Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja zas tiež včera po širokej ceste z BK popri obore dole nad Optimistu, chalan a dievča pešo a keď ma začuli za sebou, tak chalan naschvál odstúpil tak, aby zabral celú šírku cesty. Obišiel som ho tak, že som musel zísť mimo…
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 08:57:59
02
arrow_leftStax napísal:
Boli k nemu vybavene aj povolenia?

ak ti nie je jasne preco je tvoj prispevok vnimany ako ofenzivny tak asi nema velky zmysel reagovat, ale skusim, ved niekedy motyka vystreli.

Z textacie vyplyva predpoklad ze rec je o ilegali a postavil si ocakavany nesulad so zle definovanou legislativou na prve miesto, este aj pred formalne podakovanie za investovanu energiu a uzitok z nej vyplyvajuci pre celu komunitu. Formalne je to samozrejme spravne, otazka opravnena, predpoklad pravdepodobny, akurat slusny clovek to inak cele inak komunikuje.
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 09:14:05
20
priceless - takze sirsi kontext nic?

nepaci sa nam legislativa tak budeme robit ilegaly aby pretiekol pohar trpezlivosti a seriozne nam zakazali jazdit na uplne vsetkom mimo vyznacenych cyklotras. to naozaj nestacilo varovanie z celej epizody okolo Vydrice?

naozaj sa hrablickari trochu spamatajte a majte mieru. povedzme si uprimne ze uz existujucich tras na jazdenie v lesoparku nie je ani zdaleka malo...

cize ano ak dosledkom vasej tvrdej prace bude zasadne zhorsenie podmienok jazdenia pre celu komunitu tak ano DAKUJEM VELMI PEKNE!
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 09:19:29
35
Vsak ten chodnik mozno vychodili srnky, hubari, chatari, polovnici. Bajkeri ho iba objavili, mozno trochu precistili, dali vediet o tom na fore (jedna z najlepsich veci v tomto vlakne, dozvediet sa o novotach). Stax ak mas vela energie, ides do toho zlegalizuj ho a bude C-cko. Len mi nezacni vypravat, ako ty to robis nebudes, ze to ma niekto iny. Lebo cela krajina je plna takych ludi, co len vyprava ako niekto iny ma nieco robit ...
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 09:35:14
06
hmm, motyka nevystrelila ...
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 09:37:54
11
ked uz niekto chce nieco robit tak nech to robi poriadne. ak krok 1 je ze ma vybavit papiere tak ma zacat krokom 1. a nie robit z toho anarchiu lebo ved je zle definovana legislativa, to ze sme takmer nemohli jazdit cez Granadu -a to je "zabehnuta" zvaznica ktoru netreba cistit - je vypovedajuce o tom kde aktualne sme.

takze nie ty mi nehovor co ja mam robit s prebytocnou energiou ked tu z toho niekto iny robi holubnik.
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 09:41:13
02
ono stax má pravdu ... ale ja osobne sa držím toho čo napísal strenki, proste zbadám cestičku vychodenú srnkami a lajckým pohľadom sa mi zdá dosť široká aby som bol v zmysle zákona :P nemôžem zato, že mám zlý odhad.
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 09:42:34
06
arrow_leftivast napísal:

zacne byt komedia ked na vase brigady zacnu ludia volat policajtov. som zvedavy co im potom poviete...
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 09:42:56
02
Ked pridu policajti nepovie nic, len motycka mu do kricka vystreli ... my nic, my sme len turisti :lol:
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 09:59:45
00
arrow_leftivast napísal:

Vam to stale nedochadza, k comu povedie to sialene hrabanie. Stale sa vam zda, ze vsetko je v pohode a nic sa nedeje. Ale deje sa. Lebo problemy zacinaju vtedy, ked sa niekde zacne hromadit mnozstvo ludi. Potom zacinaju regulacie, prikazy, zakazy, atd. A to sa zacina diat vdaka ebikom a trailovej turistike. /prikladov je dost/ A kvoli bufetom :lol:

Strenki: Ty chces jazdit po niecom a niekto iny ma vybavit Ccko ? No vsak jazdi si kade chces, nikto z toho vedu robit nebude predsa, ale dam jeden priklad. Jedna nemenovana poslankyna sa kupala kdesi v Tatrach, v plese, ci potoku. Nikto by z toho nerobil ziadnu dramu a nic by sa nikomu nestalo. Ani prirode. Keby nebola sprosta a nechvalila sa tym na FB. A toto robite aj tu a este niektori z vas ste urazeni ,mam pocit. A to vam Stax naznacil naozaj velmi jemne.

