Čaute, potrebujem poradiť s výberom nového bicykla. Jazdiť by som chcel 35%asfalt, 35%lesne cesty, luky, polia a 30% singletraily. Jazdil som doteraz iba na cestnom bicykli, občas som si požičiaval horský na nejaké výjazdy. Mám rád stúpania. Vyberám si medzi Kona Honzo a Ctm Zephyr xpert https://kubicasport.eu/kona-honzo-29-2022-gloss-metallic-pewter
určite zephyr a za ušetrene nejaku lepšiu vidlu - napr. RS Yari 140mm a budeš mať super bike. Brzdy na zephyre su uplne v pohode len dopredu na XL bike patrí 203mm kotúč a dozadu 180mm... (mám 90kg a no problem). Kamoš (75kg) má honzo j eto pekný bike a vibruje mu pri brzdení zadná stavba. menili sme kotúče aj platničky rôzne a furt to robí. 180mm kotúč robil ešte väčšiu paseku...
opatrny-lenochod Bolo mu poradene aby siel do XC biku kedze doteraz jazdil na cestaku, na horskom sa chce viacmenej len vozit po lese a vyslovene napisal ze ma rad stupania. Ani jeden z dvojice Zephyr/Honzo nie su vhodne na tento ucel ci uz z hladiska geometrie, vahy bicykla, komponentov atd.
Nie - ty ho podporis v kupe 15kg Zephyra so 72st sedlovym uhlom. Maticka bozia! Skoncil som, nema to zmysel na tomto fore.
peniakfoto A ty si dal posledny klinec do rakvy s tym svojim odporucanim aby kupil RS Yari so 140mm zdvihom (Zephyr ma vidlu so 130mm). Aby chalan sedel este viac vzadu.
Nic chlapci, majte sa pekne. Viac do tejto temy nenapisem. Vidim, ze sa tu len pretekate kto napise vacsiu blbost.
treba si uvedomit nasledovne veci a nebrat to tragicky:
- chalan sem prisiel uz s favoritom a len si ho chcel odovodnit
- ten popis co dal bol naozaj velmi slaby
- s akymkolvek prvym bikom bude nadmieru spokojny, vsetko mu bude vyhovovat a bude si tukat na celo ze mu tu radili iny bike
Chalan si kupi/l to co chce a spokojny urcite bude.
Robo52 každý to vidí zo svojho uhla pohľadu. Ja mám tiež rád stupania a dupania ale rád si to aj pustím dole kopcom, mal som Rockridera XC900 a teda bolo to ľahké ale dole kopcom to bolo trápenie, dokopca sa mi to prekacovalo v stojkách na korenoch a šutroch dozadu - lebo krátky rám a nedostatočne strmý sedlový uhol (na čo upozornuješ pri zephyre), stačí rockgarden strmší a korene a už to nebolo komfortné a to je jedno či hore alebo dole kopcom. Na zephyre postačí dať sedlo o jeden alebo dva cm. dopredu a máš to do kopca stabilnejie a vykompenzuješ aj ten debilný uhol ST. Mal som všelijake bicykle ale veľmi záleží aký terén chce jazdiť. A tiež nie sú kopce ako kopce. Aktuálne jazdím na na Octane one čo má teda šialenú geo aj na dnešné pomery a je to veľmi zábavné stabilné aj dokopca aj z kopca. Ja jazdím len zobor a tríbeč okolie NR, kde su minimáne kopce ale aj veľa strmších a kamenitých pasáží a trailové HT je pre mňa proste lepšie ako XC. Popravde ked mám ísť na XC tak to už rovno môžem ísť na gravli - ale to je môj problém. Práve idem na ghoste lector skúšať vidlu s 130 a 140mm zdvihom a sledovať čo to robí, podľa mňa ked výrobca dá 130mm vidlu nemusí to byť dogma... A písal som, že som to tu celé nečítal, lebo to predsa len zaberie čas, najskor sa pýta na čiste trailové autobusy a nakoniec má poradenú nejakú XC kozu za to ja nemôžem. Reagoval som na to preto že oba spomínané biky v úvode mám vyskúšané osobne
:D treba si uvedomit nasledovne veci a nebrat to tragicky:
- s akymkolvek prvym bikom bude nadmieru spokojny, vsetko mu bude vyhovovat a bude si tukat na celo ze mu tu radili iny bike
Az do momentu ked mu nejaky kamarat pozicia na chvilu svoju XC raketu
