Definuj vpravo. Sa tu handrkujete o centimetre ako keby tam bol len jeden pruh. Na cestaku ste zjavne nikdy ani nesedeli a nejazdili tam. Dnes som siel po tej ceste smerom aj na patronku aj opacne. Nevidim dovod ist po CHODNIKU ako cyklista len preto aby sa panko v aute mohol dalej venovat mobilu a nemusel ani prstom pohnut.
19.06.2022 - 23:38:32
00
Nedavno som bol autom v okolí Jahodnej. Veľa tých dedín už je prepojených oddelenou cyklotrasou, ktorá ide rovnobežne pár metrov od cesty. Aj v samotných obciach sú cyklotrasy. Na 1 cyklistu na cyklotrasa som stretol tak 6 cyklistov na ceste. A neboli to žiadni profíci, či amatéri na drahých cesťákoch. Boli to miestny na starých Libertách, 20 ročných horákoch, či lacných CTM, Dema, Kellys atď. Keď som sa pýtal chlapíka, čo nás bral zo splavu, že prečo domáci nejazdia po tých cyklotrasách, jeho odpoveď bola, že sa im nechce. A to tie cyklotrasy boli v lepšom stave ako cesty. A ešte dodal, že odkedy je ten nový zákon s 1/1.5m odstupom, tak to majú ešte viac na háku, však šoféri majú byť ohľaduplný a majú dodržiavať zákon. Ale v momente, keď im na tej cyklotrasa v obci zaparkuje na pár sekúnd auto, už idú volať políciu. Pri tom, ale oni samotní jazdia po ceste a odmietajú jazdiť po tej cyklotrasa. Toľko k ohľaduplnosti cyklistov, aspoň v okolí Jahodnej, Topoľníkov a priľahlých dedín.


Čo sa týka jazdy od Lanfranconi - Vojenská nemocnica, resp. Patrónka, tak čo som našiel, je to cyklotrasa, na niektorých úsekoch možno zmiešaný pohyb chodec + cyklista. Takže platí to isté, čo v hornom prípade. Cyklisti dostali oddelenú cyklotrasu a odmietajú ju používať a dožadujú sa potom ohľaduplnosti na ceste, keď hneď vedľa majú cyklotrasu a ešte nedodržujú pravidlá cestnej premávky a chvália sa tým. A ak si niekto dovolí povedať na tých cyklistov, že sú to sebecké arogantné indivíduá, čo vidia len seba ostatný sa im majú prispôsobiť a dovolí si upozorniť, že cyklisti porušujú pravidlá, tak je hneď označovaný za nepriateľa cyklistov a treba ho hneď upáliť.
19.06.2022 - 23:45:20
02
scarinko napísal:
Definuj vpravo. Sa tu handrkujete o centimetre ako keby tam bol len jeden pruh. Na cestaku ste zjavne nikdy ani nesedeli a nejazdili tam. Dnes som siel po tej ceste smerom aj na patronku aj opacne. Nevidim dovod ist po CHODNIKU ako cyklista len preto aby sa panko v aute mohol dalej venovat mobilu a nemusel ani prstom pohnut.


Brzdi a precitaj si este raz,co som pisal, na predch stranach.
Vpravo je vpravo, nie v strede.

(A ked copata instaITblondina bez prilby je tercom kritiky, noname dievcina na Deme je uz ok?)

