Chlapi, kamoš ma minule prekvapil a mal Moka konvičku so špecialnym ventilom na zvyšenie tlaku a napenenie. Vyznáte sa do toho? oplatí sa to kupiť? Bola to staršia verzia Bialetti Brikka. Ide mi len o kávu v prírode a nie som nejaký kávičkár.
Teraz už majú nejaký nový typ, iný ventil - len taký kryt z kovu a dve dyzy šikmo dole.
Ja mam tieto kavovary dva. Prvy je ten co mas na obrazku, to je na cca 4 kavy. Ten ma aj tento specialny ventil. Potom mam aj mensi, na cca 2 kavy a ten ma obycajny ventil, co spominas na konci tvojho prispevku. Cize to nie je novy ventil, ale taky je vo vyhotoveni kavovaru na 2 kavy.
Co sa tyka chuti, tak oproti klasickemu moka kavovaru sa chut kavy z brikky akoby viac blizila k chuti espressu. Za mna je to plus a rad som investoval par eur naviac. Ale ak nie si kavickar, tak s klasickym moka nic nepokazis.
P.S.: To napenenie nie je ziadna slava, netreba cakat penu ako z espresso masiny. Zaroven to nie je dovod nekupit brikku.