Chcel by som sa podelit o svoju neprijemnu skusenost s reklamaciou v tejto spolocnosti a varovat ostatnych pred podobnym osudom. Pred tyzdnom pri umyvani bicykla som si vsimol, ze ram je prasknuty. V tej dobe mal bicykel od nakupu asi 2 roky a 2 tyzdne. Nikdy som nechodil traily, nachodene ma bicykel maximalne 1500km a nemam ani nadvahu, pouzivam ho vylucne len na spestrenie zivota po kancelarskej praci, takze chyba nemohla vzniknut hrubym zaobchadzanim. Pri kontaktovani MTbikera mi bolo oznamena, ze zaruka uz padla a treba kontaktovat vyrobcu ohladom predlzenej zaruky na ram. Tu prisiel kamen urazu, spolocnost CTM pozadovala po zakupeni registraciu do 30 dni, avsak tuto informaciu nikde uz verejne nedeklarovali a nachadza sa v prirucke az na 12tej strane drobnym pismom. Bicykel mi prisiel postou a ziadne upozornenie som k tomu nedostal. Celu vec planujem podstupit obchodnej inspekcii ako zavadzanie spotrebitela, ked vsade deklaruje predajca 5 rokov zaruku, ale dalej uz nepovie, ze treba sa u nich hned registrovat. Btw, za 1700 eur som cakal vacsiu ako 2 rocnu zaruku na ram. Aspon sa v celej krase ukazalo to nase slovenske podnikanie...
Zaujmave (a nelogicke), to som nevedel. No ale pokial moze pozadovat servis v definovanych miestach pocas predlzenej zaruky, tak vela pripadov asi v praxy nebude, co by prve 2 roky riesili inde.
moze pozadovat co chce - servisovat si to mozes doma aj sam a ked pride na lamanie chleba, musi vyrobca dokazat ze ten tvoj "zanedbany" servis sposobil zlomenie ramu - a to sa bude dost tazko dokazovat ked im tie ramy bezne praskali
...ale aj tento pripad dokumentuje preco "nie som tak bohaty, aby som kupoval lacne veci"
...ale aj tento pripad dokumentuje preco "nie som tak bohaty, aby som kupoval lacne veci"
S tymto nesuhlasim, nepodarok sa obcas podari aj onakvejsim znackam (napr. Trek Fuel tiez takto praskali). Dolezity je pristup. Vsak uvidime.
Okrem toho po uplynuti prvych 6m zaruky je dokazne bremeno na zakaznikovi a v tomto pripade sa uz ani nebavime o rieseni v zarucnej dobe, ta uz skoncila. Toto uz je len o pristupe firmy.
OT: Vyzerá ako by si nevedel že táto praktika je už viac ako desať rokov nezákonná, kľúčové slovo je Blokova výnimka.
Neviem preco som napisal "autorizovaneho" uprimne. Viem, o blokovej vynimke.
Skor mi slo o to vyjadrit, ze na vec ako zaruka/predlzena zaruka je vhodne hodit ockom a dokladne sa oboznamit s podmienkami. Lebo vzdy tam nejake podmienky su. Bicykle nie su zrovna lacna zalezitost pre vacsinu ludi a prasknuty ram je celkom problem.
S tymto nesuhlasim, nepodarok sa obcas podari aj onakvejsim znackam (napr. Trek Fuel tiez takto praskali). Dolezity je pristup. Vsak uvidime.
Okrem toho po uplynuti prvych 6m zaruky je dokazne bremeno na zakaznikovi a v tomto pripade sa uz ani nebavime o rieseni v zarucnej dobe, ta uz skoncila. Toto uz je len o pristupe firmy.
To bola pointa. Lepsie firmy maju lepsi pristup. A zase ich veci nepraskaju az tak casto...
Co sa tyka dokazovania, mal som na mysli pripad keby firma argumentovala tym, ze bicykel bol "neodborne" servisovany a to sposobilo prasknutie ramu. Toto tvrdenie by museli dokazovat oni. Nemozu ta nutit navstevovat servis.
Ja by som to formuloval skor takto: Vacsie firmy maju spravidla lepsi pristup.
Tym argumentom nema vobec zmysel sa zaoberat, ked ten kto riesi reklamaciu moze argumentovat, ze bicykel nebol pouzivany v sulade s jeho urcenim. A dokazuj po 6m opak...