Robo52 každý to vidí zo svojho uhla pohľadu. Ja mám tiež rád stupania a dupania ale rád si to aj pustím dole kopcom, mal som Rockridera XC900 a teda bolo to ľahké ale dole kopcom to bolo trápenie, dokopca sa mi to prekacovalo v stojkách na korenoch a šutroch dozadu - lebo krátky rám a nedostatočne strmý sedlový uhol (na čo upozornuješ pri zephyre), stačí rockgarden strmší a korene a už to nebolo komfortné a to je jedno či hore alebo dole kopcom. Na zephyre postačí dať sedlo o jeden alebo dva cm. dopredu a máš to do kopca stabilnejie a vykompenzuješ aj ten debilný uhol ST. Mal som všelijake bicykle ale veľmi záleží aký terén chce jazdiť. A tiež nie sú kopce ako kopce. Aktuálne jazdím na na Octane one čo má teda šialenú geo aj na dnešné pomery a je to veľmi zábavné stabilné aj dokopca aj z kopca. Ja jazdím len zobor a tríbeč okolie NR, kde su minimáne kopce ale aj veľa strmších a kamenitých pasáží a trailové HT je pre mňa proste lepšie ako XC. Popravde ked mám ísť na XC tak to už rovno môžem ísť na gravli - ale to je môj problém. Práve idem na ghoste lector skúšať vidlu s 130 a 140mm zdvihom a sledovať čo to robí, podľa mňa ked výrobca dá 130mm vidlu nemusí to byť dogma... A písal som, že som to tu celé nečítal, lebo to predsa len zaberie čas, najskor sa pýta na čiste trailové autobusy a nakoniec má poradenú nejakú XC kozu za to ja nemôžem. Reagoval som na to preto že oba spomínané biky v úvode mám vyskúšané osobne
Ja nie som odporca trail bikov a ani ziadnej inej kategorie. Ide tu len o to co napisal chalan ze chce jazdit a co nakoniec kupil.
Caute, zasiel som na Zephyre dnes asi 15km po meste, a zrasu sa dívam a zadný kotúč sa mi zrazu uvolnil, skrutky nejak povolili. Neviem cim to je, mozno to bolo zle dotiahnuté, nerozumiem tomu lebo som išiel iba po asfaltke a tam by sa to určite nemalo stať
a ešte keď na viackolečku som preradzoval na najťažší prevod (najmenšie koliečko) , tak som si všimol že keď pedálujem a zrazu prestanem, alebo začnem točiť pedálom dozadu, ale nie nejak rýchlo, stačí pomaly, tak mi začne reťaz nadskakovať a robiť taký divný zvuk. Vyzerá to tak ako keby tam ta reťaz nejak nesedela, alebo asi bola nejak napnutá a chcela dakde odskočiť. Za jedno otočenie mi nadskočí asi 2-4krát. Chcem vedieť či je to iba vporiadku, mám tam Deore 11x a viackolo od CTM, a viem že dozadu pedalovat by sa nemalo, ale neviem ci by tento problem sa dalej nerozsiril
Caute, zasiel som na Zephyre dnes asi 15km po meste, a zrasu sa dívam a zadný kotúč sa mi zrazu uvolnil, skrutky nejak povolili. Neviem cim to je, mozno to bolo zle dotiahnuté, nerozumiem tomu lebo som išiel iba po asfaltke a tam by sa to určite nemalo stať
MatejKap Ved to zober tam kde si to kupil a ziadaj nech ti ho riadne dotiahnu vsade. Je to novy bike na ktorom si vsetko len 'sada' avsak ked uz pocas prvej jazdy po asfalte mas uvolneny brzdovy kotuc tak si predajca zjavne neurobil dobre svoju pracu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nie - ty ho podporis v kupe 15kg Zephyra so 72st sedlovym uhlom. Maticka bozia! Skoncil som, nema to zmysel na tomto fore.
peniakfoto A ty si dal posledny klinec do rakvy s tym svojim odporucanim aby kupil RS Yari so 140mm zdvihom (Zephyr ma vidlu so 130mm). Aby chalan sedel este viac vzadu.
Nic chlapci, majte sa pekne. Viac do tejto temy nenapisem. Vidim, ze sa tu len pretekate kto napise vacsiu blbost.
Az do momentu ked mu nejaky kamarat pozicia na chvilu svoju XC raketu
Ja nie som odporca trail bikov a ani ziadnej inej kategorie. Ide tu len o to co napisal chalan ze chce jazdit a co nakoniec kupil.
Zadný brzdový kotúč