Ahojte, hladal som v ostatnych príspevkoch ale nič podobné som nenašiel takže skusim to v novom príspevku. Pred mesiacom som kúpil novy bicykel Focus Jam 6.8 Pred prvou jazdou som prekontroloval všetky šroby, odtedysom najazdil asi 450km a zistil som že zadné koleso má velmi malú vôlu, neni to ani milimeter, ledva cítit. Vybral som koleso som prekontroloval dotiahol všetko, stále má to maličkú volu. Som v oprave amatér a prvy krát mám bicykel s pevnou osou a s priemyselnimy ložiskami takze sa radsej pytam vas. Je ta vôla normalna alebo to mam riešit? Dakujem za odpoved:)
Áno, všetko je pritiahnute, prekontrolované s momentovym klúčom tak ako má byť, ale tá vôla je tam stále, dneska som to rozobral a poskladal tretí krát. Mám vymenit ložisko alebo to dotiahnút viac než len 10NM?
Focus je nemec podla mojich informacii ale nepomohlo ani silnejšie “riesenie”. Prekontroloval som už orech, kazetu aj pevna osla, dotiahnute aj zo strany prehadzovača a stale nič, hlavne nechcem takto jazdit a viac pokazit tam niečo ale netusim čo to može robit.
Tak áno je to Nemec, ale továreň majú v Poľsku. Zbehni s tím do servisu takto od klávesnice ťažko radiť. Kupoval si online? Ak v predajni zbehni tam na garančnu prehliadku.
Ahoj, pritiahol som to dost silno, 17 klúč mi tam ide, dal som naspat koleso, pevna oska z jednej strane na 20NM aj ked píšu 10NM aj zo strany prehadzovača na 25NM pätka rámu, a vôla je tam stale sice velmi, velmi malé, len sa bojim ze to bude vačšie, rozobral som to dneska uz tolko krat ? uz som z toho cisty k*kot.
Mam podobný problém na Rose Reveal Six Red eTap, bike za 7,5 litra made in Germany, ma Newman naboje a na zadnom kolese vôľu tak 1mm od novoty... koleso vrátené v rámci záruky... Legersitz kontroliert, Leger neu eingepresst.... a vola rovnaká , nápis ako si pochodil v Žiline.
Mas moznost si poziciat ine koleso a osadit ho do ramu ? Rozlisis chybu kolesa a chybu v rame . Ked to budes skusat , tak aj tvoje koleso osad v druhom bajku .
tiborkurcz bacha s tymi momentami, najlepsia cesta ako si strhnut zavity ci uz na rame alebo oske ked tam davas 2-nasobky
S volou - kedze nepoznam konstrukciu naboja tak len vseobecne - bud tam mas nieco co stahuje(predpina) tie loziska a je to trocha volne, alebo mozno loziska same o sebe treba vymenit (,ano viem, najazd je maly,ale ak boli stiahnute moc, pripadne zle nalisovane/zle tolerancie v naboji) tak aj toto mozu byt dovody
Rozumiem, a ked mas tam vôlu 1mm použivaš bicykel alebo maš odlozeny bajk? Vlastne chcem sa pytat či sa tam može niečo fatálne poškodit?
Jazdím ďalej a mám už cez 5000 km...viac ako na 17nm to ale neťahám....či sa môže niečo poskodiť ? ..neviem, vôlu to má stále rovnakú....s tou výmenou kolesa to je dobrý a šikovný nápad...
teraz som to cekol este raz a vola je tam urcite vacsia....pisem nemcurom..uz sa dopredu obavam,...posli koleso ako pred tym a ...nebudem jazdit tyzdne....
Ahojte, podarilo sa mi požičat koleso na skúšku, zistili sme že vnútorny priemer ložiska (6902) na strane kotučovej brzdy je o necelych 0,314mm väčšie než na druhej strane, tým pádom pevná oska má trošička viac miesta, nie je poškodené pravdepodobne bude chybný kus. Takže objednám ložisko a niečo pozrem na vybitie ložiska a vymením. Aj ja som troška na vine lebo pri dotiahnutý pevnej osky s vychylným momentovym klúčom za 15€ som hravo presiahol 10NM, a nie raz. Síce to s vnútorným priemerom ložiska spoločné nič nemá, ale je čas kupovat funkčný momenták nejaký. A ešte by som chcel vám všetkým podakovat za pomoc za ochotu pomáhat amatérovim aký som ja
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
S volou - kedze nepoznam konstrukciu naboja tak len vseobecne - bud tam mas nieco co stahuje(predpina) tie loziska a je to trocha volne, alebo mozno loziska same o sebe treba vymenit (,ano viem, najazd je maly,ale ak boli stiahnute moc, pripadne zle nalisovane/zle tolerancie v naboji) tak aj toto mozu byt dovody
Jazdím ďalej a mám už cez 5000 km...viac ako na 17nm to ale neťahám....či sa môže niečo poskodiť ? ..neviem, vôlu to má stále rovnakú....s tou výmenou kolesa to je dobrý a šikovný nápad...