Máte niekto skúsenosť s prepravou biku vlakom? Viem, ze spešniny zrušili, a chceli by sme ísť s kamarátmi na Oravu a zobrať biky. Vraziť takmer 10.000 do strešného nosiča (4 biky) sa mi zdá dosť veľký prepich. Zaujímalo by ma, či je to možné a ako to funguje. Samozrejme aj približná cena. Vopred ďakujem!
Celodenný lístok pre bicykel stojí 2,50 s ním môžeš nastupovať a vystupovať koľko chceš ale len pre osobáky a REX-y
Do rýchlika potrebuješ pre bicykel ešte aj miestenku.
Sypem si popol na hlavu. Celodenny - presne (divam sa na listok co som vytiahol z kosa) "Cestovny listok na bicykel - sietovy" stoji 2.50€. Tam kde je povinna miestnenka samozrejme plus miestnenka.
Ešte je možnosť miernej zľavy ak máš kreditné konto, za každý vklad na konto ti železnice pripočítajú 5% z vloženej sumy. Z konta môžeš potom nakupovať miestenky aj lístky pre bicykel.
Len taká zaujímavosť : klasicky ak v pokladni kupujem lístok na bicykel, tak platím 1,50€ a 1dňový 2,50€. Ale ak v Bratislavskom kraji kupujem lístok cez aplikáciu IDSBK, k svojmu lístku si môžem v aplikácii kúpiť maximálne lístok na psa/batožinu 0,41€. Takže kupujem bicykel ako batožinu 0,41€. Už som viackrát použil a nikdy nebol problém so sprievodcom. Iná možnosť tam nie je.
Zabudol som sa tu postazovat, tak idem na to
V nedelu sme cestovali s bicyklami rychlikom z Leopoldova do TN, pricom sme mali dopredu online kupene listky - miestenky pre seba, aj miestenky pre bicykel - aby sme ich mali pri sebe na hakoch a nie v pojazdnej uschovni batozin. Miesta boli vo vagone c. 4, tak som logicky ratal s tym, ze to bude 4. vagon od lokomotivy. Vlak vsak prisiel s vagonmi radenymi systemom (presne cisla a poradie si uz nepamatam) 8-2-5-1 atd.. Nas 4. vagon bol asi 5. alebo 6. v poradi, takze v pohode, nastupili sme don, ale rozcarovani sme zistili, ze v nom nie su ziadne miesta pre bicykle, lebo to bol klasicky vozen iba s miestami na sedenie. To ze nemal znak bicykla sme neriesili, zbadali sme 4ku, tak sme don nastupili, ved tam mame miestenky a okrem toho cas na hladanie vozna s hakmi uz nebol. Kratko po nasom nastupeni sa dvere zavreli a vlak sa pohol dalej.
Prisla sprievodkyna a so smutnym vyrazom tvare nam oznamila, ze ten "nas" vagon do tohto spoja vobec nezaradili
Ak chce ZSSK odradit cyklistov od vyuzivania zeleznicnej dopravy, tak sa jej to dari znamenite
Kto ste este nevideli televiznu reklamu; vzdy ma to rozladi, ako nastupuju/vystupuju (priamo biyklom do vlaku, von), ani by som to tak neskusal (i keby nahodou nebolo zakazane, ale urcite nie je slusne ci ohladuplne)
Ps,edit; tusimze iba chlapik je frajer, ona tlaci. A chapem, ze je to 'len reklama', ale imho by nemala zobrazivat neziaduce spravanie
Tá reklama je úplne na hlavu, to je pravda. Trochu ma znepokojil príspevok od ennio keďže plánujem na vlaku trasu PN - TN. Teraz pozerám ranné spoje. Rýchlikom teda nepôjdem, snáď na tom bude lepšie RR.
ennio na hlavnej trati sú vagóny číslované od Bratislavy.
Bližšie k Bratislave je 1. vagón bližšie ku Košiciam posledný 8. alebo 9.
Oni to aj hlásia pred príchodom vlaku z rozhlasu.
Snad/mozno to bude na stranke nejakeho ministerstva ci kto je objednavatel (tej predpokladam povinnej reklamy, lebo asi bolo v podmienkach projektu...).
Pozriem pri dalsom vyskyte (je casto).
Inac cele zle.
Zabudol som sa tu postazovat, tak idem na to
V nedelu sme cestovali s bicyklami rychlikom z Leopoldova do TN,...
Asi zmenili z prevadzkovych dovodov vozen na poslednu chvilu, alebo maju v obehu aj supravu, co ma len jeden vagon na biky pod dohladom. Mne sa nedavno stalo (R601 z BA), ze o 4:00 mi prisla SMS, ze mi prehodili rezervaciu do pojazdnej uschovne (ale mam konto v ZSSK). Tiez tusim bol len 1 vagon pre biky pod dohladom namiesto beznych 2.
k reklame len telko - myslel som ze media maju vychovavat. teraz som pouceny ako na to a nabuduce to vyskusam
rex BA-TN mi je na hovno. ak mi zrusia T.Teplu tak som vlakom dojazdil.
ennio minuly rok mi prisiel namiesto 4 kupeckovy vozen - bol som rozhodnuty obbsadit cele kupe bicyklom no nedostal som sa do tej uzkej chodbicky koli rajdom. tak som od Teplej po Puchov stal pri hajzloch. bolo dost studene rano tak ma dobre vyklepalo. v puchove sme uz viaceri behali s bicyklami po perone ako splaseny a hladali kam sa usadime. skoncil som nakoniec ako ty. bike sa mi podarilo zaseknut do chodby tak ze drzal na mieste a mne sa podarilo sadnut hned za dvere do tepla tak ze som nan videl.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Celodenný lístok pre bicykel stojí 2,50 s ním môžeš nastupovať a vystupovať koľko chceš ale len pre osobáky a REX-y
Do rýchlika potrebuješ pre bicykel ešte aj miestenku.
