Ahojte všetci. Minulý rok to bol 1. rok čo som jazdil na bicykli viac ako obvykle. Teraz v zime som si kúpil Meridu S- Presso 300 fitnees bicykele. Vôbec sa do toho nerozumiem, ale chcel by som si kôpiť nejaké tretry. Na internete som videl nejaké s podrážkou podobnou kopačkám, cestné s hladkou podrážkou-neviem ako to sedí v pedáloch. A ešte som videl nejaké návleky na tretry, čo je to zač? Jazdiť chcem len po asfaltke. Ďakujem veľmi pekne za odpovede
U mna pomahala Muc-off dezinfekcna pena na tretry, ostava len jemna citrusova vona. Ten susic obuvi za mna nic moc...pouzivam ho na tretry aj turfy po futbale...vysusi, ale so zapachom to velke zazraky nenarobi.
ma niekto skusenost s Fizik cestnymi tretrami?
konkretne s Fizik Tempo R5 Powerstrap
hlavne co sa tyka velkosti, beznu obuv mam cca 45,5 - 46,3
shimano cca 46
niekde som cital ze fizik su uzke, ja velmi uzku nohu nemam
Mám r5 ale overcurve a sadla mi presne bežná velkost ktorú nosím. A kupil by som ich zase lebo na lepaku nosím merák kadencie keďže som ho nevedel nikde na bike umiestniť. Na tvojom mieste by som ale bral už overcurve s boa systémom
Zdravím, ešte na jeseň som tu riešil odlomené BOA, mám iné tretry, ktoré som jazdil a na toto som si len nedávno spomenul. Ako mi vtedy DUKO tu poradil, reklamovať na: https://mtbs.cz/clanek/test-kdyz-se-boa-rozbije/kategorie/testy-recenze/rubrika/bike-technika?page=2#.YU264Ygzabh tak som aj urobil, stručne som to tam popísal, vyklikal presný model a nahral foto. O 4 dni mi prišli nové BOA pre obe boty aj ked sa mi odlomilo len na jednej, aby som mal rovnako vyzerajúci pár.
Nazdar hoši, sorry nemám veľa času scrollovať či tu o tom bola debata alebo nie tak sa rovno spýtam či nemáte niekto skúsenosti s mtb spd tretrami five ten trailcross alebo kestrel lace. Potreboval by som vedieť či tie kestrel lace niesú už až príliš tuhé lebo nad nimi uvažujem viac keďže jazdím traily všehotypu am/en/xc .. Skoky dávam tak stredne veľké,lebo na nejaké big jumps si netrúfam no ale ide hlavne o to aký pocit je ich mať na nohe a aj pri dlhších výjazdoch ako sú 3 hodiny napríklad.
Potrebujem sa poradit na temu tretry pre flat pedale ... cca rok dozadu som sa vratil na flaty, zacal som vozit SHM GR5 ktore sa po pol roku rozlepili, upgradol som na na GR7 [ velmi sa mi pacila vychytavka, ze neoprenovy limec na pate, vyborna vec proti kamienkom a inemu bordelu ], po dalsom polroku sa rozlepili aj tieto.
Aktualne teda riesim ci ist do GR9 kde sa mi cena uz zda trochu mimo misu, alebo stavit na urban legend 5.10 v ktorych sa ani prd nevyznam, ake su v tom rozdiely, ci Sleuth, Freerider alebo Freerider Pro, ci platenne, kozene, umele ... alebo este nieco ine ?
A este jednu vec nejak neviem vyriesit, tieto botky s malo profilovanou podrazkou su fasa na pumpotrack, technicke jazdenie a flowky, uz sa mi ale stalo ze ked potrebujem ist dole v exponovanom terene lebo nejaka chyba, tak sa smykam ako na klzacke, to sa mi pred tym v normalnych enduro tretrach nikdy nestalo ... jasne ze odpoved je jazdit bez chyby ale co dovtedy kym sa naucim ;-]
Zdravím, máte niekto skúsenosti s tretrami DMT KM4 MTB? Prípadne s podobnými od tejto značky? Vzhľadom na použitý materiál zvršku je mi jasné, že sú to skôr letné tretry.
