chcem sa spytat, ma niekto z vas skusenosti s nejakou vaznou nehodou v lese? resp. ak sa bicyklujem sam a nedajboze si zlamem hnaty ako vysvetlit zachranke kde som ked to sam neviem alebo je cesta pre sanitku nepristupna?
Lokalizacia podla mobilu zalezi na hustote BTS - v terene bude miziva. Idealne su udaje GPS. Ja som sa naposledy vytrieskal na 46°26'33,0"N 12°01'12,0"E - to je s presnostou na 10-20 m. V znamom terene by si mal poznat nejake orientacne body, v neznamom by si mal mat zo sebou niekoho a mapu a vediet na nej kde si alebo GPS, ale aj tak do neznameho terenu solo sa nechodi.
najlepsie je takej situacii predchadzat, napr. nekalit to dole kopcom ako blazon ked clovek vie ze mu v pripade nudze nema kto pomoct a neprecenovat svoje schopnosti a radsej uznat ze na to nemam a par metrov bajk potlacit
najlepsie je takej situacii predchadzat, napr. nekalit to dole kopcom ako blazon ked clovek vie ze mu v pripade nudze nema kto pomoct a neprecenovat svoje schopnosti a radsej uznat ze na to nemam a par metrov bajk potlacit
Celkom zaujimave citanie .
...O to, ze by ma nenasli, sa nebojim. Ved clovek je tvor mysliaci, tak preco by ma nemali najst ludia, ked ma dokaze najst "hlupe" a hladne lesne zviera?
...hlúpe a hladné zviera ťa nájde, lebo ***** a senzori na smrad záchranári ešte nefasovali.
2all: Keď sme pri smrade. Síce fajčenie je somarina, ale pri oprave defektu v roji besných múch a ovadov cigareta dosť zaberá. Osobná niekoľkokrát vyskúšaná ochrana proti hmyzu.
este je neocenitelna vec KRESADLO = male, spratne, vyzera jak klucenka a dokazes s nim 1000x zalozit ohen
ale to jeskor ked ides stanovat...
takze si zhrnme najpotrebnejsie : pistalka, noz, zapalky (pripadne kresadlo), nejaka mala baterka (napr. nejaka klucenka, prave drzim v ruke taku modru orion, a dava DOST silne cervene svetlo, ale to svetlo smeruje len 1smerom, neni rozptylene, takze treba volit taktiku "majaak"), samozrejme nahradna dusa, MAPA
PS : treba chodit poriadne obleceny, lebo v noci biva chladnejsie ako na slnku cez den... (este 1 dobra vec je taky igelit specialny poskladany do maqlickej "handri" velkosti +/- vreckoviek, ktory po rozlozeni uzasne udrzi teplo a moze slusit aj ako zrkadlo = ked na vas zasvietia baterkou tak sa odraza...)
Na najdôležitejšie,by ste zabudli,,chladná hlava",nezmätkovať,triezvo zvážiť svoje možnosti,potom konať,lebo keď začneš zmätkovať a histerčiť je ti hocijaká výbava na velké H...
Mobil je na dve veci - ako záťaž a potom ešte na hovno...
Pred týždňom som si v lese ustlal, asi mi pritom vypadol niekde mobil... Aj som ho bol hľadať, aj som ho nenašiel... Vybavil som si novú SIM-ku a po prihlásení som mal hŕbu SMS-iek - oznámení o neúspešnom volaní.
Takže ak si chcete v lese poriadne ustlať, tak len na mieste, kde je signál... Lebo bez signálu je mobil na dve veci - ale to som už písal.
Na najdôležitejšie,by ste zabudli,,chladná hlava",nezmätkovať,triezvo zvážiť svoje možnosti,potom konať,lebo keď začneš zmätkovať a histerčiť je ti hocijaká výbava na velké H...
nezabudli, proste je to take samozrejme ze to sem nikto nepisal, pokial je clovek aspon stipku inteligentny a dokaze sa ovladat, pripadne neni prehnene citlivi na bolest, tak INSTINKTIVNE zachova pokoj...
PS : mobil je podla mna najucinnejsia "zbran" proti problemom = mas zlomene nohy
1. (ak mas mobil) doplazis sa na miesto zo signalom = dajme tomu 200m
2. (ak mobil nemas) doplazis sa za najblizsou civilizaciou = dajme tomu 2000m
takze to moze byt uzitocne, pripadne stare kusky ako SIEMENS alebo starucicke NOKIE, mozu sluzit ako krasadlo...
mobil taktiez mozes vyuzit ako svetlo, alebo diktafoon na zavet, alebo mozes sa nafotit na pamiatku pozostalich...
pripadne mozses skoncit svoje trapenie...
