Caute dnes som si kupil moje prve cyklonohavice a na youtube som zistil ze su dva typy, zenske a muzske. Damske su sirsie. Pozrite na foto nizsie a dajte vediet ci som kupil muzske. Je to od Kellys.
Dikes
Marian
To nemá logiku, proste to sú gate pre chlapov.... inak aj ja som nosievala pánske Endura bez trakov a bola tam presne takáto vložka, na tých nižších radách tak cca pred 12 rokmi, na vyšších už bola vložka iná a aj teraz sú iné.
Pozrel som tú vložku na webe. Je používaná ako unisex pri rôznych "značkách" . Cena od cca. 20 € (za gate aj s vložkou) už hovorí sama za seba. Na dolnom obrázku jasne vidieť rozdiel mužská a ženská vložka.
(Kellys gate nešije ale si dáva si spraviť u šikmookých).
Zdravím priatelia. Rád by som počul vaše názory, názor lekára, či je zo zdravotného hľadiska u mužov lepšie jazdiť bez vložky či s vložkou, alebo s vložkou nič nepokazíte. Kúpil som si sedlo so stredovým pozdĺžnym otvorom pre odľahčenie tlaku na prostatu. A teraz si dám nohavice s cyklistickou vložkou. Nie je zdravšie jazdiť bez vložky ?
Nie som ani lekár, ani chlap ale moja básnická otázka do pléna znie: Keby bolo jazdenie bez vložky zdravšie, prečo by profi cyklisti riskovali svoje zdravie nosením nohavíc s cyklovložkou?
najlepšie pre teba bude keď si to sám na sebe otestuješ, čo ty na to?
Ale veď áno, testujem. Ale to testovanie je na rok. Možno testovali aj iní a majú výsledky. Mne to ale príde protichodné - znižuješ tlak vytvorením otvoru v sedle, a potom tam zabiješ vložku. Iné by bolo, keby dve polovice vložky boli cez stred spojené len sieťovinou, ktorá to drží pokope. Možno sú také vložky.
Ak ti samotna vlozka uz po obleceni tlaci na prostatu, ide o patologicke zmeny a odporucam navstivit urologa.
Nosenie cyklovlozky je priam ziaduce minimalne z hygienickych dovodov.
Dudo Všetko v poriadku, žiadne tlačenie. Len porovnávam sedlo s otvorom a kontra-vložku. Nechápem tvoju tu druhú vetu. Mám vzdušné boxerky a vzdušné kraťasy. Akú hygienickú funkciu môže plniť vložka ?
Verim, ze nenosis bezsvove tangace ako moja spolubyvajuca. Na rozdiel od beznych gati su cyklovlozky bezsvove + s antibakterialnou ochranou. Zaroven tym, ze su priliehave, zamedzia odreninam pri dlhotrvajucom pohybe. A prave tym, ze na sedle sedis a predmetna cast nevetra, tak vlozka lepsie odvadza pot od pokozky.
ale zase na druhej strane ak si kupil gate za 30€ s nejakou plienkou, ma nevhodnu sirku (tvar) sedla a cele mu to nesadlo tak sa necudujem ze ho niekde tlaci. ale pozor - nesadnut mozu aj drahe veci a sedla. otazny je aj posed - ci sedi na sedacich kostiach alebo priamo na prostate. treba dobre postudovat nie sa zamyslat nad niecim co roky funguje ze je zle. napr. SQ Lab mal kedysi dobre rozpisanu stranku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
(Kellys gate nešije ale si dáva si spraviť u šikmookých).
Tu sú ešte nejaké príklady
https://www.castelli.sk/Castelli-vystelky-cyklistickych-nohavic-b280.htm
https://design.endurasport.com/pads/Default.asp
Ale veď áno, testujem. Ale to testovanie je na rok. Možno testovali aj iní a majú výsledky. Mne to ale príde protichodné - znižuješ tlak vytvorením otvoru v sedle, a potom tam zabiješ vložku. Iné by bolo, keby dve polovice vložky boli cez stred spojené len sieťovinou, ktorá to drží pokope. Možno sú také vložky.
Nosenie cyklovlozky je priam ziaduce minimalne z hygienickych dovodov.
Minimalizovanie trenia je zaklad. Takze nie spodne pradlo na vlozku - ma sviky a to nechces.
Vlozka sa moze aj namazat antibakterialnym kremom, pripadne ho aplikovat priamo.
Dobre vlozky su z pien s roznou hustotou, takze optimalne rozlozia tlak na sedacie partie. V podstate funguju ako pises - vacsina peny je na stranach.
Viac k sedlu, gatiam, bikefittingu a vlozke od Assosu: https://www.assos.com/gb/between-you-and-the-bike/