Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 2. 9. 2011 o 21:22
Novinka -12% Superior XR 6.5 GF bicykel, matte black stealth
1 749 €
-12%
MOC 2 099 €
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
Novinka -28% Pinarello Dogma X DuraAce Di2 bicykel, xolar sun
od 10 999 €
-28%
MOC 15 299 €
-13% Giant Propel Advanced 1 28 bicykel, orion nebula, testovací
4 199 €
-13%
MOC 4 799 €
Novinka -5% Giant TCR Advanced 2 KOM bicykel, carbon
2 699 €
-5%
MOC 2 849 €
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
Nie, lebo ked bolo treba nevahal som ich "porusit" (jednalo sa vzdy z mojho pohladu o krajnu nudzu, cize o porusenie predpisov neslo) Len to mozes dokazovat pred sudom z odstupom 1.5roka ked ti pride pokuta po tom co ju zaplatis, ako cokupit navrhuje. . Posledne som presiel do protismeru v krizovatke a zachranil jednej fabii zadnicu.
Alebo ako je tu u nas na beznom poriadku ides vo svojom pruhu vecer po tme a vyskoci to srnka, liska, bobor, jelen.... ked ides vo svojom pruhu mas na reakciu polovicny cas ako ked ides po strede = stred auta na stredovu ciaru. Ale ak ta tak nikto uvidi mas pokutu istu.
Dostal som pokutu lebo som za prietrze mracien isiel po dialnici v lavom prude (nikde nikto). V pravom totiz boli kolaje od nakladiakov tak hlboke ze som sa bal ze bude so mna ponorka. Policajt mal na to nazor ze som mal ist v pravo a prizposobit rychlost stavu vozovky, to by znamenalo ist riadne pod 60km/h co je menej ako minimalna rychlost na dialnici verim ze potom by som dostal pokutu za to.
Naozaj si prosim priklad lebo mne nenapada nic co sposobis preto, nie napriek tomu, ze si dodrziaval vsetky predpisy vratane prisposobenia stavu a povahe vozovky/premavky
Zacinam mat pocit ze tu par ludom chyba elementarna znalost co je to logika, logicke vztahy, vyrokova logika a pricina vs nasledok. To sa potom tazko...
Sorac aj tak pisem vela prispevkov, nechel som z toho urobit dva. Ale ja viem ze nechces robit zle, to by som s tebou nediskutoval.
...ist riadne pod 60km/h co je menej ako minimalna rychlost na dialnici ...
Neviem o nicom takom, moje vedomosti (mozno nesprávne) su,ze mas prisposobit rychlost stavu a povahe vozovky, okolnostiam, atd, cize ak bude poladovica, kolona, lejak, nehoda,... nebudem to predsa rubat nad 60km/h.
(Ano,existuje minimalna konštrukčná rychlost na to, aby vozidlo mohlo ist na dialnicu, aj bezdôvodne pomala jazda, 80kmh ak sa nemylim)
Do dalsich argumentacii sa nejdem a nechcem zapajat.
Nemozem jazdit defenzivne ako by cyklista povedal, nebudem jazdit vobec, lebo inak sa bojim.
Krajna nudza plati pre trestne ciny aj priestupky. Takze bud konas v intenciach krajnej nudze a pokutu/trest nedostanes, alebo nekonas a dostanes. Nic take ako pokutovanie za dodrziavanie predpisov a krajnu nudzu som za roky praxe nevidel a dovolim si preto tvrdit, ze to je problem tvojho vnimania a nie realny stav.
Edit kenai cize si to len prestal stihat sledovat a dodrziavat. To je ok, s vekom to pride na kazdeho. Ako som pisal je to tvoj subjektivny stav a nie objektivna realita. Co je ale pozitivne, ze si ten svoj "hendikep" podvedome uvedomujes a preto sa vyhybas jazdeniu. To je najlepsi sposob ako sa vyhnut zbytocnym problemom.
https://www.dopravnepriestupky.sk/iii-kapitola-zodpovednost-za-priestupok/
A spravne pises "ak nieco spravis, si zodpovedny". Ak nieco spravis si vzdy zodpovedny, ci uz si chcel porusovat a jazdit ako pretekar, alebo si "len" zaspal za volantom alebo "zabudol" dat prednost. Spachal si nieco, co malo nasledok, si zodpovedny. Plus si ale zodpovedny aj za porusenia bez nasledkov - pretoze su to porusenia.
Ale tie reci ze platis za dodrziavanie predpisov neberiem. To asi len v tvojej hlave.
Jano - opity cyklista je problem nedostatocnej legislativy a nie policajta. Zakon neumoznuje inu sankciu iba pokutu. Je to podobne ako davat policajtom za vinu bezdomovcov. Nemaju pravomoci. Preto places na nespravnom hrobe. Teoreticky by este notorikovi mohli zaistit bicykel, ale prakticky sa to nerobi.
ak nie, nejak automaticky dostanem slepotu a daný príspevok je pre mňa neviditeľný
Corsair - robili si svoju robotu. Bez dragera alkohol nezistia, tak sa musia len pytat a testovat reakcie. Ak by si odmietol fukat, je to trestny cin, tak preco sa neopytat. Este aj dnes nema kazda hliadka drager, takze sa musia vypytovat a az ked sa im nieco nezda, volaju si dalsiu hliadku s masinou alebo ta zoberu do nemocnice. To je sranda aj na par hodin, takze strpiet niekolko "blbych" otazok na ceste je urcite lepsie.
A ak si myslis/vies ze si nic nespachal a neporusil, tak neplat. Vinu ti musia dokazat.