Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Pockajme si na oficialne data o pocte medveda na svk. Velkost vhodneho uzemia snad vedia. My na fore mozeme pisat cokolvek ale niekto musi prevziat zodpovednost. To, ze urcita skupina mackov stratila plachost je fakt a nikto ich nechce vykantrit ale ak sa to zvrhne kludne to tak moze dopadnut
good for you. ja som to skusal iba v inkognite v chrome a tam mi to neslo mozno iny prehliadac vie otvorit neskusal som
len som chcel ukazat ze aj "mali" chlapci maju so sebou sprej vyzera ako na medvede. hoci v ich veku by som uz cakal mozno aj strelene zbrane.
@triki nevies dat linku o tom regulovanom odstrele vo Finsku ? Rad by som to potom niekomu otrieskal o hlavu. Len to potrebujem mat potvrdene aby som sa mal o co opriet.
will ludia by hlavne mali vstupovat do lesov s tym, ze tam nie su sami a v miestach, kde je popri chodnicku vela hustin svoj pohyb doprevadzat nejakym pocutelnym zvukovym prejavom.
Co je z nasho pohladu utok, to je mozno z pohladu medveda obrana. Aj ludia, ked niektorych v ich blizkosti vylakas, namiesto prelaknutia a ustupu ti mozu instinktivne prid.bat.. Medvede to maju ako vychodzi mod a perimeter vylakania o nieco vacsi.
Ahoj. To je teoria.
Prax je taka, ze nad Detvou zautocil vlani v sade nad domom. Minuly tyzden v Porube to bolo na lucke v lese 200 metrov od dediny. Na oboch miestach som bol. Tam ma medved vediet, ze tam neni pan a nemas ho co prekvapit. Do sadu nema ist.
Medvede sa zacinaju bat ludi menej ako svojich partakov. A preto idu do obydli.
V clanku dennika N sa pise, ze ma najvacsi mozog a tiez najvyssie IQ spomedzi cicavcov - seliem, de facto nema predatora, ako ani clovek ho nema. Uci sa rychlo, lenivy je tiez podla mna dost a na dobre (pre nas zle) si rychlo navyka. Jeho IQ stoji za stratou plachosti, proste sa nauci, ze sa mu nic nestane.
Toto je samozrejme kolorizovana teoria z roku 1853, zdyelana, nesmasana
Je zaujímave ako rýchlo si niektorí ľudia dokážu najsť vinníka. Veď tie premnožené medvede sa sa nenarodili v posledných dvoch rokoch. Budaj predsa za tie množstvá nemôže. Tá regulácia mala prísť oveľa skôr a nebolo by to ani také okaté a ani bolestné. Iná vec je ako sa stým vysporiadava, ale v posledných 2 r. je toho na jednu vládu dosť. Ale to už patrí do témy Politika.
Tak ale Ficovi sa hodí prskať na terajšiu vládu (bez ohľadu na lapsusy jej členov), ktorá dostala do rúk zdecimovanú krajinu riadenú mafiánskym spôsobom. ľudia, ktorí by chceli návrat Fica majú IQ piva v krčme, kde sedia.
Medvede pribúdajú, to je jasné. Dnes je častejšie, že stará vrhne aj tri mladé a tie prežijú takže sa premnožujú...
Prax je taka, ze nad Detvou zautocil vlani v sade nad domom. Minuly tyzden v Porube to bolo na lucke v lese 200 metrov od dediny. Na oboch miestach som bol. Tam ma medved vediet, ze tam neni pan a nemas ho co prekvapit. Do sadu nema ist.
Nepopieram, ze medvede su premnozene (to musia posudit odbornici) a ani to, ze medvede v intravilane obci su problemom, len si myslim, ze ku konfrontacii medzi clovekom a medvedom nedochadza zo zamerneho umyslu medveda sposobit cloveku ujmu na zdravi.
Myslis, ze medved si uvedomuje, ze niekde nema byt ? Prekvapit ho vies aj v meste, ked vyjdes spoza rohu domu..
Svedi, Fini, Slovinci strielaju medvede. Ale nas taliban nic.
