Jazdim na MTB od juna tohto roku, mam najazdenych iba nieco vyse 1500km, snazim sa tri krat do tyzdna v priemere tri hodiny odjazdit (teraz na jesen menej), ale k veci:
Moj tep v klude ma hodnotu od 45 do 50, maximum podla sporttesera 195, ale vacsinou sa snazim nad 185 nechodit. Priemernu TF mi vypocita 145-150 po kazdom vyjazde. Vaha 100kg, vek 26.
Myslite, ze su to normalne hodnoty? Najmä ten pulz v pokoji sa mj zda az prilis nizky, kedze niesom top sportovec.
Aké hodnoty TF mate vy?
Dakujem za odpovede.
posledný komentár: 4. 12. 2025 o 19:13
Na EKG vidim komorovu extrasystolu. Ak sa mozem spytat, tak je to od detstva, ci v dospelosti sa to vyvinulo?
Ja som maval presne tento problem, ze prve minuty som maval tepy z hrudaku aj 250 (pritom max mam len okolo 170), uz som ho chcel zahodit, ale niekto mi poradil ze treba poplut a odvtedy funguje vzdy od zaciatku ako hodinky. ☺️
ten pretek to boli tri kola zvlnenej trate...asfalt
jakubpolak... pisem sukr.spravu
tu je téma aký máte maximálny pulz za minútu a ty si tu dal chybný údaj 253 bpm za minútu - chybné vyhodnotenie tvojej skutočnej minútovej pulzovej frekvencie hrudným pásom - takže 253 je blbosť, keby si mal trénovať podla tých blbostí co ti ukazuje hrudný pás tak neviem
a prečo si pred chvílou písal že idem svoje ?
pre toto co si napisal:
hrudák zaznamenáva pri systolách dalšie údery navyše, napr. dva údery mu vyhodnotí ako tri, a kto vie či to nebude podobne aj u ostatných bajkaroch co majú cez 210..
ak ta to poburilo, ospravedlnujem sa...
aspon sme zistili, že velmi vysoké hodnoty namerané hrudnými pásmi - napr. možno viac ako 210 môžu byť hlúposti - nie je to skutočný počet pulzov za minútu ale je to zlé vyhodnotenie skutočných údajov hrudným pásom, už je jedno či ja alebo ty a od kedy ideme svoje
min pulz 34 ( v noci)
maximalny 232 ( na pretekoch - uvodna cast)
min pulz 34 ( v noci)
maximalny 232 ( na pretekoch - uvodna cast)
Podobný minimálny pulz má môj otec, celoživotný aktívny bežec...
Priemerka za cely cas (cca 50 min) mohla byt tak okolo 185.
Priemerny pulz za celych 5 dni monitoringu vratane sportovania ale aj relaxu som mal na 63, pulz nad hodnotu 120 bolo iba 1,6 percenta zo 118 hodin zaznamu (po pretekoch som mal tri dni veget).