zdravim v sobotu 25 chceme spachat vyjad z tn cez brezinu do mnichovej , na inovec a po hrebeni pod pansku javorinu na bezovec a pokracovat dalej po cervenej a odbockou po modrej do piestan..tam vecer na vlak do TN... start cca o 8h na stanici TN aby bolo dost casu aj na jedlo na inovecej chate a na bezovci asi v 3/4 trasy.... cele to bude mat cca 70km terenom http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=48.67963|17.91733|11
Dnešné motanie pod Uhradom.
POZOR Stretol som chalana čo viezol dolu z Uhradu dvoch st. turistov a vravel mi aby som hore nešiel lebo v úseku Holé Brehy-Uhrad sa pohybuje medveď.
Nechcem robiť paniku neviem či je to pravda ale treba byť opatrný.
aha, tak keď sa na nejakom úseku pohybuje medveď, tak je to niečo ako keď v rádiu hlásia, že po D1 medzi Trnavou a Sencom jazdí mobilný radar a treba dávať bacha na rýchlosť
Ja som bol vcera na mačacej skalke peso s manželkou a tiež som nič nevidel. Dnes som bol pod Uhradom a tiež nič ale len hovorím, ze treba opatrnosť. Nič viac nič menej.
Na Inovci rano fajn.
Cervena znacka od razcestia so zelenou (Pod Inovcom) smerom dolu na chatu sa meni na zvaznicu
Tie dva useky na foto este zatial nie su prepojene. Ako vyzera zelena smerom dolu netusim...
Pri chate je tocka na vodu funkcna Aj s upozornenim na setrenie vodou.
Ja som to naposledy išiel do chaty po asfaltke na vrchol, aj som rozmýšľal či ísť hore po červenej/zelenej ale nepoznal som to a čas no hlavne kondička ma presvedčili po asfaltke.
Včera sme prešli prechod hrebeňa Považského Inovca z Trenčína do Leopoldova v zložení brudykajobikervukie a ja. Autami sme sa odviezli k železničnej stanici v Leopoldove, odtiaľ sme do Trenčína pokračovali vlakom. Naposledy sme túto trasu absolvovali v roku 2014, ale na niektoré úseky som si už vôbec nepamätal.
Po vystúpení v Trenčíne sa naše dobrodružstvo mohlo začať. Trasa začala zo začiatku príjemne, striedali sa mierne stúpania a pocitovo sme viac klesali. Ale keď sa človek zadíval na vrch Inovca a vlastne celé pohorie, kam sme mali namierené, tak bolo jasné, že tie výškové budeme musieť nastúpať. A po niekoľkých kilometroch to aj prišlo. Začali prudké stúpania, miestami sa to nezaobišlo bez tlačenia, alebo prenášania (aj kvôli spadnutým stromom, popr. nosenia. Trasa, ktorou sme išli sa dala na niektorých častiach obísť a tak zjednodušiť, ale my sme išli celý čas po červenej TZ. Červená TZ išla na niektorých miestach súbežne s červeným C. Aj napriek náročnosti trasy nás dobrá nálada neopustila a celú námahu vynahradili výhľady na krajinu.
Prvé občerstvenie v podobe Kofoly sme si dali na chate Inovec. Okrem nás tam nebol nikto. Obed sme plánovali na Bezovci, ale žiaľ, chata je mimo prevádzky. Nižšie je penzión Bezovec, mali síce pre verejnosť zatvorené, boli ochotní a milí a doplnili sme si aspoň zásoby vody. Ale nenajedli sme sa.
A keď vám jeden z parťákov bude hovoriť, že pôjdeme už iba dolu kopcom (a bicykel ledva tlačíte do kopca s vyplazeným jazykom ), toto stúpanie nebude také strmé, na chate sme o 5 minút... Neverte mu a choďte radšej ľahšou trasou Myslené v dobrom
V Leopoldove na stanici sme si dali Kofolu, pokecali sme a s dobrým pocitom príjemne využitého dňa sme sa rozlúčili a vydali na cestu domov. Nikto sa nezranil, vyhli sa nám aj technické problémy. Aj napriek náročnosti to bol parádny výjazd s priateľmi a budem na to rád spomínať Nohy cítim ešte dnes.
PaloTT Chalani vraveli, že tá zvážnica ešte v roku 2014 bol pekný technický chodník. Ja si to už nepamätám. Veru, tú zvážnicu spoja dokopy. Škoda
Vedeli sme, že sa to dá obísť, ale chceli sme ísť vyslovene po hrebeni a po červenej TZ. Je to trasa, ktorú človek pôjde raz v živote a nabudúce už pôjde obchádzkami, a teda jednoduchšie.
