Problém. Pred pár dňami som náhodou objavil bočný vakel v zadnej stavbe, netuším, či tam bol od začiatku, alebo vznikol časom. Ide o Nerve AL 7 2014, kúpený 3/2014, do 11/2014 odjazdených cca 1800 km.
Problémové miesto je spojenie vahadla s horným ramenom zadnej stavby, viď výkres: http://goo.gl/v5h0Cu
Ukázalo sa, že išlo o nedostatočné zalisovanie/uvoľnenie ložiska v telese vahadla. Ložisko samotné je v poriadku. Problém je rovnaký na oboch stranách. Prejavuje sa to takto: http://goo.gl/DPjgyL. Skrutky boli samozrejme zatiahnuté na správny moment.
Takto opísaný problém aj s videom som poslal na adresu [email protected]
Odpoveď bola, že bicykel musia vidieť, tak som ho dnes 18/11/2014 poslal. Kuriéra vybavujú a platia oni. Na otázku, či poputuje do Nemecka, bola odpoveď, že len do ČR.
To je zatiaľ všetko, budem aktualizovať. Ešte dodám, že komunikácia bola zatiaľ promptná, bezproblémová.
Aktualizácia 25/11/2014: poslal som mail, že ako je s tým ďaleko a odpovedal, že včera to videl a súhlasil s mojou diagnózou a tým, že to vahadlo treba vymeniť a objednal ho z Nemecka. Kladiem si otázku, ako by to bolo prebiehalo, keby som to bol skomunikoval priamo s Nemcami, možno by to uznali a poslali a ušetril by som čas. Ale to sa už nedozviem. Predpokladám, že ani nikto z tohto fóra to neskúšal napriamo, alebo?
Aktualizácia 4/12/2014: dostal som mail, že vahadlo dnes dorazilo a je už aj nahodené, zajtra vyráža bicykel na cestu späť.
Aktualizácia 9/12/2014: bajk je doma, vahadlo vyzerá v poriadku (btw. zdá sa mi, že má trošku inú povrchovú úpravu, asi je to z 2015 modelu, ale to je nepodstatné).
Takže celkový čas vybavenia 3 týždne, komunikácia bezproblémová.
posledný komentár: 19. 9. 2025 o 15:12
Ked tak mi napiste spravu.
Dakujem
Slape sa na nom dobre?
Chcel by som na nom jazdit to co doteraz na mojom "trailovom" HT len o nieco pohodlnejsie a rychlejsie
Rozmyslam nad CF 9 verziou velkost L (v 180cm vn 87cm) kedze aj moj Marin je velkost L. Za kazdy relevantny postreh budem vdacny
Pripadne ak by ste odporucili nieco ine..
Co nejake technicke problemy? Bola nejaka vada od vyroby?
Mko si bral na aku vysku a dlzku noh?
Objednal som manželke Grand Canyon 6 WMN no prišiel poškodený (foto1) na spodnej strane a v balení voľne skákala sedačka
Canyon podpora ponúkla voucher 50€ na budúce nákupy..
Pochopiteľne som odmietol, vytvoril vratku a objednal bicykel znova.
Další prišiel tiež poškodený na približne rovnakom mieste (foto2), taktiež bola v balení voľne položená sedačka.
Takze ďalšia vratka a dalsia objednávka.. keď aj tretí príde poškodený tak už neviem..
Teda úplne všetko nie. Nestačilo len nasadiť kolesá a sedlovú ako sľubujú musel som poladiť prehadzovačky a brzdy lebo šúchal kotúč .
Ak príde aj tretí bicykel poškodený zrejme budem nútený urobiť to iste, každopádne nemám prehľad ktorá značka ponuka nejaký kvalitatívny a výkonnostný ekvivalent ku Grand Canyon 6 a 7 (7 mám objednanú pre seba no ešte nie je skladom)
Pár rokov spať som tiež mal Nerve AL 6.0 a bez problémov, preto som sa znova rozhodol pre Canyon no po týchto skúsenostiach začínam mat obavy.
Kazdopadne bol v poriadku aj ked krabica vyzerala jak salat, a bolo to treba postelovat lebo to moc neradilo ale inak ok.
Vsetka cest ze dotoho ides 3x, manzelke sa musi ta farba asi riadne pacit
Farebné možnosti dosť chabé podľa mna
Áno farba sa jej veľmi páči, tiež matná cierna na GC7 je podľa recenzií veľmi pekná.
Ale že musím “zaplatiť” 3500€ za dodanie bicykla na tretí krát (nakoľko posielajú peniaze naspäť až po vrátení a kontrole) je trocha cez čiaru.
Nedokážem pochopiť prečo nemajú jednoduchší spôsob výmeny, ale musím vytvoriť vratkú a bicykel vracať a vytvoriť a zaplatiť úplne novú objednávku.. ak by som nemal peniaze v rezerve tak sa toto ukrutne trápenie predĺži o pár týždňov.
Nuž, v Pondelok tu už zrejme bude tretí pokus tak uvidíme, držte palce.