Ja som kupoval posledné 2 roky bicykel od CTM (ten prvý som nakoniec vrátil pre veľa problémov s ním). Zakaždým mi predajcom bolo odkomunikované, že na rám platí predĺžená 5 ročná záruka, ale musím si ho do 30 dní od kúpi registrovať. Tak isto každý bike mal na sebe aj kartičku s týmto oznamom. Bolo to spomenuté aj v manuály bicykla. Tak isto to mali aj na svojej webovej stránke. Dokonca som bol upozornený, že tím, že zaregistrujem bike a vypíšem pár údajov som zaradený do súťaže o ďalší bike. Zákonná záručná doba je 2 roky. Manuál pre bicykel má koľko stránok? 20 vo formáte A5? Človek to prečíta za 10-15 minút. Je to vec, ktorú by si mal človek povinne prečítať. Neznalosť zákona neospravedlňuje.
Aj bicykle, čo majú tzv. doživotnú záruku na rám, tak tá asi vo všetkých prípadoch platí len pre 1. vlastníka.
Zakaždým mi predajcom bolo odkomunikované, že na rám platí predĺžená 5 ročná záruka, ale musím si ho do 30 dní od kúpi registrovať.
Mne to nebolo odkomunikovane od predajcu - MTBikeru ... Kedze presiel uz tyzden a CTM ani neodpisalo na moj email, vidim to tak, ze nemozem nic od nich cakat uz.
Keby niekde bol 5 stranovy manual, ktory treba dodrzat ohladom namontovania zvonceka na riadidla tak tu napisete, ze iba ciste hovedo si to dokladne neprecita 😀. Ale nenapadne vas, ze specialny manual na takuto vec je proti zdravemu rozumu a aj ak ho nahodou treba, tak si to ziada minimalne vyraznu samolepku na riadidlach venovanu upozorneniu ohladom montaze zvonceka.
Spominana podmienka predlzenej zaruky nie je ziadna implicitne pochopitelna vec a mala by byt velmi jasne odkomunikovana. "Domysli si sam a najdi si v manuali" nie je jasna komunikacia. Manual ani nie je ziadny popis obchodnych podmienok, tak preco by tam niekto mal nieco take hladat sam od seba?
Nechcem sa zastávať ani jednej strany, ale to už musí naozaj výrobca lakovať červeným písmom na hornú trubku že si treba pre nadštandardnú záruku nad rámec zákona rám registrovať? Asi pred 5r. sme kupovali Scrolla a tých 5min. na prelistovanie návodu ma pri 2000 eurovom bicykli fakt nezabilo. U inšpekcie na 100% nepochodíš, iba si zarúbaš možný prozákaznícky prístup zo strany CTM, chyba je v tomto prípade na tvojej strane.
Jedine by som to skúsil slušným jednaním uhrať s CTM. Držím palce, snáď to vyjde.
Alexej1220, noze nam sem napis preco by u obchodnej inspekcie na 100% nepochodil . Pre zaujimavost mozes aj popisat aky efektivny vplyv ma na zaruku to, ci je bicykel registrovany na meno, email, tel.c. a pod., ak preukazatelne ma zakaznik vsetky doklady o kupe s datumom a udajmi o bicykli. Ostatne veci citat ani nemusis a uz vobec nie odpovedat.
Viacerych to mozno prekvapi, ale niektori ludia (vratane mna) necitaju manualy k veciam, ktore vedia pouzivat po vsetkych strankach, bez ohladu na to kolko tie veci stoja (kludne aj auta, nevidim dovod...). Citanie manualu sa zaruky moze dotykat tak akurat ohladom vad sposobenych nespravnym pouzivanim. Co sa snad zhodneme, ze nie je tento pripad...
Pokial naozaj bola jasne uvedena 5 rocna zaruka a dana informacia neobsahovala priamo aspon odkaz na doplnujuce info, tak ide o jasne zavadzanie, reps. nezvladnute informovanie o zaruke. Navyse podmienka registracie je aj tak pravdepodobne iba cielena snaha o zasielanie marketingoveho spamu registrovanym uzivatelom, zber dat o zakaznikoch a podobne. Za mna by si nemali tieto kraviny vynucovat takymto sposobom. A ak to niekomu nevadi, tak ok, ale presviedcat ostatnych, ze to je v poriadku??? CTM vas za to plati alebo co?
