to som siel ked som bol prvý krat na holiach:) No na Ht to moc nieje. Zo sarašníkov by som siel zvažnicami skor až na Kalužnu a odtial hore na hole na veterné potom asi zltou na zvažnicu a dole do kuneradu.
Zvážnicami na kalužnú je jediná alternatíva ísť celé v sedle, ale je to už mimo hrebeň. Reálne jazdivý hrebeň začína na Minčole. V tejto alternatíve sú ale na Minčol vždy tlačenia a potom niektoré kúsky aj na samotnom hrebeni treba potlačiť. Nič extra. Na Minčol sú alternatívy: - Cez Turie pod Minčol následne modrá, alebo žltá, ani jedna nie je úplne šlapateľná, modrá takmer vôbec, žltá ako tak. - cez Tajpan z polomu, dostaneš sa k modrej, A potom pre mňa najvýhodnejšia je cez zelené Cčko zo saračníkov na Vrútky a potom prvá pravá odbočka a potom kus zvážnica, tlačenie k poľovníckej chate, potom zvážnica a potom tlačenie po modrej k delu pod Minčol, následne traverz Minčola na Prašivé.
branomelis dobre si ma rozosmial. Za mna ak červenú naopak jedine že Sacne napojiť sa smerom na Mincol na žltú tie switchbacky a tam na červenú občas idem tak je to na techniku a potlačil som tie dva tri úseky to hrozné nie je. No od Saracnikov by som to nešiel ani keby ma na kolenách prosil a chcel mi to zaplatiť 😂😁😃🤣
Mňa to Janči aj minule napadlo, že by som to šiel..tam sú aj šľapavé úseky, ale aj kopec tlačenia..je to 300vm na kúsku, ale nakoniec som sa rozhodol normálne reverzný Tajpan a červenú z Minčola zasvätiť vyslovene jazde nadol, okrem teda toho prvého stupáku od dela, ale ten sa nepočíta
To máš celkom fajn trasu, takú zvážnicovku. Ale z Veterného na Hornú Lúku si užiješ aj pekne náročné rockgardeny. Potom ak sa chceš vyhnúť hlavnej ceste, tak je možné z Kuneradu prejsť popod horu do Turia. Tak by som to šiel ja. Na hlavnú by ma nik nedostal. Alebo z Rajeckých radšej po trailoch do Poluvsia a odtiaľ cez kemp až do Porúbky a potom sa kúsok vrátiť do Turia po hlavnej, asi 300m, alebo z kempu Slnečné skaly na hlavnú asi 1km do Turia.
ked si chcel dlhsi okruh tak by som si k tomu drbol kvakobs trail az nejdes dole asfaltkou pri jej zaciatku pojdes dolava tou spodnou zvaznicou a potom dole uz popod horu ako vravi brano ...
.....je možné z Kuneradu prejsť popod horu do Turia.
tu by som bol trochu opatrny...pokial mysliš do turia až ako vedie chodnik popod pieskovu baňu, tak tie polia okolo bane su rozparcelovane a je tam natahany el. oplotnik
branomelis
traverz mincola je znaceny alebo je tam aj v zime nejaky orientacny bod podla ktoreho by sme sa vedeli orientovat ? onehda sme tam na BC celkom netrafili a bojovali v zasekanom terene
Dagger
Tá základná cesta od tej horárne do Turia by mala byť v pohode. El. ohradníkmi je zničená len tá vrchná cesta tesne popod horu. Tade chodievame my s chalanmi a už sme tade dochodili, kvôli SKdementom. Ale aj tak pre neznalého je najlepšie od horárne ísť po rozbitej asfaltke priamo do Turia, napriek tomu, že potom celé Turie musí nastúpať, ale lepšie ako po hlavnej ceste aj tak.
Traverz Minčola začína pri dele v čučoriedkach takým nejasným chodníčkom. ďalej v hore to je už pomerne pekne viditeľné. Smerom od dela na Prašivé v podstate klesáš mierne. Opačným smerom je to zas celé elegantne šľapateľné a nenamáhavé. Len na začiatku od prašivého je jeden spadnutý strom na preloženie biku.
ja som chodil tade na "bodky" a este mesiac nazad sme tade prešli.
traverz minčola ma zaujima iba z lyziarskeho hladiska (BC). preto sa pytam, že ci je to poznat podla nejakej indicie aj ked je to čerstvo zavalene snehom....