Mobil je na dve veci - ako záťaž a potom ešte na hovno...
Pred týždňom som si v lese ustlal, asi mi pritom vypadol niekde mobil... Aj som ho bol hľadať, aj som ho nenašiel... Vybavil som si novú SIM-ku a po prihlásení som mal hŕbu SMS-iek - oznámení o neúspešnom volaní.
Takže ak si chcete v lese poriadne ustlať, tak len na mieste, kde je signál... Lebo bez signálu je mobil na dve veci - ale to som už písal.
na toto som zabudol...zide sa aj hajzlak alebo hyg. vreckovky
Ďaleko lepšie ako lopúch... Na zadok, prípadne aj o kúsok vedľa, je možno lopúch lepší ako hajzlák, ale na krvácajúcu ranu je hajzlák lepší ako ten lopúch...
no asi je lepsie ostat doma ne? alebo pojdem na bike do mesta...aj ked sice tam ked som si zlomil nohu a nemal som mob. pri sebe tak trvalo asi 40min.kym si ma niekto vsimol a to som ticho nebol...
s odstupom casu sa clovek na tom bavi...
Ďaleko lepšie ako lopúch... Na zadok, prípadne aj o kúsok vedľa, je možno lopúch lepší ako hajzlák, ale na krvácajúcu ranu je hajzlák lepší ako ten lopúch...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Súhlasím, hlavne keď je človek sám
podľa mňa keď si v bezvedomí, tak je to v pohode, lebo ti nič nevadí.
To si mal napísať do vtipkára..
Mňa tadeas zásadne nepustí samú...ten sa bojí viac ako ja..
...O to, ze by ma nenasli, sa nebojim. Ved clovek je tvor mysliaci, tak preco by ma nemali najst ludia, ked ma dokaze najst "hlupe" a hladne lesne zviera?
...hlúpe a hladné zviera ťa nájde, lebo *****
2all: Keď sme pri smrade. Síce fajčenie je somarina, ale pri oprave defektu v roji besných múch a ovadov cigareta dosť zaberá. Osobná niekoľkokrát vyskúšaná ochrana proti hmyzu.
2jezus: dohodnuté
ale to jeskor ked ides stanovat...
takze si zhrnme najpotrebnejsie :
pistalka, noz, zapalky (pripadne kresadlo), nejaka mala baterka (napr. nejaka klucenka, prave drzim v ruke taku modru orion, a dava DOST silne cervene svetlo, ale to svetlo smeruje len 1smerom, neni rozptylene, takze treba volit taktiku "majaak"), samozrejme nahradna dusa, MAPA
PS : treba chodit poriadne obleceny, lebo v noci biva chladnejsie ako na slnku cez den... (este 1 dobra vec je taky igelit specialny poskladany do maqlickej "handri" velkosti +/- vreckoviek, ktory po rozlozeni uzasne udrzi teplo a moze slusit aj ako zrkadlo = ked na vas zasvietia baterkou tak sa odraza...)
nezabudli, proste je to take samozrejme ze to sem nikto nepisal, pokial je clovek aspon stipku inteligentny a dokaze sa ovladat, pripadne neni prehnene citlivi na bolest, tak INSTINKTIVNE zachova pokoj...
PS : mobil je podla mna najucinnejsia "zbran" proti problemom = mas zlomene nohy
1. (ak mas mobil) doplazis sa na miesto zo signalom = dajme tomu 200m
2. (ak mobil nemas) doplazis sa za najblizsou civilizaciou = dajme tomu 2000m
takze to moze byt uzitocne, pripadne stare kusky ako SIEMENS alebo starucicke NOKIE, mozu sluzit ako krasadlo...
mobil taktiez mozes vyuzit ako svetlo, alebo diktafoon na zavet, alebo mozes sa nafotit na pamiatku pozostalich...
pripadne mozses skoncit svoje trapenie...
na toto som zabudol...zide sa aj hajzlak alebo hyg. vreckovky
Na čo sú lopúchy
Na čo vláčiť drevo do lesa..
s odstupom casu sa clovek na tom bavi...
..začni písať citáty...
A to sa da