Oki, precital som si, hoci si uprimne myslim, ze ti paranoja ohladne medvedov trosku kuruje na hlavu. Tu mas aktualnejsi rozhovor s tym istym zoologom, ked uz si si dal namahy hladat nieco co potvrdzuje tvoje domnienky. https://www.ta3.com/clanok/222022/zoolog-pataky-spravanie-medvedov-sa-vratilo-do-normalu-ostatnej-zveri-je-pozehnane Pataky zdôraznil, že v lese nie sme sami. "V tom vidím najväčší problém našej spoločnosti, ale aj ľudstva ako takého. Je nás tu trochu viac a nevieme spolunažívať so zvieratami. Potom sa čudujeme, čo sa deje, že sú zrážky na cestách a tak ďalej. Všetko s tým súvisí," vyjadril sa zoológ.
Mimochodom, uz aj male decko vie, ako sa ma spravat v lese a ze na svoj pohyb v lese ma upozornovat (a tomu ver, ze tie male deti to robia). A podla toho insta videa uz aj deti vedia, ako sa spravat pri strete s medvedom. Len na Slopensku, musi majster sveta liezt na strom aby naslednym padom na drzku odplasil "utociacu" medvedicu s malymi. Slovensky dochodca musi snorit sam mimo chodnik v lese s dlhodobym vyskytom medveda (jeho vieska to ma aj erbe) a jeho rodina vysudi 80mega. A tiez aj v tomto vlakne sa najde minimalne jeden exot, co medvede prikrmuje, aby ich mal na fotopasci.
Ono mimochodom čoklovia dohryzu aj u nas aj vo svete kazdorocne omnoho viac ludi ako vsetka lesna zver dohromady a ludia nevyšiluju.
Will vnimas to, ako sa radikalizujes? Na co je to dobre?
Medvede odjakziva chodia do sadov a pri dediny. Uz pred dobrymi 20-30 rokmi nam chodili okolo zahrady, ale vtedy ludia neboli az tak vymleti z internetov. Uprimne, keby ludia prestali tieto "sokujuce" spravy sledovat, tak ani nevedia ze tu nejake medvede su.
Za celu sledovanu historiu mame na SK JEDINE umrtie sposobene medvedom z minuleho roka. Dokonca aj obycajny jelen ich sposobil uz niekolko, cize nasobne viac ako medved. O psoch alebo vodicoch skoda hovorit (vystrielame?).
Ze sa medvede nestrielaju nie je pravda. Vybrane kusy striela uspavacimi puskami a nasledne utraca zasahovy tim. Akurat ze z toho sa niektori polovnici idu bez prepacenia posrat, lebo ich uz nemozu strielat oni a nemozu na tom zarabat. O tom to cele je, preto cela ta medialna masaz. Tupa tuzba strelit si medveda a predat povolenku. A samozrejme politika a vreskot hysteriek, ktore si musia stale hladat nepriatelov. Madarov, utecencov, gejov, ukrajincov, medvede, vlky, vakciny, cely svet im robi zle.
PS: Budaj je asi najlepsi minister žp v celej historii. Urobili tam kus roboty a nebyt tej krimi bandy zo Sme rodina, urobia este viac. Oproti smerackym rozkradacom dreva sa to vobec neda porovnat.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
ano budaj je prvý minister štbák, obklopil sa hlupákmi a tak to aj vyzerá.Pripomeniem ten jeho blud novej rez.kobyla.to mohol navrhnúť len čistý xuj ktorý tam v živote nebol.
Medveďa treba regulovať a prestať s týmto alibizmom.Problém bude len narastať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ludia su vacsia zloba ako medvede
https://www.instagram.com/reel/CenubZlu5ZP/
len som chcel ukazat ze aj "mali" chlapci maju so sebou sprej vyzera ako na medvede. hoci v ich veku by som uz cakal mozno aj strelene zbrane.
https://dennikn.sk/355857/konecne-vieme-kolko-mame-medvedov/
https://dennikn.sk/355857/konecne-vieme-kolko-mame-medvedov/
tento článok je zo 16r. vtedajší šéf šop po poslednom sčítaní.
toto je ten článok čo si chcel.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/utoku-na-lidi-bude-pribyvat-medvedi-nemaji-kam-jit-rika-slovensky-zoolog-168598
Co je z nasho pohladu utok, to je mozno z pohladu medveda obrana. Aj ludia, ked niektorych v ich blizkosti vylakas, namiesto prelaknutia a ustupu ti mozu instinktivne prid.bat.. Medvede to maju ako vychodzi mod a perimeter vylakania o nieco vacsi.
Ahoj. To je teoria.
