Takisto je jedno na akom prevode idem alebo aku mam kadenciu. Zvuk sa nemeni. To hrkotanie je pocut aj pri roztoceni kolesa ked bike nadvihnem na 1-2 sekundy. Na biku mam najazdenych ani nie 1000 km. Moze takyto zvuk vydavat uvolnene lozisko? Vdaka za pomoc.
video: https://streamable.com/jjmwpf
posledný komentár: 3. 7. 2025 o 12:07
posledný komentár: 19. 5. 2025 o 9:45
Matica na ventile uvolnena nie je. Pozeral som aj ci to nebude naboj v zadnom kolese ale vyzera to byt v poriadku. Ta kabelaz v rame mi dava celkom zmysel. Kablik v prehadzovacke som lepsie zafixoval. Drzi ho taka mala prkotinka, ale zrejme neplnila svoj ucel na 100% pretoze som ten kablik mohol tahat von/vopchat naspat dnu do ramu 3-4 cm. Uvidime na testovacej jazde zajtra alebo pozajtra.
Kabelaz radenia (elektricka) je v rame ulozena na volno, to co ty myslis bude len asi gumena prechodka do ramu , no a na tej kabelazi su uchytene take pasiky velmi sa podobaju na klasicke plastove zadrhovacky len stym rozdielom ze tento typ na Di2 kabelaz sa nacvakavaju na tu kabelaz a brania prave tomu aby ta kabelaz hrkala v rame no a pre hydraulicke hadice existuju take navleky z takej peny ktore taktiez brania klepaniu v rame..
Podla videa sa mi zda, ze to robi retaz o smyk. Skus na malej pile este ist na vacsi pastorok vzadu - na 28ku .
Tie DT Swiss kolesa su dost hlucne, takze nemam sancu pocut ci to hrkoce aj ked nepedalujem. Retaz by som vylucil, tam je miesta dost
pozri si na ventilkoch matičky ak su povolene vedia hrkať
Ak sa hybu, moze ti to sposobovat to hrkotanie.
edit: musela to byt ta uvolnena baterka/kabelaz v rame. po niekolkych mesiacoch je to stale ok
edit 2: niekto mi prave lajkol tento prispevok, tak som si na toto spomenul. Updatujem, na co som prisiel. Nebola to kabelaz v rame. Dovod, preco som s tym uz viac problem nemal je ten, ze som zadnu kladku vymenil za Ceramic Speed. A problem bol prave v tej kladke. Tyka sa to len Dura-Ace. Retaz sucha/tlkoce o taku malu prkotinku/usko/drziak neviem ako to nazvat. Viac o tom tu: https://weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=156208&start=9150