konhora, konhora, ved nech sa tam trtkaju medzi sebou, kto by tam chodil, treba do Fatry ist, z vikendu- Kunerad (Motuzkova, Maly Ziar, Switch) vo vybornom stave, Visnovska (Pod Roven, Palenica) tiez
18.07.2022 - 12:18:14
00
Z aktuálnych poznatkov by som to tak definoval, že postupne pôjdu len cyklotrasy a žiadna Fatra..... Vo Fatre sa za bike udeľujú pokutky od maskovaných osôb, ktoré sú vmiesené medzi bežných turistov.
18.07.2022 - 12:23:52
00
v lučanskej časti MF snad nie ?
18.07.2022 - 12:32:15
00
Už v Strečne na cyklotrase v doline smerom na Polom si niekto dovolil osadiť značku Ochranné pásmo NPMF stupeň 3...na hrebeni údajne sú tieto kontroly tiež...ja mám skúsenosť z iných miest...každopádne ochrana prírody aktuálne ide dosiahnuť nasledovné: neobmedzené množenie zvierat prakticky do nekonečna a maximálnu reguláciu vstupu človeka do prírody.
18.07.2022 - 12:38:38
00
Koňhora-rampa. No comment...

BTW: Som zvedavý ako to dopadne s trasou cez kemp na Vyšných Kamencoch. To majiteľovi nevadí, že sa mu budú cyklisti premávať cez kemp? Na Slovensku čudné...

Prílohy:

Koňhora-rampa.JPG
Koňhora-rampa.JPG 87.01 KiB thumb_up0thumb_down

18.07.2022 - 12:59:13
00
Ma napadlo, keď ten most má vytrhanú podlahu, tak nech ho rovno zbúrajú. Na čo tam vlastne teraz bude?
18.07.2022 - 13:02:17
00
stale nerozumiem...na cyklotrase nas predsa nemoze ani prezident pokutovat zato, že si tam na bajku...a hreben az po hornu luku je na mapach shocart oznaceny ako doporucena cyklotrasa...a to ochranne pasmo je na tej mape tiez vyzačene...presne ako pises...vyhliadka, kosova, javorina, ráscošna a dubna skala. cez toto ochranne uzemie vedie cyklochodnik 5431
ake su to "ine miesta" pretoze ak jazdis v krivanskej casti MF, tak sa nečuduj, že ti tam chcu naparit pokutu, lebo tam su cyklochodniky len na tie tri chaty.
18.07.2022 - 13:06:03
01
soson napísal:
Koňhora-rampa. No comment...

BTW: Som zvedavý ako to dopadne s trasou cez kemp na Vyšných Kamencoch. To majiteľovi nevadí, že sa mu budú cyklisti premávať cez kemp? Na Slovensku čudné...

iste mu došlo, že tam sa mu mozu v bufete zastavit na kofolu a pivo, čize peniaze naviac a on ty rád...
takisto ako v Porubke spristupnil prejazd cez ATC akurat, že som tam 2x naposledy dostal pivo nakyslale a odo mna uz tam neuvidi ani cent.
18.07.2022 - 13:10:15
00
branomelis napísal:
Už v Strečne na cyklotrase v doline smerom na Polom si niekto dovolil osadiť značku Ochranné pásmo NPMF stupeň 3...na hrebeni údajne sú tieto kontroly tiež...ja mám skúsenosť z iných miest...každopádne ochrana prírody aktuálne ide dosiahnuť nasledovné: neobmedzené množenie zvierat prakticky do nekonečna a maximálnu reguláciu vstupu človeka do prírody.


