Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
ono stax má pravdu ... ale ja osobne sa držím toho čo napísal strenki, proste zbadám cestičku vychodenú srnkami a lajckým pohľadom sa mi zdá dosť široká aby som bol v zmysle zákona nemôžem zato, že mám zlý odhad.
Vam to stale nedochadza, k comu povedie to sialene hrabanie. Stale sa vam zda, ze vsetko je v pohode a nic sa nedeje. Ale deje sa. Lebo problemy zacinaju vtedy, ked sa niekde zacne hromadit mnozstvo ludi. Potom zacinaju regulacie, prikazy, zakazy, atd. A to sa zacina diat vdaka ebikom a trailovej turistike. /prikladov je dost/ A kvoli bufetom
Strenki: Ty chces jazdit po niecom a niekto iny ma vybavit Ccko ? No vsak jazdi si kade chces, nikto z toho vedu robit nebude predsa, ale dam jeden priklad. Jedna nemenovana poslankyna sa kupala kdesi v Tatrach, v plese, ci potoku. Nikto by z toho nerobil ziadnu dramu a nic by sa nikomu nestalo. Ani prirode. Keby nebola sprosta a nechvalila sa tym na FB. A toto robite aj tu a este niektori z vas ste urazeni ,mam pocit. A to vam Stax naznacil naozaj velmi jemne.
Btw, trojstrom som nasiel cca 1-2 dni potom, co ho prvykrat vyhrabali (zaciatok bol inde, len zakapal). A to este neviete, ze nie daleko odtial si chalani zacali robit cierny skakaci trail (neviem ako pokrocil, ale porobeneho tam bolo dost). A okrem toho je tam v okoli toho spustu, zdaleka nie len trojstrom. Lenze na tie skoky napr. nevedie ani chodnik, ani bezna zvaznica, tak to nepoznate, tak snad budu mat chvilu pokoj . Ak im to nepokazia polovnici
Ak si chcete poriadne zajazdit, tak chodte do bikeparku. Naozaj sa to oplati. Ale vazne netreba vsade hrabat a stavat neviem co vsetko, len aby vsade cosi bolo. Do lesa a prirody sa nechodi kvoli singlom a skokom, uz si to uvedomte, lebo mam pocit, ze dnesny trend je spravit z lesa totalny bikepark. Tak ako to spravili z Klanca, kde je to prepchate, ako Kaufland ked je akcia na praci prasok.
doplnenie: v okoli BA (hlavne vdaka hladkym chodnikom) ide nielen o ebike , ale e-{cokolvek}.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
lto neni ti to uz trapne s tymi ebajkami? strasis tu s nimi uz roky, a jedine vazne nehody v Karpatoch za celu tu dobu mali darcovia organov na ziletkach
kde lto pisal nieco o urazoch? pisal o tom, ze sa les zahustuje aj vdake e-bikom.. toto je klasika uz, cely prispevok sice hovori o niecom inom, ale vyberies si z toho najmenej podstatnu vec, prekrutis ju a nasledne to prekrutenie vyvratis...
Osobne nesuhlasim s tymi hatemi na eBikerov, ale ten prispevok je o niecom inom a v tom suhlasim 100%
lto pise o nebezpecnych ebajkeroch uz roky, reagoval som na to, pretoze ostatne veci ohladom legalnosti cyklistickych chodnikov ma nezaujimaju
citujem
Vsak ono ako bude pribudat ebikov u ludi, ktori ich nepotrebuju z hladiska kondicie a zdravia a ludi ako takych, zacne pribudat vaznych urazov tam, kde predtym nie az to dojde tam, ze sa zacne verejnost/uradnici o to znacne zaujimat a vysledkom budu obmedzenia pre vsetkych bikerov.
ako som pisal, presne s tym strasenim nie uplne suhlasim, ale ten prispevok ma 6 rokov - a vieme dobre, ze sa cyklisti nestretavaju s uplne priaznivym pristupom ani u motoristov a podobnym pristupom sa budu s podobnym pristupom stretavat aj u majitelov lesov a turistov...
a na margo: asi neexistuju uplne statistiky, ale tych urazov na elektrobicykloch je skutocne stale viac... https://zpravy.aktualne.cz/domaci/elektrokola-elektrokolobezky-urazy/r~e9caa08213f311ed8c6f0cc47ab5f122/
lto skus prosim citat s porozumenim, nikde som nepisal ze suhlasim s nekontrolovanym hrabanim, ani ze sam hrabem, ani ze mam ebike, ani nic ine co si si vymyslel. Iba som Staxovi vysvetlil preco ho dislajkovali, k meritu veci vobec nic ... takmer by som sa aj odviazal a zacal ho diskutovat, ale ze motyka nevystreli sme si uz predsa dnes vyskusali ;-]
Vsak cim viac trailov, tym menej budu zahustene, lebo sa po nich ludia rozlezu, nie?