Vďaka walec za fotky a popis. Osobitne musím vyzdvihnúť slovné spojenie "dobrá nálada nás neopustila". Dávno sa človek na výjazde tak nenasmial, škoda, že sa to nedá zverejniť. Super
A prečo červená na Inovec? Prečo nie. Boli sme na "horskom" výjazde, nebol dôvod obchádzať kopce.
Stúpanie je to pekné.
Síce sme sa počas trasy napočúvali, že sme mali ísť obchádzkami (nad útulňou Izba, Marhát), ale snáď si dobre pamätám, že pri nedávnej debate o trase a plánovaní výjazdu, sme sa zhodli (aspoň teda s Kajom), že ideme po červenej
hreben som tiez uz siel velakrat ale len Inovec-Havran a na Inovec asfaltom. tiez sa to chystam prejst cele po cervenej od Radaru po Hlohovec len sa k tomu neviem dokopat
Pre mna bol najvacsi vtip na tejto trase v sedle pod Marhatom, je tam krizovatka cervenej a cervenej cyklotrasy, presiel som kus po zlej cervenej kym mi cvaklo, ze tu je nieco zle Ale inak to bolo super.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Novy freemap je sakra rychly zdila
Som zvedavy, kedy sa to opravi v mapy.cz
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/895287/bicykel-lunch-ride.html
POZOR Stretol som chalana čo viezol dolu z Uhradu dvoch st. turistov a vravel mi aby som hore nešiel lebo v úseku Holé Brehy-Uhrad sa pohybuje medveď.
Nechcem robiť paniku neviem či je to pravda ale treba byť opatrný.
Cervena znacka od razcestia so zelenou (Pod Inovcom) smerom dolu na chatu sa meni na zvaznicu
Tie dva useky na foto este zatial nie su prepojene. Ako vyzera zelena smerom dolu netusim...
Pri chate je tocka na vodu funkcna
Po vystúpení v Trenčíne sa naše dobrodružstvo mohlo začať. Trasa začala zo začiatku príjemne, striedali sa mierne stúpania a pocitovo sme viac klesali. Ale keď sa človek zadíval na vrch Inovca a vlastne celé pohorie, kam sme mali namierené, tak bolo jasné, že tie výškové budeme musieť nastúpať. A po niekoľkých kilometroch to aj prišlo. Začali prudké stúpania, miestami sa to nezaobišlo bez tlačenia, alebo prenášania (aj kvôli spadnutým stromom, popr. nosenia. Trasa, ktorou sme išli sa dala na niektorých častiach obísť a tak zjednodušiť, ale my sme išli celý čas po červenej TZ. Červená TZ išla na niektorých miestach súbežne s červeným C. Aj napriek náročnosti trasy nás dobrá nálada neopustila a celú námahu vynahradili výhľady na krajinu.
Prvé občerstvenie v podobe Kofoly sme si dali na chate Inovec. Okrem nás tam nebol nikto. Obed sme plánovali na Bezovci, ale žiaľ, chata je mimo prevádzky. Nižšie je penzión Bezovec, mali síce pre verejnosť zatvorené, boli ochotní a milí a doplnili sme si aspoň zásoby vody. Ale nenajedli sme sa.
A keď vám jeden z parťákov bude hovoriť, že pôjdeme už iba dolu kopcom (a bicykel ledva tlačíte do kopca s vyplazeným jazykom
V Leopoldove na stanici sme si dali Kofolu, pokecali sme a s dobrým pocitom príjemne využitého dňa sme sa rozlúčili a vydali na cestu domov. Nikto sa nezranil, vyhli sa nám aj technické problémy. Aj napriek náročnosti to bol parádny výjazd s priateľmi a budem na to rád spomínať
PaloTT Chalani vraveli, že tá zvážnica ešte v roku 2014 bol pekný technický chodník. Ja si to už nepamätám. Veru, tú zvážnicu spoja dokopy. Škoda
Pridám ešte trasu na cykloserver http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=295408&akey=de50ae359e58e5e64780ccf71882c850
Časovo to bolo: štart TN o cca 8:50, koniec o cca 18:00 v Leopoldove.
A prečo červená na Inovec? Prečo nie. Boli sme na "horskom" výjazde, nebol dôvod obchádzať kopce.
Stúpanie je to pekné.
Síce sme sa počas trasy napočúvali, že sme mali ísť obchádzkami (nad útulňou Izba, Marhát), ale snáď si dobre pamätám, že pri nedávnej debate o trase a plánovaní výjazdu, sme sa zhodli (aspoň teda s Kajom), že ideme po červenej