Ahojte, som zo Spišskej Novej Vsi a o 3 týždne idem na kamosovu chatu na víkend do Terchovej - Vyšné Kamence. Tak reku načo autom, zoberiem sa aj s bajkom na vlaku na fajn výlet. Viete mi prosím zdieľať súradnice na trasu (používam mapy.cz appku) aby som si nahral trasu čo tu spomínate vyššie vo fóre?
Ďakujem krásne za pomoc a športu zdar ??♂️
Ak myslíš Chatu Pod Suchým, tak to nájdeš bez problémov keď prídeš do Varína, kľudne keď tu v týždni pred návštevou napíšeš sa možno aj nájde niekto kto ti to ukáže.
Tá cyklo trasa do Terchovej nie je vôbec zlá, veď davy rekreačných bikerov sa môžu voziť bezpečne mimo ciest , kde plno áut. A pre tých lepších bikerov je rýchlejšie a bezpečnejšie na terchovské a kysucké kopce.
Akurát je nedoriešený prechod v smere od Tepličky, Gbelian pri križovatke Koňhora-Varín. Smerovanie na cykloceste z Gbelian ukazuje nepochopiteľne do Koňhory, kde je tá „slepá“ cesta. Avšak správny nájazd na cyklocestu je od campu Varín a tam treba ísť popod most, čo nie je z Gbelian ani z Varína vyznačené. Vidím, že tam bikeri tápajú na križovatke a hľadajú cyklotrasu. A teraz tam ešte chaos pri oprave práve toho mostu. No des je na tom mieste !!!! Ale keď už si na cykloceste , tak je to v pohode.
no napojenie je fakt divne, ale to je vlastne už za Gbelanmi, kde musis prekrizovat cestu, tie uzke a strme mosty, ktore casto koncia do 90° zakruty su tiez zaujimave, s deckom sa mi tam teda moc nechce, tie otvorene inak maju celkom klzky povrch po dazdi, ten sotolinovy usek, kt. ma miestami 4m na sirku, potom sa znova zuzuje, je velmi zaujimavy, akurat na defekt na cestaku, ale ano pri oprave toho defektu je mozne vyuzit predimenzovane pristresky umiestnene bez nejakeho konceptu... lepsie ako vidlickou do oka? ano, lepsie ako po hlavnej ceste? ano, pre rodinu s detmi? asi ano, na trening? absolutne nie... take morske prasiatko zasa, fakt neviem preco to za hranicami ide...
komu sa nepaci, ma moznost ist klasicky po cervenej popod kopce, alebo po hlavnej
jazda do Terchovej cez sedlo Stran, Horny Vadicov a sedlo Lutiska je tiez pekna ...
...Akurát je nedoriešený prechod v smere od Tepličky, Gbelian pri križovatke Koňhora-Varín. Smerovanie na cykloceste z Gbelian ukazuje nepochopiteľne do Koňhory, kde je tá „slepá“ cesta...
co sa tyka spominanej "slepej cesty", tak to nie je az take strasne - pri tej zavore je medzera na bajkera / chodcu a da sa prejst v pohode k 2. mostu v Konhore (pocitane od Varina)
dufam, ze to bol pokus o vtip
vzdy ma na VD "potesia" ziletkari, ktori ma obehnu mozno v 50km/h na ceste, kde chodia auta a male deti a kde nemozu tusit, co je za zakrutou ...
A prečo by to nešlo? Veď na tej novej cyklotrase normálne ľudia na cesťákoch jazdia..Aj z kysúc tam radi jazdia a robia rôzne okruhy. Pre MTB sa dokonca ponúka aj kvalitná dostupnosť trás v okolí kubínskej hole, že tam nemusím jazdiť cez Vadičov a Káčerovcov, ale ľahúčko sa dostanem do šípkovej a odtiaľ do Zázrivej a je to.
Ak potrebuješ trénovať, tak napríklad dnes si vybehni na vodné dielo, daj si cez Budatín a Varín veľké 3x30km koliečka..drž si tak okolo 300W a prídeš krásne protáhnutý A ako bonus tam dnes zaručene nikoho nestretneš, takže môžeš to držať 50-60km/h v kuse Tak vidíš , že to ide aj u nás
Som ti to ponúkol len ako ľahkú tréningovú alternatívu na dnešné upršané popoludnie preto nižší výkon, skôr aklimatizačná jazda na chladnejšie obdobie.
Cyklotrasa neviem koľko stála, ale cenu navýšili tie nezmyselné mosty. Oni sa tie mosty dokonca niektorým ľuďom páčia, ja osobne tie mosty považujem za zhovadilosť, ale je to lepšie ako nič. Rýchlosť na tej cyklotrase je uspokojivá...dá sa držať na MTB okolo 30, tie zákruty sú fakt hrozné a na klzku to bude sranda, na cesťáku ešte väčší adrenalín, ale nejako to zvládneme...A zas s deťmi nejdeš 30, ale 10-20 a nech sa mládež učí jazdiť aspoň.
mirec16
prezradim Ti tajomstvo
nech sa hocico urobi hocijako dobre, tak to moze byt lepsie a vzdy sa najde niekto, kto to opi*uje ...