Nejaky "hubar" precistil srnci chodnik a z jeho pohladu praca hotova, cyclop trail vznikol. Ja osobne som ho este ani nesiel.
Moralisti, ktori tu maju plne usta reci, ako ma vsetko fungovat podla zakona, ti to robit nebudu, ruky prec, presne ako som cakal. Vzdy ten iny to ma postavit, zlegalnit, starat sa o to.
Pointa je ze ja tu nemoralizujem, ze co by kto iny mal urobit a sam to neurobim.
By som chcel vidiet, ako vase vyjazdy su iba po legaloch a ani 1cm nejdete po ilegalnom chodniku. Vsak cely Svaty vrch je ilegal, ci sa mylim?
Ja rozumiem, ze v idealnom svete by asi kazdy chodnik mal byt legalny. Realne to nikdy ani nebude.
do <> ti stale unika pointa. ked robis nieco co je nelegalne tak sa tym za
a: nechval
b: rob to s mierou aby nepretiekol pohar trpezlivosti tym ktori vedia CELE ilegalne jazdenie zatrhnut
My nic my sme len turisti s metlou, fukarom a sekerou na korene... A potom sa strasne cudujeme kde sa v ludoch berie ta averzia ku cyklistom, cudujeme sa vsetkym tym zapratavacom, sprejovacom, nadavacom, klincovacom, retarderom. Si s nimi mozte podat ruky, co ste spolocne vytvorili
Strenki chod s tym whataboutizmom niekam hlboko. Namiesto prekrucania sa zamysli, ci je toto skutocne cesta a kam vedie.
Chalani, ale ja tie traily nestaviam, takze sa zlostite na "hubara", nie na mna. Ked chcete aby boli legalne, nikto vam nebrani ich zlegalnit Ale to by ste museli nieco spravit. Takto iba moralizujete a nic nespravite, presne ako som cakal. Hubar aspon nieco spravil ...
Jedna vec je, že tých trailov tu spomínate naozaj veľa a nové sa stavajú a o mnohých ani sami v okolí BA neviete. Takže buď nejazdíte.... a ak nejazdíte, tak nemáte právo hodnotiť, alebo jazdíte a ste súčasťou cyklo komunity a očakávalo by sa, že budete namiesto kritizovania skôr chváliť a hľadať možnosti ako urobiť veci legálne. A dúfam, že týmito problémami nenakazíte spoločnosť tu u nás. My v okolí máme asi 10 schopných trailov - 0 legálnych - nikdy legálne neboli a nikdy asi nebudú, lebo nie je inštitúcia, ktorá by ich zlegalizovala, áno urbáre sú, ale tam sa niekeho pýtať na názor je zbytočné, lebo názor ani nástroje na legalizáciu trailov nemajú.
Skôr ma zaráža a to si všímam aj tu u nás je tá obrovská polarizácia medzi cyklistami. Neexistuje už prienik, len jedna skupina extrémistov a potom druhá. ľúto mi je hlavne tých čo na všetko potrebujú mať zákon, papier a vyhlášku a na vstupe na trail asi aj podpisovú knihu. Toto sú ľudia čo už prestali vnímať svet a život ako niečo prirodzené a ich svet je denne hľadať problémy u druhých a ukazovať im aké správne je žiť podľa ich vzoru.
Takýto spolucyklisti budú u mňa osobne do budúcna dôvodom prečo skončím s jazdením trailov a cyklistikou ako takou úplne.
Skôr ma zaráža a to si všímam aj tu u nás je tá obrovská polarizácia medzi cyklistami. Neexistuje už prienik, len jedna skupina extrémistov a potom druhá. ľúto mi je hlavne tých čo na všetko potrebujú mať zákon, papier a vyhlášku a na vstupe na trail asi aj podpisovú knihu.
b: rob to s mierou aby nepretiekol pohar trpezlivosti tym ktori vedia CELE ilegalne jazdenie zatrhnut
Brano toto je dolezite - v mestskych lesoch uz je toho pokompot. problem je ze sa hrablickuju aj vyslovene *****y len aby si niekto odskrtol svoje chorobne nutkanie ist hrabat lebo momentalne je to cool.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zacne byt komedia ked na vase brigady zacnu ludia volat policajtov. som zvedavy co im potom poviete...