Plus pre seba potrebuješ lístok do každého vlaku.
Potrebuje listok zadarmo... Kukni si jeho podpis
Je v nej možnosť
"Lístok už mám, chcem si zakúpiť len doplnkovú službu"
Takým spôsobom ako to robíš teraz, nebudú mať štatistický prehľad o množstve prepravených bicyklov.
V nedelu sme cestovali s bicyklami rychlikom z Leopoldova do TN, pricom sme mali dopredu online kupene listky - miestenky pre seba, aj miestenky pre bicykel - aby sme ich mali pri sebe na hakoch a nie v pojazdnej uschovni batozin. Miesta boli vo vagone c. 4, tak som logicky ratal s tym, ze to bude 4. vagon od lokomotivy. Vlak vsak prisiel s vagonmi radenymi systemom (presne cisla a poradie si uz nepamatam) 8-2-5-1 atd.. Nas 4. vagon bol asi 5. alebo 6. v poradi, takze v pohode, nastupili sme don, ale rozcarovani sme zistili, ze v nom nie su ziadne miesta pre bicykle, lebo to bol klasicky vozen iba s miestami na sedenie. To ze nemal znak bicykla sme neriesili, zbadali sme 4ku, tak sme don nastupili, ved tam mame miestenky a okrem toho cas na hladanie vozna s hakmi uz nebol. Kratko po nasom nastupeni sa dvere zavreli a vlak sa pohol dalej.
Prisla sprievodkyna a so smutnym vyrazom tvare nam oznamila, ze ten "nas" vagon do tohto spoja vobec nezaradili
Ak chce ZSSK odradit cyklistov od vyuzivania zeleznicnej dopravy, tak sa jej to dari znamenite
Ps,edit; tusimze iba chlapik je frajer, ona tlaci. A chapem, ze je to 'len reklama', ale imho by nemala zobrazivat neziaduce spravanie
Bližšie k Bratislave je 1. vagón bližšie ku Košiciam posledný 8. alebo 9.
Oni to aj hlásia pred príchodom vlaku z rozhlasu.
https://wifizssk.sk/wp-content/uploads/2022/04/plan-radenie-vlakov-od-10-4-22.pdf
Reklama je total úlet, lebo ani po prázdnom nástupišti by sa nemalo jazdiť na bicykli.
Pozriem pri dalsom vyskyte (je casto).
Inac cele zle.
Malo si sa snazil
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
V nedelu sme cestovali s bicyklami rychlikom z Leopoldova do TN,...
Asi zmenili z prevadzkovych dovodov vozen na poslednu chvilu, alebo maju v obehu aj supravu, co ma len jeden vagon na biky pod dohladom. Mne sa nedavno stalo (R601 z BA), ze o 4:00 mi prisla SMS, ze mi prehodili rezervaciu do pojazdnej uschovne (ale mam konto v ZSSK). Tiez tusim bol len 1 vagon pre biky pod dohladom namiesto beznych 2.
Co vravite na navrhovany grafikon?
https://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/8287-Ramcovy-navrh-GVD-ZSR-2022-2023/
https://www.vlaky.net/upload/images/reports/008287//kcp-120.pdf
Pre zapad to vyzera dobre. Zrusenie zastavovania BA-KE rychlikov (po novom expresov) v Leop, PN, NMnV, T.Teplej a namiesto toto pridali REXy BA-TN, REX stoji aj v Brestovanoch
Ano ludia z Leop, PN, NMnV budu musiet na ceste do ZA v TN prestupovat, ale vlaky v TN nadvazuju. Tak ale peticie pisu. https://mytrnava.sme.sk/c/22983225/zachovanie-zastavovania-rychlikov-v-leopoldove-a-piestanoch-pozaduju-v-peticii-tisice-ludi.html
Ludia z BA , TT len vyhody - viacej vlakov, skorsie spoje, rychlejsi cas do ZA.
rex BA-TN mi je na hovno. ak mi zrusia T.Teplu tak som vlakom dojazdil.
ennio minuly rok mi prisiel namiesto 4 kupeckovy vozen - bol som rozhodnuty obbsadit cele kupe bicyklom no nedostal som sa do tej uzkej chodbicky koli rajdom. tak som od Teplej po Puchov stal pri hajzloch. bolo dost studene rano tak ma dobre vyklepalo. v puchove sme uz viaceri behali s bicyklami po perone ako splaseny a hladali kam sa usadime. skoncil som nakoniec ako ty. bike sa mi podarilo zaseknut do chodby tak ze drzal na mieste a mne sa podarilo sadnut hned za dvere do tepla tak ze som nan videl.
Toto sa mi stalo pred mesiacom tiež ... v Rakúsku