ak nie Ty, tak, fero, jozo, alebo palo ...
samozrejme by to mohlo byt lepsie - vzdy to moze byt lepsie ...
keby sme spolu sedeli na pive, tak by sme sa ohladom spominanej cyklotrasy pravdepodobne zhodli na 80% (najazdy, stupania, povrch, stlpiky, cena ...)
ale to nic nemeni na tom, ze som rad ze ta trasa existuje a dokazem sa bezpecne a rychlo dostat tam, kde som inokedy isiel niekolko hodin cez kopecky
modus operandi je jasny, projekt a stavba sa taha tak dlho, ze uz je vsetkym vlastne jedno ako je to spravene a kolko to stoji, len nech uz to je hotove... na jednej strane rozumiem, na tej druhej...
btw ta Konhora, sukr. pozemok tam je tusim iba okolo tej rampy, inak cesta sukromna nie je, ale preco sa s nimi na tych 2m nedohodli, to uz netusim
btw Konhora - nedohodli sa, lebo sa s nou neda - a to si ten pozemok pod cestou s vecnym bremenom kupili potom ako bola schvalena cyklotrasa ... Ani obec ani policia to riesit nechce.
Caute, chcem niekedy v blizkej buducnosti vybehnut po tej novej cyklo do Terchovej od muru na Vodnom diele Zilina a vsimol som si, ze od nadrze popri Varinke, popod zeleznicu do Varina sa nejak nejazdi: https://www.google.com/maps/@49.1956082,18.8689741,817m/data=!3m1!1e3
Je to neprejazdne?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďakujem krásne za pomoc a športu zdar ??♂️
Tá fotka musí byť z predvojnového obdobia. Nevieš?
Akurát je nedoriešený prechod v smere od Tepličky, Gbelian pri križovatke Koňhora-Varín. Smerovanie na cykloceste z Gbelian ukazuje nepochopiteľne do Koňhory, kde je tá „slepá“ cesta. Avšak správny nájazd na cyklocestu je od campu Varín a tam treba ísť popod most, čo nie je z Gbelian ani z Varína vyznačené. Vidím, že tam bikeri tápajú na križovatke a hľadajú cyklotrasu. A teraz tam ešte chaos pri oprave práve toho mostu. No des je na tom mieste !!!! Ale keď už si na cykloceste , tak je to v pohode.
jazda do Terchovej cez sedlo Stran, Horny Vadicov a sedlo Lutiska je tiez pekna ...
ako pise JanoTrnove :
co sa tyka spominanej "slepej cesty", tak to nie je az take strasne - pri tej zavore je medzera na bajkera / chodcu a da sa prejst v pohode k 2. mostu v Konhore (pocitane od Varina)
dufam, ze to bol pokus o vtip
vzdy ma na VD "potesia" ziletkari, ktori ma obehnu mozno v 50km/h na ceste, kde chodia auta a male deti a kde nemozu tusit, co je za zakrutou ...
Ak potrebuješ trénovať, tak napríklad dnes si vybehni na vodné dielo, daj si cez Budatín a Varín veľké 3x30km koliečka..drž si tak okolo 300W a prídeš krásne protáhnutý
to v ziadnom pripade, ja mam rad ked tam je kopec deti a aut, a minimalne 350W ?
Cyklotrasa neviem koľko stála, ale cenu navýšili tie nezmyselné mosty. Oni sa tie mosty dokonca niektorým ľuďom páčia, ja osobne tie mosty považujem za zhovadilosť, ale je to lepšie ako nič. Rýchlosť na tej cyklotrase je uspokojivá...dá sa držať na MTB okolo 30, tie zákruty sú fakt hrozné a na klzku to bude sranda, na cesťáku ešte väčší adrenalín, ale nejako to zvládneme...A zas s deťmi nejdeš 30, ale 10-20 a nech sa mládež učí jazdiť aspoň.
Asi 1900 - 1919
prezradim Ti tajomstvo
nech sa hocico urobi hocijako dobre, tak to moze byt lepsie a vzdy sa najde niekto, kto to opi*uje ...
ak nie Ty, tak, fero, jozo, alebo palo ...
samozrejme by to mohlo byt lepsie - vzdy to moze byt lepsie ...
keby sme spolu sedeli na pive, tak by sme sa ohladom spominanej cyklotrasy pravdepodobne zhodli na 80% (najazdy, stupania, povrch, stlpiky, cena ...)
ale to nic nemeni na tom, ze som rad ze ta trasa existuje a dokazem sa bezpecne a rychlo dostat tam, kde som inokedy isiel niekolko hodin cez kopecky
btw ta Konhora, sukr. pozemok tam je tusim iba okolo tej rampy, inak cesta sukromna nie je, ale preco sa s nimi na tych 2m nedohodli, to uz netusim
Caute, chcem niekedy v blizkej buducnosti vybehnut po tej novej cyklo do Terchovej od muru na Vodnom diele Zilina a vsimol som si, ze od nadrze popri Varinke, popod zeleznicu do Varina sa nejak nejazdi: https://www.google.com/maps/@49.1956082,18.8689741,817m/data=!3m1!1e3
Je to neprejazdne?