To ze tam je znacka "Ochranné pásmo NPMF stupeň 3." predsa nic neznamena, tam podla mna mozes ist s bicyklom. Na hrebeni su ake kontroly? Krivanska MF je NP kde je navsetvnym poriadkom zakazany pohyb cyklistom mimo cyklotras a tak to bolo vzdy. V Lucianskej, ktora NP nie je, neviem o ziadnych takychto obmedzeniach.
18.07.2022 - 13:22:46
01
V Lúčanskej sú chránené územia a preto tam pribudla dolu aj spomínaná značka. Samozrejme je tam cyklotrasa úplne oficiálna a táto značka tam je hlavne aby tam nechodili po tom novom asfalte ľudia na autách. Ale vyššie máš chránené zóny ako Minčol, tam už to dokonca hrozilo aj na Tajpane, že z toho bude územie pralesy Slovenska, ale našťastie to neprešlo. A na hrebeni už údajne boli takéto dohovorné kázania, že cyklisti tam nemajú čo robiť.
A správne si podotknul, že vždy bol v krivánskej časti zákaz pohybu s bicyklom...Už dokonca v 90 rokoch..len zaujímavé, že vtedy ešte ani MTB nebolo vôbec obľúbené....teraz tam tiež jazdí dokopy za rok 20-50 ľudí a na tieto osoby pohybujúce sa po chodníku s bikami na chrbte väčšinou sa začal hon...Ale stovky turistov čo ich vyvezie lanovka hore a ničia všetko, odhadzujú smeti okolo seba - to problém nie je.
18.07.2022 - 13:40:34
00
ale odpadky vyhadzuju aj cyklisti, sam som videl uz niekolko krat tuby od "karbošnekov" po chodnikoch odhodene. ja si myslim, že to bude este horsie. že este viac sa nam bude casom zakazovat a ulohu v tomto zohra podla mna vacsi pocet e-bajkov a aj všeobecne vacsi pocet cyklistov. turisti a chodniky pokakane od ich psikov nevadia, nevadi ani chodnik rozmaširovany s LKT (ako sa zdá...) ale cyklista a motorkar ano...ale motorkar sa horšie lapá...tak sa odbavuju na cyklistoch....tak to je.
18.07.2022 - 14:36:42
01
ja to vidím skôr tak, že ten zákon je písaný bez cyklistov. A verím tomu, že keby niekto o týchto veciach jednal, tak sa nakoniec zistí, že zákaz bicykla na bežných turistických chodníkoch v národných parkoch je absolútna zbytočnosť. Robiť napríklad rozdiel medzi krivánskou a lúčanskou MF je tiež úplne scestné nakoľko sa jedná o úplne tu istú faunu a flóru. Takže bike na Veternom a bike na snilovskom sedle asi nemôžem byť problém ani tam ani tam.
A veľa zákonov sa postupne novelizuje a upravuje podľa aktuálnej doby...myslím, že toto by malo byť riešené, kľudne aj napríklad s nejakým ročným poplatkom a keby sa potom tie chodníky občas aj opravovali. Samozrejme sú lokality, kde s bicyklom naozaj nemá zmysel chodiť...vysoké tatry len niektoré miesta sú pre radosť, ináč je to len nesenie na chrbte a potom zjazdovanie na prizabitie. Na Rozsutec je tiež zbytočné ísť na biku, v miestach kde sú reťaze a rebríky rovnako zbytočné...
18.07.2022 - 15:07:27
10
Braňo,s tým Rozsutcom si rozosmial aj moju ženu👍😃😃😃
18.07.2022 - 16:19:18
00
branomelis napísal:
Už v Strečne na cyklotrase v doline smerom na Polom si niekto dovolil osadiť značku Ochranné pásmo NPMF stupeň 3

Naozaj stupen 3 ? To vyzera byt nejaka DIY pi....na.
Ochranne pasmo NP ma vzdy o jeden stupen nizsiu ochranu ako NP, takze pokial je NP MF trojka, ochranne pasmo je dvojka = to iste ako Male Karpaty (CHKO).
Takze popytaj sa na tu znacku miestnych statnych ochranarov. A potom sup s nou do priekopy :)
18.07.2022 - 16:34:54
01
ghost63
Peter ty sa smeješ :) Ale z Rozsutca je krásne videjko na biku ako sa chodí...ale priznám sa, že tú techniku ovláda asi 5 ľudí na SK, pre mňa to už je cez čiaru a pre 99,99% cyklistov tam nemá význam chodiť, ale Snilovské sedlo je už trochu iná otázka :( :(

Palo TT
Musím si všimnúť presný stupeň ochrany, ale tuším to je trojka čo je na tej značke - ochranné pásmo NP. A nad tou tabuľkou sú normálne ešte rodinné domy. Predtým tam bola značka zákaz vjazdu urobená z vrchnáku zo smetnej nádoby a nafarbená na červeno - bielo a pribitá na akomsi stĺpiku a teraz tam je toto, podobná značka je pred vstupom do starohradskej doliny a ktosi ju prehliadol a bol riešený s autom nielen na priestupkovom, ale bol obvinený zo spáchania nejakého trestného enviro činu. nakoniec sa ale zistilo, že má povolenie na vstup vlastne, lebo šlo o práce na takej veľkej chate čo je v starohradskej doline. Mne s tým ináč lezú dosť už na nervy, lebo na bikovanie je tu terén super, ale medzi nami...tá príroda je tu skôr hrozná - vykradnutá okrem hlavného hrebeňa.
18.07.2022 - 16:45:10
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up