Automobilky uz napr. velmi dobre vedia, ze na toto si treba davat pozor a pri kazdej informacii o nadstandardnej zaruke su vzdy aj jasne a strucne informacie o tom, co sa danou zarukou mysli. Zaroven som si pomerne isty, ze ziadne auto nema v zarucnych podmienkach bullshit typu "musis sa registrovat", aby platila zaruka.
opatrny-lenochod ty sa uz len z principu potrebujes hadat? Uz ta vidim jak si neprecitas podmienky zaruky pri kupe noveho auta. Jasneeee 🤦♂️ Pises len co sa ti hodi..
opatrny-lenochod "noze nam sem napis preco by u obchodnej inspekcie na 100% nepochodil . Pre zaujimavost mozes aj popisat aky efektivny vplyv ma na zaruku to, ci je bicykel registrovany na meno, email, tel.c. a pod., ak preukazatelne ma zakaznik vsetky doklady o kupe s datumom a udajmi o bicykli. Ostatne veci citat ani nemusis a uz vobec nie odpovedat."
Riesilo sa to na fore v minulosti a prilozeny PrntScrn ti objasni preco to tak je.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Neviem preco som napisal "autorizovaneho" uprimne. Viem, o blokovej vynimke.
Skor mi slo o to vyjadrit, ze na vec ako zaruka/predlzena zaruka je vhodne hodit ockom a dokladne sa oboznamit s podmienkami. Lebo vzdy tam nejake podmienky su. Bicykle nie su zrovna lacna zalezitost pre vacsinu ludi a prasknuty ram je celkom problem.
To bola pointa. Lepsie firmy maju lepsi pristup. A zase ich veci nepraskaju az tak casto...
Co sa tyka dokazovania, mal som na mysli pripad keby firma argumentovala tym, ze bicykel bol "neodborne" servisovany a to sposobilo prasknutie ramu. Toto tvrdenie by museli dokazovat oni. Nemozu ta nutit navstevovat servis.
Tym argumentom nema vobec zmysel sa zaoberat, ked ten kto riesi reklamaciu moze argumentovat, ze bicykel nebol pouzivany v sulade s jeho urcenim. A dokazuj po 6m opak...
Aj bicykle, čo majú tzv. doživotnú záruku na rám, tak tá asi vo všetkých prípadoch platí len pre 1. vlastníka.
Mne to nebolo odkomunikovane od predajcu - MTBikeru ... Kedze presiel uz tyzden a CTM ani neodpisalo na moj email, vidim to tak, ze nemozem nic od nich cakat uz.
Spominana podmienka predlzenej zaruky nie je ziadna implicitne pochopitelna vec a mala by byt velmi jasne odkomunikovana. "Domysli si sam a najdi si v manuali" nie je jasna komunikacia. Manual ani nie je ziadny popis obchodnych podmienok, tak preco by tam niekto mal nieco take hladat sam od seba?
Jedine by som to skúsil slušným jednaním uhrať s CTM. Držím palce, snáď to vyjde.
Ak 1700e bajk je lacna vec, kolko povazujes tak nejak rozumnu cenu, aby sa nedalo povedat tuto vetu ? Som zvedavy
Viacerych to mozno prekvapi, ale niektori ludia (vratane mna) necitaju manualy k veciam, ktore vedia pouzivat po vsetkych strankach, bez ohladu na to kolko tie veci stoja (kludne aj auta, nevidim dovod...). Citanie manualu sa zaruky moze dotykat tak akurat ohladom vad sposobenych nespravnym pouzivanim. Co sa snad zhodneme, ze nie je tento pripad...
Pokial naozaj bola jasne uvedena 5 rocna zaruka a dana informacia neobsahovala priamo aspon odkaz na doplnujuce info, tak ide o jasne zavadzanie, reps. nezvladnute informovanie o zaruke. Navyse podmienka registracie je aj tak pravdepodobne iba cielena snaha o zasielanie marketingoveho spamu registrovanym uzivatelom, zber dat o zakaznikoch a podobne. Za mna by si nemali tieto kraviny vynucovat takymto sposobom. A ak to niekomu nevadi, tak ok, ale presviedcat ostatnych, ze to je v poriadku??? CTM vas za to plati alebo co?
Automobilky uz napr. velmi dobre vedia, ze na toto si treba davat pozor a pri kazdej informacii o nadstandardnej zaruke su vzdy aj jasne a strucne informacie o tom, co sa danou zarukou mysli. Zaroven som si pomerne isty, ze ziadne auto nema v zarucnych podmienkach bullshit typu "musis sa registrovat", aby platila zaruka.
Riesilo sa to na fore v minulosti a prilozeny PrntScrn ti objasni preco to tak je.
ano full z kamennej prevadzku za 1700e je lacny smejd, to aj pri direct sale znackach je problem v takej cene nieco kupit
rozumna cena za full? 3000e ked nie si moc narocny, ale na nieco lepsie treba dnes pocitat s dvojnasobkom