Jazdim na MTB od juna tohto roku, mam najazdenych iba nieco vyse 1500km, snazim sa tri krat do tyzdna v priemere tri hodiny odjazdit (teraz na jesen menej), ale k veci:
Moj tep v klude ma hodnotu od 45 do 50, maximum podla sporttesera 195, ale vacsinou sa snazim nad 185 nechodit. Priemernu TF mi vypocita 145-150 po kazdom vyjazde. Vaha 100kg, vek 26.
Myslite, ze su to normalne hodnoty? Najmä ten pulz v pokoji sa mj zda az prilis nizky, kedze niesom top sportovec.
Aké hodnoty TF mate vy?
Dakujem za odpovede.
posledný komentár: 4. 12. 2025 o 19:13
ked maš na bicykli max 214 tak na tom budeš asi zle po materiálovej stránke, možno by to chcelo poriadny hrudný pás
Toto sedi, mam 28 rokov a max som si videl v rozmedzi 190 az 196 merane hnusnymi iwatchkami
neviem či ten vzorec až tak sedí, to by som podla neho mal mať ja v 58 rokoch bpm max 174 a včera som mal 182, ostogiske by mal mat podla toho vzorca pri pulze 214 vek mínus 5 rokov
s tym ze viacej krat som uz bol nad 205
ak budem mat chut tak zajtra pohladam kde to bolo
Co mam potom hovorit ja...toto su udaje z MS v kolobehu..
ty maš v hrudnom koši reaktor
V podstate ano, pri mojej arytmii mi niekolko krat udre rychlo, potom pauza a zase rychlo za sebou..a hrudny pas vyhodnocuje najkratsi interval a prepocitava na minutu. Na obrazku je zatazove EKG priamo s prepocitanym pulzom..a tam to cislo riadne lieta...
toto je klasický nekorektný záznam možno aj dobrého hrudného pásu ked napríklad prvú polhodinu je ešte suchý ked napr . fúka vietor máš len jedno tričko a potu ktorý by mal tvorit kontaktnú vrstvu medzi kožou a hrudakom je len velmi málo lebo hned vysychá ofukovaním vetra a prípadne ked neni až tak teplo aby sa potu vytvorilo viac kedže organizmus až tak nepotrebuje ochladzovanie - vtedy to celý čas skáče od šavla do pavla a max ti ukáže cez 250 a priemer tiež blud 217, nevravím že max nemôže korektne vystúpať napr. v priebehu 5 - 10 minút až na 214 ale rád by som taký záznam nie suchého hrudáku ostogiskovho videl, ale nie z ekg prípadne z hrudaku dajake arytmie, extrasystoly
ddemo máš tam na strave aj ten od šavla do pavla skákajúci záznam suchého hrudáku s bpm max cez 250 a priemerom 217 z MS v kolobehu ta ho daj