Toto je samozrejme kolorizovana teoria z roku 1853, zdyelana, nesmasana
Chalani, precitajte si ten clanok. Triki ho dal, a dam ho sem este raz.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/utoku-na-lidi-bude-pribyvat-medvedi-nemaji-kam-jit-rika-slovensky-zoolog-168598
Tak ale Ficovi sa hodí prskať na terajšiu vládu (bez ohľadu na lapsusy jej členov), ktorá dostala do rúk zdecimovanú krajinu riadenú mafiánskym spôsobom. ľudia, ktorí by chceli návrat Fica majú IQ piva v krčme, kde sedia.
Medvede pribúdajú, to je jasné. Dnes je častejšie, že stará vrhne aj tri mladé a tie prežijú takže sa premnožujú...
Nepopieram, ze medvede su premnozene (to musia posudit odbornici) a ani to, ze medvede v intravilane obci su problemom, len si myslim, ze ku konfrontacii medzi clovekom a medvedom nedochadza zo zamerneho umyslu medveda sposobit cloveku ujmu na zdravi.
Myslis, ze medved si uvedomuje, ze niekde nema byt ? Prekvapit ho vies aj v meste, ked vyjdes spoza rohu domu..
Chalani, precitajte si ten clanok. Triki ho dal, a dam ho sem este raz.
Oki, precital som si, hoci si uprimne myslim, ze ti paranoja ohladne medvedov trosku kuruje na hlavu. Tu mas aktualnejsi rozhovor s tym istym zoologom, ked uz si si dal namahy hladat nieco co potvrdzuje tvoje domnienky. https://www.ta3.com/clanok/222022/zoolog-pataky-spravanie-medvedov-sa-vratilo-do-normalu-ostatnej-zveri-je-pozehnane
Pataky zdôraznil, že v lese nie sme sami. "V tom vidím najväčší problém našej spoločnosti, ale aj ľudstva ako takého. Je nás tu trochu viac a nevieme spolunažívať so zvieratami. Potom sa čudujeme, čo sa deje, že sú zrážky na cestách a tak ďalej. Všetko s tým súvisí," vyjadril sa zoológ.
Mimochodom, uz aj male decko vie, ako sa ma spravat v lese a ze na svoj pohyb v lese ma upozornovat (a tomu ver, ze tie male deti to robia). A podla toho insta videa uz aj deti vedia, ako sa spravat pri strete s medvedom. Len na Slopensku, musi majster sveta liezt na strom aby naslednym padom na drzku odplasil "utociacu" medvedicu s malymi. Slovensky dochodca musi snorit sam mimo chodnik v lese s dlhodobym vyskytom medveda (jeho vieska to ma aj erbe) a jeho rodina vysudi 80mega. A tiez aj v tomto vlakne sa najde minimalne jeden exot, co medvede prikrmuje, aby ich mal na fotopasci.
Ono mimochodom čoklovia dohryzu aj u nas aj vo svete kazdorocne omnoho viac ludi ako vsetka lesna zver dohromady a ludia nevyšiluju.
Medvede odjakziva chodia do sadov a pri dediny. Uz pred dobrymi 20-30 rokmi nam chodili okolo zahrady, ale vtedy ludia neboli az tak vymleti z internetov. Uprimne, keby ludia prestali tieto "sokujuce" spravy sledovat, tak ani nevedia ze tu nejake medvede su.
Za celu sledovanu historiu mame na SK JEDINE umrtie sposobene medvedom z minuleho roka. Dokonca aj obycajny jelen ich sposobil uz niekolko, cize nasobne viac ako medved. O psoch alebo vodicoch skoda hovorit (vystrielame?).
Ze sa medvede nestrielaju nie je pravda. Vybrane kusy striela uspavacimi puskami a nasledne utraca zasahovy tim. Akurat ze z toho sa niektori polovnici idu bez prepacenia posrat, lebo ich uz nemozu strielat oni a nemozu na tom zarabat. O tom to cele je, preto cela ta medialna masaz. Tupa tuzba strelit si medveda a predat povolenku. A samozrejme politika a vreskot hysteriek, ktore si musia stale hladat nepriatelov. Madarov, utecencov, gejov, ukrajincov, medvede, vlky, vakciny, cely svet im robi zle.
PS: Budaj je asi najlepsi minister žp v celej historii. Urobili tam kus roboty a nebyt tej krimi bandy zo Sme rodina, urobia este viac. Oproti smerackym rozkradacom dreva sa to vobec neda porovnat.
Medveďa treba regulovať a prestať s týmto alibizmom.Problém bude len narastať.
https://domov.sme.sk/c/22908715/expert-na-medvede-do-lesa-odporucam-ist-len-na-vlastne-riziko.html