Btw, trojstrom som nasiel cca 1-2 dni potom, co ho prvykrat vyhrabali (zaciatok bol inde, len zakapal). A to este neviete, ze nie daleko odtial si chalani zacali robit cierny skakaci trail (neviem ako pokrocil, ale porobeneho tam bolo dost). A okrem toho je tam v okoli toho spustu, zdaleka nie len trojstrom. Lenze na tie skoky napr. nevedie ani chodnik, ani bezna zvaznica, tak to nepoznate, tak snad budu mat chvilu pokoj :D. Ak im to nepokazia polovnici :)

Ak si chcete poriadne zajazdit, tak chodte do bikeparku. Naozaj sa to oplati. Ale vazne netreba vsade hrabat a stavat neviem co vsetko, len aby vsade cosi bolo. Do lesa a prirody sa nechodi kvoli singlom a skokom, uz si to uvedomte, lebo mam pocit, ze dnesny trend je spravit z lesa totalny bikepark. Tak ako to spravili z Klanca, kde je to prepchate, ako Kaufland ked je akcia na praci prasok.

doplnenie: v okoli BA (hlavne vdaka hladkym chodnikom) ide nielen o ebike , ale e-{cokolvek}.

Naposledy upravil lto dňa 12.09.2022 - 11:28:06, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 12.09.2022 - 10:41:46
318
lto neni ti to uz trapne s tymi ebajkami? strasis tu s nimi uz roky, a jedine vazne nehody v Karpatoch za celu tu dobu mali darcovia organov na ziletkach
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 10:50:17
02
kde lto pisal nieco o urazoch? pisal o tom, ze sa les zahustuje aj vdake e-bikom.. toto je klasika uz, cely prispevok sice hovori o niecom inom, ale vyberies si z toho najmenej podstatnu vec, prekrutis ju a nasledne to prekrutenie vyvratis...
Osobne nesuhlasim s tymi hatemi na eBikerov, ale ten prispevok je o niecom inom a v tom suhlasim 100%
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 10:57:58
014
lto pise o nebezpecnych ebajkeroch uz roky, reagoval som na to, pretoze ostatne veci ohladom legalnosti cyklistickych chodnikov ma nezaujimaju

citujem
Vsak ono ako bude pribudat ebikov u ludi, ktori ich nepotrebuju z hladiska kondicie a zdravia a ludi ako takych, zacne pribudat vaznych urazov tam, kde predtym nie az to dojde tam, ze sa zacne verejnost/uradnici o to znacne zaujimat a vysledkom budu obmedzenia pre vsetkych bikerov.

--lto 24.10.2016 - 22:09:08
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 11:03:06
00
ako som pisal, presne s tym strasenim nie uplne suhlasim, ale ten prispevok ma 6 rokov - a vieme dobre, ze sa cyklisti nestretavaju s uplne priaznivym pristupom ani u motoristov a podobnym pristupom sa budu s podobnym pristupom stretavat aj u majitelov lesov a turistov...
a na margo: asi neexistuju uplne statistiky, ale tych urazov na elektrobicykloch je skutocne stale viac...
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/elektrokola-elektrokolobezky-urazy/r~e9caa08213f311ed8c6f0cc47ab5f122/
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 11:22:59
01
o nebezpečných pre zahusťovanie v lesoch ... lebo čím viac ľudí niekde je tým viac regulácií je potreba.
Zobraziť komentár 12.09.2022 - 11:32:17
01
keyboard_arrow_up