Boli tu otázky na stav cyklotrasy Varín - Terchová...tak som to bol okuknúť a v podstate až na 2 mosty sa dá dostať až na Vyšné Kamence približne ku pumpe Slovnaft. Na jednom moste dnes asi dokončia celú podlahu - chýbali im asi 3-4m a povedali mi, že sa uhnú a že v pohode môžem ísť. A na druhom moste je len provizórna podlaha v strede z OSB dosiek, tam ešte budú pracovať. Most na Koňhoru je prerobený a má zmenšený ten mega sklon, ale neviem ako to je s tou zavretou cestou cez Koňhoru, kde bola tá rampa, ale keďže je už hotový aj most pri Varíne ( pri kempe), tak dlabem na celú trápnu Koňhoru aj s ich súkromnými vlastníctvami.
Ale je to celkom fajn prejazdné. Myslel som si, že za Belou toho moc hotového nie je, ale všetky úseky vyasfaltované - Pripravené na pojazd. 👍
Kto by sa chcel ešte aj na Kamencoch vyhnúť hlavnej ceste, tak dá sa prejsť po hlavnej pár metrov akoby naspäť cez most ponad Varínku, za ním ľavá odbočka okolo penziónu Krištof, krátke strmé stúpanie a potom po červenej cyklotrase po lúke do Terchovej.
Mám tento týždeň dovolenku a plánoval som prísť pojazdiť niečo okolo ZA, ale tieto dažde mi trochu obmedzili výber trás keďže po Dubničáku a Hornom Srni nemám chuť zase na blato
Tak uvažujem že by som išiel CHPS klasika od Varína hore, dole asi smerom k Starému hradu a potom hore na Polóm. Táto časť by mala byť asi normálne zjazdná keďže je to štrk a asfalt. Od Polómu by sa chcel pustiť smerom na Stráňavy po zelenej a možno skúsil aj Vretenicu. Toto som ešte nikdy nešiel a nepoznám to tak sa chcem domácich opýtať či bude Vretenica v pohode alebo to bude moc blatové? A aký je podklad tej cesty na Straňavy z Polómu? Štrk?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na druhy pokus uz otvori.
tu by som bol trochu opatrny...pokial mysliš do turia až ako vedie chodnik popod pieskovu baňu, tak tie polia okolo bane su rozparcelovane a je tam natahany el. oplotnik
traverz mincola je znaceny alebo je tam aj v zime nejaky orientacny bod podla ktoreho by sme sa vedeli orientovat ? onehda sme tam na BC celkom netrafili a bojovali v zasekanom terene
Tá základná cesta od tej horárne do Turia by mala byť v pohode. El. ohradníkmi je zničená len tá vrchná cesta tesne popod horu. Tade chodievame my s chalanmi a už sme tade dochodili, kvôli SKdementom. Ale aj tak pre neznalého je najlepšie od horárne ísť po rozbitej asfaltke priamo do Turia, napriek tomu, že potom celé Turie musí nastúpať, ale lepšie ako po hlavnej ceste aj tak.
Traverz Minčola začína pri dele v čučoriedkach takým nejasným chodníčkom. ďalej v hore to je už pomerne pekne viditeľné. Smerom od dela na Prašivé v podstate klesáš mierne. Opačným smerom je to zas celé elegantne šľapateľné a nenamáhavé. Len na začiatku od prašivého je jeden spadnutý strom na preloženie biku.
traverz minčola ma zaujima iba z lyziarskeho hladiska (BC). preto sa pytam, že ci je to poznat podla nejakej indicie aj ked je to čerstvo zavalene snehom....
Ale je to celkom fajn prejazdné. Myslel som si, že za Belou toho moc hotového nie je, ale všetky úseky vyasfaltované - Pripravené na pojazd. 👍
Kto by sa chcel ešte aj na Kamencoch vyhnúť hlavnej ceste, tak dá sa prejsť po hlavnej pár metrov akoby naspäť cez most ponad Varínku, za ním ľavá odbočka okolo penziónu Krištof, krátke strmé stúpanie a potom po červenej cyklotrase po lúke do Terchovej.
Tak uvažujem že by som išiel CHPS klasika od Varína hore, dole asi smerom k Starému hradu a potom hore na Polóm. Táto časť by mala byť asi normálne zjazdná keďže je to štrk a asfalt. Od Polómu by sa chcel pustiť smerom na Stráňavy po zelenej a možno skúsil aj Vretenicu. Toto som ešte nikdy nešiel a nepoznám to tak sa chcem domácich opýtať či bude Vretenica v pohode alebo to bude moc blatové? A aký je podklad tej cesty na Straňavy z Polómu? Štrk?