Ja som dnes vecer postretaval kopu cyklistov bez akehokolvek osvetlenia...to je tiez k nepochopeniu.
Tomu nechápem ani ja, ja bez svetla nejazdím, to mám kamaráta on tak jazdí veď načo mi svetlo som mu kúpil k narodeninám
A tiež neviem pochopiť to čo vidím po meste ako niektorý jazdia na červenú a nezastavujú na stopkach a to hlavne ty donaškari keby sa mi chcelo by som ich natočil bo to je strašne za že donesie niekomu jedlo na čas ohrozí všetkých naokolo.
Wolt donáškári sa za 2 roky vyrojili ako Bolt taxikári. Strašná pakáž na cestách v meste. Hlavne na to taxikárčenie by som zaviedol reguláciu cez licencie s regulovaným počtom. A to si predstavte, že napr. v niektorých krajinách je taxikárčina práca na úrovni, keďže tam sa licencie len ta nevydávajú, ale sa iba dedia na potomkov.
Tak keď ľudia majú na to nosiť si jedlo tak ich pribúda. By ma zaujimalo ako fungujú kolobežkári v iných krajinách. Lebo ja to nepoužívam, popravde sa toho bojím keď vidím tých kolobežkaroch jak už nejeden na tom nabiľ nos.
Je to rozhodne prínos tiežby viacerý išli pešo, na mhd alebo kolobežke.
Ale to že okrem antiku všetky služby dovoľujú parkovať kolobežku ako im príde je strašne sa ani nečudujem keď idem v noci a vidím že niekto nasratý ich odhodí do kríkov, keď stoja častokrát rovno uprostred chodníka.
A ďaľšia nepochopiteľná vec niektorý na kolobežke si myslia že majú úplnú prednosť na chodníku, to nerobím ani ja na bicykli keď sa ponáhľam na chodníku ma vždy byť chodec prvoradý.
No niektorý neviem odkiaľ nabrali zlozvyk že ide na kolobežke idú mi platené minúty, tak na semafóre nepočká, na chodníku chodca vytrubi, nie že zatrúbi že som tu ale stretávam takých exotov čo idú jak keby chodník bola len jeho dráha.
A najlepší sú taký čo idú dvaja na kolobežke.
Ja som si v Mníchove požičiaval kolobežku niekedy, prídáš plyn a ide... Keď ideš za vlastné, dá sa ísť aj rýchlejšie. Napodiv to veľmi dobre zvláda aj tie asfaltové bubliny na chodníkoch a aj napríklad fugy medzi panelmi...
Prave som sa skoro zrazil so štvorkolkou. Na konci dediny smerom na P.Hutu chlapik vošiel dobzakruty tak 80, vyletel z cesty do zvodidiel, pacol do nich ale uhral to a popri mne presiel štýlom zo strany na stranu. Nezmohol som sa na nič, ani na identifikáciu ani na slovo. Ak by v tom pruhu bol chodec, cyklista, tak je po nom.
V tom momente tam mal ísť náklaďák. Možno o ďalšieho idiota menej na ceste. Absolútne som bez empatie nad takýmito hovädami, keď sa zmrzačia, alebo sprovodia rovno zo sveta bez ďalších obetí.
Dnes si potrebujem niekde uľaviť, tak táto téma sa mi na to hodí Druhý krát v živote som bol skúsiť prejsť cez kopec Kysuce-Orava (po novej ceste Vychylovka - Oravska Lesná). Kto nepozná je to celkom fajn stúpanie a potom zjazd... 1. Krát som bol počas Korony a bolo to fajn, malá premávka pekná príroda okolo... Neviem či som dnes trafil blbý deň, ale toľko magorov a ignorantov za volantom čo som stretol... Do kopca sa naháňať 130-150 km rýchlosti bez ohľadu na svoje okolie (a ani zďaleka to nie je rovina s krásnou viditeľnosťou)... Od starých BMW po nové športiaky. Keby to bol jeden prípad ale za cca 40min som stretol takéto skupiny tri... Fakt prvý krát som mal strach na bicykli o svoj život... Neviem jazdite tadiaľ niekto? je to bežné?
