Nie zeby solo bajking nemal svoje vyhody, no obcas nezaskodi s niekym zdielat trasu, pripadne sa podelit o znalosti roznych tras priamo v terene...
Ak by to malo uspech, mohla by sa z toho stat aj tradicia zrazov bajkforistov.
Moja predstava nie je nejake brutalne chrtenie, proste skor vyletne tempo
posledný komentár: 13. 9. 2025 o 7:29
Ale tym naucnym chodnikom popod Vrabcie skaly sa nedostanes az na Alpinku...ale to som asi len zle pochopil tvoju otazku
https://kosice.korzar.sme.sk/c/22990565/zakaz-vstupu-do-lesov-v-okoli-kosic-uz-zrusili.html
neviem, ci je tu nejaky vlakolog, ale to su ludia, ktori su vsade nenapadne medzi nami, takze hlasim, ze:
na trati Tornanadaska - Miskolc su zaradene okrem osobakov (ako tomu bolo vyhradne doteraz) aj supravy 2 osobne vozne s dieselovou lokomotivou (nieco ako osobaky do PO s dverami na stred, nevyznam sa v tom velmi). Idu toto leto takmer vyhradne, ale niekedy zhliadnem aj ten osobacik este. Neviem, nakolko je ta zmena trvala, ani co ju sposobilo
...doparoma, tak toto je riadne premostenie. Takze to ze niekde v madarsku, zacali prevadzkovat na nejakej superbezvyznamnej zel. trati navyse k uz jazdiacim vlakom dalsi vlacik zlozeny z 2 vagonov a dieselovej loko, je znamenim ze v lesoch uz nehrozia ohne ... (btw. ta trat nieje elektrifikovana, takze aj doteraz tam chodili len dieselove loko)
tak toto by som si dokopy nedal ani po 4 vysokych skolach zivota.
izzy o voze
ty otázka o voze
izzy o koze
ty o voze aj o koze
za správnosť výkladu neručím😉
Preto som tam napisal, ze je to info a ak to niekomu pomoze. Okrem Pistu, Boriska a Jara este niektori mozu tie vlaky vyuzit na priblizenie, aj ked napojenie na SK strane na tuto lokalku je nevalne.
EDIT: osobaky - male motorove osobaciky
Vyuzili sme sluzby MAV pred cca tyzdnom - 2x lokalka a 1x IC na trati Satoraljaujhelyi - Nyiregyhaza a spat. Celkom pozitivne skusenosti. Cestou spat dokonca zadara, lebo sprievodca sa ku nam neunuval celou cestou a na stanici kde sme nastupovali nefungovala kasa. Ale bol galantny a prisiel nam pomoct vylozit bajky