Len dodam,ze jazdim IBA na cestaku ... a chodnikom sa vyhybam (ak je to mozne - teda velmi vynimocnr pouzivam niektore nefrekventovane kratke kusky, napr. od Botanickej po Casey, ak chces vediet - nie je rozumna moznost ako sa dostat z cyklocesty na cestu)
20.06.2022 - 00:04:16
00
Jazdím tade do práce dosť často a teda po ceste som šiel len raz smerom k botanickej. Chodník je oveľa lepší. A ja dokonca nikdy nechodím cez križovatku pod lafranconi a ani po tom prechode s cykločasťou ale vždy po lávke cez areál VŠ. Ale chápem, že vy pretekári na žiletkách musíte ísť po ceste aj tam kde to nie je potrebné ... napr medzi dnv a devínom
20.06.2022 - 08:24:09
04
Dole medzi DNV a Devinom je pruh pre pomalych = je to casto plne pesich, korculiarov, kocikov, nehovoriac o zvlnenom asfalte... cize akurat tak pre rodiny s detmi, cyklovozikmi.
20.06.2022 - 09:07:54
03
Určite, ale cestou do práce som tam ešte cyklovozík nestretol a keď je to plné kočíkov tam tam hockedy zavadziam s deťmi aj ja. A mne je nakoniec jedno kto si kde jazdí, či po ceste či po chodníku na sídlisku starý chlap a zvoní na kočíky aby sa mu uhli ... alebo či niekto jazdí po tatranských štítoch. Ale ja napr jazdím po ceste z dnv smerom na dúbravku len ak sa do práce veľmi ponáhľam, inak to obídem nejako inak. Na ceste sa nebojím vôbec ale kto ide dobrovoľne na úzku cestu plnú áut aj keď má inú možnosť .. tomu nechcem rozumieť
20.06.2022 - 09:17:06
00
Cyklista má mať podľa zákona tiež 2 na sebe nezávislé brzdy a má prispôsobiť rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a dopravnej situácii. Teda platí to, čo radi hovoria motoristom, netreba sa báť použiť brzdu, treba byť ohľaduplný a treba počkať, kým môžu bezpečne predbehnúť. Čo tak sa konečne začať riadiť svojimi vlastnými radami?
20.06.2022 - 09:19:55
01
a co tu vlastne riesime? ze cyklista siel po ceste kde moze a ma legalne jazdit? a ze sa to niekomu kto siel oproti v aute nezdalo koser lebo v tom momente bol cyklista viac v strede pruhu ako sa niekomu zdalo ok? medzi DNV a devinom jazdim tiez po ceste nakolko promenadu plnu chodcov a pumptrack pred devinom nechavam pre pomalsich na sirsich gumach. na graveli idem kludne aj dole. na cestaku sa tam nebudem pretlacat s ludmi ktori maju potrebu zabrat celu sirku lebo idu 4 vedla seba aby sa nahodou 2 necitili menejcennni tym ze by isli v druhom rade
20.06.2022 - 09:36:16
02
Ta cyklotrasa Devin-DNV je v zlom stave, tadial by som ziletkou nesiel urcite.
A asi ani gravelom.... A ani na mojom tuhom XC biku sa mi tadial nechce...
20.06.2022 - 09:41:17
04
zla je hlavne ta cast ktora je v katastri devina lebo ten na to kasle alebo nema prachy, neviem, tusim bol v nejakej nutenej sprave alebo take daco
cast DNV je lepsia ale stale je to pre cestak nepohodlne aj bez ludi. horna cesta nie je ziaden zazrak ale je dost siroka aby sa tam zmestili aj cyklisti aj auta
20.06.2022 - 09:45:24
00
lapaloma napísal:
Jazdím tade do práce dosť často a teda po ceste som šiel len raz smerom k botanickej. Chodník je oveľa lepší.
...
Ale chápem, že vy pretekári na žiletkách musíte ísť po ceste aj tam kde to nie je potrebné ... napr medzi dnv a devínom

Toto je trochu pokrytecke, nie? V Mlynskej doline porusujes predpisy, lebo chodnik je lepsi. A na trase DNV - Devin ti vadi, ze ini porusuju predpisy, pretoze podla nich je zase to lepsie. Holt, ludia maju na veci rozne pohlady, a preto sa pisu zakony, aby sa objektivne urcilo, kto je kedy v prave.

Ale inak s tebou suhlasim, mne je tiez povacsine jedno, kto kde jazdi, a to obzvlast, ked sa bavime o bicykloch. Co mne vadilo je sposob, ako bola postavena povodna otazka v tejto diskusii, a sice, ze akym sposobom si ludia obhajuju jazdu po ceste v Mlynskej doline. A tam je to predsa jasne -> pravidla cestnej premavky. Obhajobu si tu vyzaduje prave ten druhy scenar:)

A ked sme uz pri tom, tak akym sposobom sa vlastne na ten chodnik pri ZOO dostanete? Kde naskocite z cesty na chodnik? Pri Kauflande ci vlastne uz predtym ste na chodniku? A ked pridete k ZOO, tak co? Pekne dolu z bicykla a po prechode peso s bicyklom povedla seba?
20.06.2022 - 10:41:11
11
Rachela - nie pri Kauflande, ale za tym dalsim prechodom pri zastavke. Tam vlastne asi aj zacina ten cyklochodnik, akurat je blbe ze vedie cez tu zastavku.
A pri Zoo treba prejst na druhu stranu cesty, tam ten cyklochodnik pokracuje.
Nasledne treba ale znovu prejst cez cestu (pripajac na dialnicu) na dalsie pokracovanie cyklotrasy
20.06.2022 - 10:58:34
01
Mne sa zda, ze ta cyklotrasa ani v terene nie je znacena a je to tak dobre, lebo to ako je vedena na mape, nie je normalne. 2x ist cez privadzac, z toho raz obchadzas panelovy blok, a este k tomu pri Zoo, ak ides v smere od Kauflandu, tak ty vlastne nevidis, ci ide nejake auto kym nevojdes aspon 1,5 metra na vozovku. Proste bratislavsky autocentrizmus.
20.06.2022 - 11:26:06
00
Kde pri Zoo treba vojsť až 1,5m na vozovku, aby bolo vidno auto?

Edit: o akých 2 privádzačoch sa hovorí?
20.06.2022 - 11:59:20
00
Z miesta oznaceneho sipkou nema clovek dostatocny rozhlad nakolko sa ta cesta zataca a protihlukova stena cloni
Príloha:
image_2022-06-20_122158189.png
image_2022-06-20_122158189.png 28.36 KiB thumb_up0thumb_down

20.06.2022 - 12:23:12
00
keyboard_arrow_up