Vy to máte ešte dobré. Ja chudák som dostal mail od Interpolu, že ma stíhajú za detskú pornografiu. Ale zase musím aj povedať, že pokiaľ sa mi to prepečie tak si budem užívať milióny dolárov vďaka iným dobrodincom.
22.09.2022 - 11:07:10
01
Tym co volaju natesene povedz ze je vyborne ze volaju, lebo aj ty si policia. Tiez im povedz nech vydrzia na linke kym zapnes nahravanie a lokalizaciu a zacni sa ich vypytovat co ta napadne. Zablokuju si ta oni, lebo nechcu stracat cas s niekym, od koho ziadne prachy nevymamia.
22.09.2022 - 11:46:54
00
Ja som sa s nimi skusal po slovensky porozpravat, odvtedy nevolali.
22.09.2022 - 12:00:12
00
Europol som dostal aj ja. To je na pobavenie. Hneď vidieť, o čo ide. Ale včera som dostal sofistikovanejšiu sms. Vláda mi oznámila, že dostanem Ł400 na energie a mám kliknúť na link, či som oprávnený peniaze dostať. Na tom nie je nič divné. Chodia mi podobné sms. Na jar som dostal Ł150 z Councilu. Web stránka vyzerala ako klasická gov web stránka. Po zadaní dodávateľa elektriny sa zobrazila zase dôveryhodne vyzerajúca stránka EON. Kontrolka zablikala, až keď chceli číslo účtu, karty, CVV. Tak mi to bolo jasné. Pozrel som web adresy tých stránok a žiadne gov.uk ale com. V telefóne to tak nebije do očí ako v PC.
Všetko čo tam písali bola pravda. Vláda nám dáva od októbra Ł400 na energie každému odberateľovi. Akurát sa nikde netreba registrovať a všetko prebehne automaticky. A samozrejme ak niekto chce CVV tak je to jasné.
A bolo to samozrejme v angličtine. Žiadna lámaná slovenčina.
Dnes sa dá hlavne staršiemu človeku naletieť na podvod pomerne ľahko a nemusí to byť žiadny dezolát.
Ja si vždy dôkladne kontrolujem mailové a web adresy mojich bánk, wise, paypal etc.
Mame by som možnosť platiť na internete v žiadnom prípade nedovolil.
22.09.2022 - 23:24:20
00
keyboard_arrow_up