zmeraj si posuvným meradlom priemer terajšej sedlovky a máš vyriešené. ono aj tie údaje v popise bajku nemusia vždy sedieť s realitou. na niektorých sedlovkách je priemer aj napísaný, vyber ju von celú a možno to nájdeš
Stara sedlovka ma 27.2, takze je to jasne, ale pre istotu som sa spytal lebo priemer tej objimky ma zmiatol. Mohol by to byt vonkajsi, ale naco by ho uvadzali, ked je to totalne zbytocny udaj.
Takze je to asi preklep.
Otazkou uz len bude, ci vnutorne alebo vonkajsie vedenie, pretoze bajk ma sice ciastocne vnutorne vedenie, ale na najzranitelnejsom mieste idu 2 bowdeny pod hlavovym zlozenim vonkajskom, takze je to asi jedno a pri vonkajsom vedeni bude lahsia montaz.
Nie je to zbytočný údaj... Keď kupuješ novú podsedlovú objímku/upinák, tak sa uvádza vonkajší rozmer podsedlovej rúry, pretože vnútorný Ti je v tom prípade "na kočku"... Ty kupuješ sedlovku, takže pre Teba je podstatný rozmer sedlovky, čiže vnútorný rozmer podsedlovej rúry... Skrátka - oba rozmery sú podstatné, ale pre každého iný...
Ak mas s tymito dvomi rozmermi problem tak si radsej este raz pre istotu pomeraj ci ti ta teleskopka bude sediet - minimalne/ maximalne zasunutie do ramu, vyska v ktorej bude sedlo pri vysunutej a zasunutej sedlovke. Priemer je uplne minimum co sa tyka vyberu.
Je to rozmer objimky. Objimka sa dava na sedlovu trubku a ta ma hore cca. uvedeny priemer. Ale fakt, ze sa stale pouzivaju na MTB aj 27.2 sedlovky ma prekvapil.
Cube ma 27.2, vyber mas mensi. Skus prevliect bowden ramom. Ja myslim ze by to slo, vyvedies to vpravo kde je ta zaslepka. Je to rozhodne estetickejsie ked uz mas vsetko v rame.
Cube ma 27.2, vyber mas mensi. Skus prevliect bowden ramom. Ja myslim ze by to slo, vyvedies to vpravo kde je ta zaslepka. Je to rozhodne estetickejsie ked uz mas vsetko v rame.
Otazka je, ci to pojde, pretoze neviem, kade by som tahak lanko oikolo stredu...dole som to sice nemal, ale nemyslim si, ze je tam miesto.
Alebo sa mylim?
Inak ohladom montazi teleskopiek je toho na nete zufalo malo akoby nikto nechcel prezradit ako na to;o).
Zase si nemyslim, ze je to raketova veda.
bladerunner : a ja som si myslel, ze uz tento urban legend o pohlcovani karbonovou sedlovkou vymizol a ono nie .. v terene predsa nejazdis tak, ze sedis na sedle ako vreco zemiakov. A na pohlcovanie su tu objemnejsie pneumatky spravne nafukane (uz predsa len, doba 1.8" plastov s dusami nafukanych na 5barov pominula). Oi dnes su sedlovky vzpriamene, takze sa ti aj tak nijak nepohne.
Ale 27.2mm sedlovka na akomkolvek MTB rame je fauxpas najmenej 20 rokov.
Ito- neviem či urban legend alebo čo, ale logicky pri (relatívne) tenkej karbónovej trubke na (relatívne) veľkej dĺžke k nejakému výkyvu dochádza a môže to trošku redukovať vibrácie. Samozrejme nenahrádza to tlmič, ani nepohltí veľké rázy v teréne.
V každom prípade je 27.2 priemer trocha komplikácia ak chceš teleskopku, lebo výber je značne obmedzený...
Ale prečo by to malo byť faux pas, ak netreba teleskop, tak to fakt neviem....
Normálne vyvŕtaj diery do rámu, kde potrebuješ, 5mm diera mu nijako neublíži.
Ja rozmýšľam, prečo som pred rokom nezobral KS eTen-i, ale o 50€ drahšiu CB. Podľa komentárov to vyzerá, že sa už predávala. Buď som si ju nevšimol, alebo ma zmiatlo, že vyšší model KS LEV Si 27.2 je len do 90kg, k tejto som údaj nenašiel.
Hlavne pred tým než začneš vŕtať skús či ti neprejde okolo stredu vyzerá tam kopa miesta. Skús natlačiť šnúrku do otvoru od riadidiel a vysávačom od sedlovky vysaješ. 5 minút roboty. Ja mám na giante podstatne menej miesta a prejde v pohode.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takze je to asi preklep.
Otazkou uz len bude, ci vnutorne alebo vonkajsie vedenie, pretoze bajk ma sice ciastocne vnutorne vedenie, ale na najzranitelnejsom mieste idu 2 bowdeny pod hlavovym zlozenim vonkajskom, takze je to asi jedno a pri vonkajsom vedeni bude lahsia montaz.
Keď nemáš teleskopku, tak karbónová 27.2 mm sedlovka môže byť výhodou oproti 31.8 pri HT MTB.....trocha viac pruží a pohltí niečo ?.
Edit- lepšie povedané keď nepotrebuješ teleskopku.....lebo keď chceš, tak samozrejme v 31.8 priemere je výber oveľa väčší....
Otazka je, ci to pojde, pretoze neviem, kade by som tahak lanko oikolo stredu...dole som to sice nemal, ale nemyslim si, ze je tam miesto.
Alebo sa mylim?
Inak ohladom montazi teleskopiek je toho na nete zufalo malo akoby nikto nechcel prezradit ako na to;o).
Zase si nemyslim, ze je to raketova veda.
Ale 27.2mm sedlovka na akomkolvek MTB rame je fauxpas najmenej 20 rokov.
V každom prípade je 27.2 priemer trocha komplikácia ak chceš teleskopku, lebo výber je značne obmedzený...
Ale prečo by to malo byť faux pas, ak netreba teleskop, tak to fakt neviem....
Tak rozober stred a pozri, či tam je miesto na bowden.....šak sám píšeš, že to nie je raketová veda....
Ja rozmýšľam, prečo som pred rokom nezobral KS eTen-i, ale o 50€ drahšiu CB. Podľa komentárov to vyzerá, že sa už predávala. Buď som si ju nevšimol, alebo ma zmiatlo, že vyšší model KS LEV Si 27.2 je len do 90kg, k tejto som údaj nenašiel.