase az tak rekreacne nejazdim.
02.05.2022 - 19:41:06
00
Ja mám tak isto evoc fr enduro black line. Kopa úložného priestoru, vieš si tam pripnúť prilbu, dajú sa tam pripnúť chrániče, priehradka na okuliare je fajn, tak isto sú tam priehradky aj na náradie. Chránič sa dá vybrať a môžeš batoh používať aj na iné športy ako bike. Ako píše Raven98 mávam prepoteny chrbát aj ja. Batoh ma popruhy, s ktorým si ho poriadne upevnis na chrbát, takze teoreticky pri páde by mal držať chránič na mieste. Ked som si ho prvý krat nasadil mal som blby pocit ze sa musím stále vystierat :D
02.05.2022 - 20:01:14
00
No a ten evoc ma este jednu bezpecnostnu funkciu, na hornom popruhu je pistalka :D
02.05.2022 - 20:36:14
00
pistalku aj vsetky ostatne ficure ako mrte oddielov, karicku na kluce, vypolstrovany priehradku na okulare, sietku na prilbu a vrecka na chranice ma aj Amplifi ...
02.05.2022 - 20:45:01
10
Mal som CamelBak Kudu Protector a teraz mam uz tu spominany Evoc Fr Trail black line, ktory je oproti CamelBaku neporovnatelne lepsi. Lepsie materialy, lepsie sedi na chrbte a hlavne ma viac priehradok a lepsie rozlozenie veci v nom ked je naplneny. Camelbak mal jednu jedinu vyhodu, ze chrbtovy system sa dal odelit od batohu a pouzit ako samostatny chranic chrbta.
03.05.2022 - 09:49:45
00
keyboard_arrow_up