Vam to stale nedochadza, k comu povedie to sialene hrabanie. Stale sa vam zda, ze vsetko je v pohode a nic sa nedeje. Ale deje sa. Lebo problemy zacinaju vtedy, ked sa niekde zacne hromadit mnozstvo ludi. Potom zacinaju regulacie, prikazy, zakazy, atd. A to sa zacina diat vdaka ebikom a trailovej turistike. /prikladov je dost/ A kvoli bufetom
Strenki: Ty chces jazdit po niecom a niekto iny ma vybavit Ccko ? No vsak jazdi si kade chces, nikto z toho vedu robit nebude predsa, ale dam jeden priklad. Jedna nemenovana poslankyna sa kupala kdesi v Tatrach, v plese, ci potoku. Nikto by z toho nerobil ziadnu dramu a nic by sa nikomu nestalo. Ani prirode. Keby nebola sprosta a nechvalila sa tym na FB. A toto robite aj tu a este niektori z vas ste urazeni ,mam pocit. A to vam Stax naznacil naozaj velmi jemne.
Btw, trojstrom som nasiel cca 1-2 dni potom, co ho prvykrat vyhrabali (zaciatok bol inde, len zakapal). A to este neviete, ze nie daleko odtial si chalani zacali robit cierny skakaci trail (neviem ako pokrocil, ale porobeneho tam bolo dost). A okrem toho je tam v okoli toho spustu, zdaleka nie len trojstrom. Lenze na tie skoky napr. nevedie ani chodnik, ani bezna zvaznica, tak to nepoznate, tak snad budu mat chvilu pokoj
Ak si chcete poriadne zajazdit, tak chodte do bikeparku. Naozaj sa to oplati. Ale vazne netreba vsade hrabat a stavat neviem co vsetko, len aby vsade cosi bolo. Do lesa a prirody sa nechodi kvoli singlom a skokom, uz si to uvedomte, lebo mam pocit, ze dnesny trend je spravit z lesa totalny bikepark. Tak ako to spravili z Klanca, kde je to prepchate, ako Kaufland ked je akcia na praci prasok.
doplnenie: v okoli BA (hlavne vdaka hladkym chodnikom) ide nielen o ebike , ale e-{cokolvek}.
Osobne nesuhlasim s tymi hatemi na eBikerov, ale ten prispevok je o niecom inom a v tom suhlasim 100%
citujem
--lto 24.10.2016 - 22:09:08
a na margo: asi neexistuju uplne statistiky, ale tych urazov na elektrobicykloch je skutocne stale viac...
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/elektrokola-elektrokolobezky-urazy/r~e9caa08213f311ed8c6f0cc47ab5f122/
Nejaky "hubar" precistil srnci chodnik a z jeho pohladu praca hotova, cyclop trail vznikol. Ja osobne som ho este ani nesiel.
Moralisti, ktori tu maju plne usta reci, ako ma vsetko fungovat podla zakona, ti to robit nebudu, ruky prec, presne ako som cakal. Vzdy ten iny to ma postavit, zlegalnit, starat sa o to.
Pointa je ze ja tu nemoralizujem, ze co by kto iny mal urobit a sam to neurobim.
By som chcel vidiet, ako vase vyjazdy su iba po legaloch a ani 1cm nejdete po ilegalnom chodniku. Vsak cely Svaty vrch je ilegal, ci sa mylim?
Ja rozumiem, ze v idealnom svete by asi kazdy chodnik mal byt legalny. Realne to nikdy ani nebude.
a: nechval
Strenki chod s tym whataboutizmom niekam hlboko. Namiesto prekrucania sa zamysli, ci je toto skutocne cesta a kam vedie.
to je teda logika...
Skôr ma zaráža a to si všímam aj tu u nás je tá obrovská polarizácia medzi cyklistami. Neexistuje už prienik, len jedna skupina extrémistov a potom druhá. ľúto mi je hlavne tých čo na všetko potrebujú mať zákon, papier a vyhlášku a na vstupe na trail asi aj podpisovú knihu. Toto sú ľudia čo už prestali vnímať svet a život ako niečo prirodzené a ich svet je denne hľadať problémy u druhých a ukazovať im aké správne je žiť podľa ich vzoru.
Takýto spolucyklisti budú u mňa osobne do budúcna dôvodom prečo skončím s jazdením trailov a cyklistikou ako takou úplne.
Brano toto je dolezite - v mestskych lesoch uz je toho pokompot. problem je ze sa hrablickuju aj vyslovene *****y len aby si niekto odskrtol svoje chorobne nutkanie ist hrabat lebo momentalne je to cool.
to je teda logika...
Tak to je mi luxusne prirovnanie toto