Nevravim ze robili dobre co robili, ja sa takym miestam na biku vyhybam (pezinsa baba napr). Napisem ti nieco ine. Kazdy jeden by z nich napisal nieco ako:
Dnes si potrebujem niekde uľaviť, tak táto téma sa mi na to hodí Druhý krát v živote som sa bol povozit cez kopec Kysuce-Orava (po novej ceste Vychylovka - Oravska Lesná). Kto nepozná je to celkom fajn stúpanie a potom zjazd pekne zatacky, dobry asfalt... 1. Krát som bol počas Korony a bolo to fajn, malá premávka minimum polovodicov, ziadny cyklisti, proste parada... Neviem či som dnes trafil blbý deň, ale toľko magorov a ignorantov na bicykloch, ale aj v autach to som este nevidel... Trepat sa do kopca na biciki 15km/h v najvacsej premavke, alebo ist tam 40 autom co to ledva vylezie a blokovat vsetkych okolo. Potom dole zase na bicykli blokovat celyu pruh, lebo v40km/h sa v pravo udrzat nevie. ako keby cyklistom cesta patrila. Clovek sa chce v nedelu trocha odreagovat a zabavit a ani na kusku cesty nemoze mat pokoj. Dnes sa uz neda normalne jazdit nikde, kde nie su poicajti, tam su cyklisti alebo polovodici co sa boja ist aj predpisovou rychlostou a ohrozuju vsetkych okolo . Kusok hladkeho asfaltu a hned tam drbnu retarder. Trafil som zly den, ci je to tam bezne? Kam si chodite zajazt vy? Na slovakia ring to mam daleko a skoro nikdy sa tam neda dostat.
Treba mat pochopenie, ak ti len liezli na nevy tak treba mat pochopenie, ak ta niekto z nich naozaj ohrozil (nemal auto pod kontrolou) tak to je zle... ale mozes byt v klude ten sa skor ci neskor zabije. V takej rychlosti sa chyba robi len raz.
Nerobili dobre čo robili - sú to obyčajní debili - tí čo veľmi tlačia v prírode na plynový pedál, robia tam hluk a smrad, pre toto neexistuje pochopenie
Ked niekto chce pretekat (resp ne porusovat zakony, MPR, ...), nech si zaplati a ide na uzavrety okruh. Ale "to je drahe", podobne ako kupit a pouzivat handsfree za doslova par (max desiatok) eur v aute za 30-60 tisic. V tomto som za vyssiu viditelnost policajto, vyber pokut, vzor De, AT, CH,...problem vidim v umyslenom pruzmurovai oci/nerovnakom metri pre kamosov, znamych, rodinkarstve, vybavovacoch
Dnes ma medzi Bielym Kostolom a Kamenným Mlynom (TT) na pár cm lizlo biele SUV VW (asi Touareg). Oproti nič nešlo, miesta mal vodič/ka dosť. Aj čas na reakciu. Chvíľu predtým som to auto videl vychádzať z dvora v Bielom Kostole, takže viem, kde býva O kúsok ďalej išli oproti autá, už za sebou počujem auto, snažil som sa trochu vybočiť viac do vozovky, aby auto za mnou ma nemohlo predbiehať a aby chvíľu počkalo, kým oproti nič nepôjde. Auto za mnou ma začalo predbiehať aj tak, auto oproti zišlo pravými kolesami mimo cesty. Ja pozerám, čo to za mentálneho atléta a to policajti na Kia Sportage z EČV HC... Rukou som im ukázal, či to vážne aj napriek bezpečnostnej akcii, začali brzdiť, ale napokon zrýchlili a išli preč. Škoda, že nezastavili. Pomáhači ušetrili možno 1 sekundu života. Keď bezpečný odstup nedodržujú policajti, čo chce človek od bežných šoférov.
ber prosim ta ohlad aj na mentalne menej zdatnych vodicov, ktori nemaju cas a prostriedky, zaplatit si aspon raz tyzdenne slovakiaring a potrebuju si urobit radost
5:05 PM · Jun 26, 2022·Zelená vlna
V Michalovciach na Močarianskej smerom na Sečovce došlo k zrážke s cyklistom, policajti cestu uzavreli, zasahuje tam záchranársky vrtuľník.