Našiel som zaujímavú tabuľku od Shimana. Mám to chápať tak, že také XC300 vo verzii Wide sú užšie ako napríklad MT301? Áno, všade sa tu píše, že Shimano o číslo väčšie, ale zrejme to bude kus od kusu (čo je to bežná obuv? v bežnej obuvi mám polovicu 41 a polovicu 42, dľa cm by som mal mať 39,5 ), teda skôr model od modelu.
Ďalšia vec, nevie niekto náhodou, kde je na ich stupnici tuhosti asi MT301 (resp. MT501)? Nové MT502 majú vedené ako 4/12, podľa fotiek vypadajú zo spodu 501 a 502 rovnako, samozrejme, nemusia byť rovnaké.
Tak tam s veľkou tuhosťou podrážky nepočítaj, keďže sú to turistické tretry a teda prispôsobené aj na chôdzu kde budú pri chodzi lepšie ako vyššie modely s tvrdšou podrážkou, no pri šlapaní do pedálov zas mäkkšie. A či to už bude kategoria 3, alebo 4 to už je asi jedno a v tom asi moc rozdiel nespoznáš . Ono výrazná rozdiel je hlavne ak prejdeš z takýchto turistických na nejaké xc keby len s umelou podrážkou a samozrejme výraznejšie to bude pri karbonovej. Som si nedávno kúpil xc tretry s karbonovou podrážkou a oproti trailovým je to veľký rozdiel. Tak isto bude rozdiel napr. medzi trailovými ktoré budú trochu tvrdšie ako tie turistické
Caute. Mam otazku na majitelov MTB tretier DMT... Ako je to s tym upletom pri strete s blatom, vodou? Je to nepremokave? Da sa to potom od blata vycistit? Dik
Nazdárek, chcem kúpiť spd-tretry a mám radšej trochu makšiu podrážku a do oka mi padli dvoje Shimano AM5 (AM503) ale Five ten Trailcross clip-in ... Jazdím traily a občas nejaké to endurko.. Nemáte skúsenosť s týmito tretrami ?
mam nove tretry MTB SCOTT Team Boa a na pravej nohe sa mi na mieste, kde je ta kufrova platforma robi nejaka vydutina dovnutra topanky, vcera cca 50km ale uz po 40tich som nemyslel na nic ine, len na to, že ako velmi ma boli noha a prsty. A tu citam, že bežne to je ?...su to moje tretie tretry a doteraz som to nemal.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
konkretne s Fizik Tempo R5 Powerstrap
hlavne co sa tyka velkosti, beznu obuv mam cca 45,5 - 46,3
shimano cca 46
niekde som cital ze fizik su uzke, ja velmi uzku nohu nemam
Aktualne teda riesim ci ist do GR9 kde sa mi cena uz zda trochu mimo misu, alebo stavit na urban legend 5.10 v ktorych sa ani prd nevyznam, ake su v tom rozdiely, ci Sleuth, Freerider alebo Freerider Pro, ci platenne, kozene, umele ... alebo este nieco ine ?
A este jednu vec nejak neviem vyriesit, tieto botky s malo profilovanou podrazkou su fasa na pumpotrack, technicke jazdenie a flowky, uz sa mi ale stalo ze ked potrebujem ist dole v exponovanom terene lebo nejaka chyba, tak sa smykam ako na klzacke, to sa mi pred tym v normalnych enduro tretrach nikdy nestalo ... jasne ze odpoved je jazdit bez chyby ale co dovtedy kym sa naucim ;-]
Ďalšia vec, nevie niekto náhodou, kde je na ich stupnici tuhosti asi MT301 (resp. MT501)? Nové MT502 majú vedené ako 4/12, podľa fotiek vypadajú zo spodu 501 a 502 rovnako, samozrejme, nemusia byť rovnaké.
Fizik Terra atlas... podľa mňa sú nadpriemerne široké + pohodlné.