Ked niekto chce pretekat (resp ne porusovat zakony, MPR, ...), nech si zaplati a ide na uzavrety okruh. Ale "to je drahe", podobne ako kupit a pouzivat handsfree za doslova par (max desiatok) eur v aute za 30-60 tisic. V tomto som za vyssiu viditelnost policajto, vyber pokut, vzor De, AT, CH,...problem vidim v umyslenom pruzmurovai oci/nerovnakom metri pre kamosov, znamych, rodinkarstve, vybavovacoch
Na SVK je jeden jediny okruh. Cena za 30 min jazdy je 40E. Moznost jazdit pre verejnost je tam velmi zriedka pre podujatia. Zvacsa len cez pracovne dni. Cesta tam a spat je z vychodu republiky pol dna.
To je adekvaten ako odkazat kopce milujuceho sportovo zalozeneho cyklistu na Grand Canaria. Ved ked moze kazdy rok kupit novy bike za 3-4tisic predsa sa moze ist aj povozit tam, kde nikomu nebude zavadzat. O porusovani MPR cyklistami ani pisat nejdem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ved v tej vete mas rovno aj odpoved
Ja som dnes vecer postretaval kopu cyklistov bez akehokolvek osvetlenia...to je tiez k nepochopeniu.
Tomu nechápem ani ja, ja bez svetla nejazdím, to mám kamaráta on tak jazdí veď načo mi svetlo som mu kúpil k narodeninám
A tiež neviem pochopiť to čo vidím po meste ako niektorý jazdia na červenú a nezastavujú na stopkach a to hlavne ty donaškari keby sa mi chcelo by som ich natočil bo to je strašne za že donesie niekomu jedlo na čas ohrozí všetkých naokolo.
Je to rozhodne prínos tiežby viacerý išli pešo, na mhd alebo kolobežke.
Ale to že okrem antiku všetky služby dovoľujú parkovať kolobežku ako im príde je strašne sa ani nečudujem keď idem v noci a vidím že niekto nasratý ich odhodí do kríkov, keď stoja častokrát rovno uprostred chodníka.
A ďaľšia nepochopiteľná vec niektorý na kolobežke si myslia že majú úplnú prednosť na chodníku, to nerobím ani ja na bicykli keď sa ponáhľam na chodníku ma vždy byť chodec prvoradý.
No niektorý neviem odkiaľ nabrali zlozvyk že ide na kolobežke idú mi platené minúty, tak na semafóre nepočká, na chodníku chodca vytrubi, nie že zatrúbi že som tu ale stretávam takých exotov čo idú jak keby chodník bola len jeho dráha.
A najlepší sú taký čo idú dvaja na kolobežke.
Dnes si potrebujem niekde uľaviť, tak táto téma sa mi na to hodí
Treba mat pochopenie, ak ti len liezli na nevy tak treba mat pochopenie, ak ta niekto z nich naozaj ohrozil (nemal auto pod kontrolou) tak to je zle... ale mozes byt v klude ten sa skor ci neskor zabije. V takej rychlosti sa chyba robi len raz.
V Michalovciach na Močarianskej smerom na Sečovce došlo k zrážke s cyklistom, policajti cestu uzavreli, zasahuje tam záchranársky vrtuľník.
Na SVK je jeden jediny okruh. Cena za 30 min jazdy je 40E. Moznost jazdit pre verejnost je tam velmi zriedka pre podujatia. Zvacsa len cez pracovne dni. Cesta tam a spat je z vychodu republiky pol dna.
To je adekvaten ako odkazat kopce milujuceho sportovo zalozeneho cyklistu na Grand Canaria. Ved ked moze kazdy rok kupit novy bike za 3-4tisic predsa sa moze ist aj povozit tam, kde nikomu nebude zavadzat. O porusovani MPR cyklistami ani pisat nejdem.