Ako sa zvykne na štedrý večer prestierať stôl pre náhodného hosťa, tak dnes taký skutočne prišiel, ale je štvornohý Po večeri som si šiel do pivnice pre pivo a zrazu sa z tmy vynoril pes, silueta ako moja stavačka, tak hneď pozerám, čo robí vonku, ako prišiel viac na svetlo pouličného osvetlenia, bolo mi jasné, že to ona nie je, zapískal som a hneď ku mne došiel a bol ustráchaný ale prítulný... no tak som ho zoznámil s mojou dámou... Keďže sú sviatky, tak je doma aj brat veterinár, ten mu odhadol vek na 3-4 roky a aj to že je kastrovaný (i keď to medzi nimi dosť iskrí) Najskôr ho vyplašili petardy... dal som ho do výbehu za mojou a rovno jej vyžral granule, ktoré si ona ujedá postupne, keďže má pravidelný príjem fajnovejšieho jedla keby ste niekto niekde zachytil, že niekto pátra práve po takejto maďarskej vyžle, dajte vedieť... v našej lokalite viem len o jednom takomto psovi a to je od chalupára z BA a ten tu momentálne nie je, takže jeho to nie je, ale nie je vylúčené že to môže byť aj takýto chalupársky pes, prípadne mohol aj z Moravy prísť..
to ešte neviem, čakám či sa niekto chytí na výzvy čo som dal na net, jeden pán ho spoznal už mi volal, že to má nejaká známa jeho a mal jej dať číslo, zatiaľ sa ale neozvala... ono problém, že tieto vyžly sú jedna ako druhá... ale už je u nás ako doma, aj šteká na okoloidúcich
tak pes zatiaľ nikomu nechýba, bol som dať načítať čip, má ho, ale nikde nie je zaregistrovaný, takže ho má na nič buď ho má nejaký dôchodca čo nechodí na net, alebo niekto kto po ňom nepátra a nechýba mu a zbavil so ho schválne dám tomu ešte nejaký čas a buď si ho nechám alebo pôjde do náhradnej rodiny, už aj mám nejakých záujemcov.. zatiaľ sa prejavuje ako absolútne bezproblémový, inteligentný pes s priateľskou povahou. Včera som bol s nimi aj na biku a krásne behal okolo mňa
Ja som kamoske tlačil minule len tak zo srandy znamky pre jej výstavného psa pre istotu keby sa náhodou zatulal. Bolo tam meno psa a číslo na mobil. Psy také nič nemávajú?
mávajú, ale záleží to od majiteľa čo im dá, predávajú sa také obojky, ktoré keď obrátiš je tam meno a tel na majiteľa.. tento ale nič nemá aj od obci dostávajú také známky, ale to bol napríklad u nás kus hliníkového pliešku tvaru kľúčenky a to malo krátku životnosť ..
tak nakoniec šťastný koniec na obed mi písala nejaká pani na fb, suseda - chalupárka z BA od miestnych majiteľov psa, ktorá ho spoznala, posunula kontakty a pes bol zachviľu doma, mal to tak 4 km len bývajú v takej osade ktorá je trocha mimo, tak nikto tu ani takého psa nevidel, lebo ako prvé som kontaktoval miestneho poslanca, taký ten typ človeka čo všetkých pozná a ten nevedel... som zvedavý či ešte niekedy príde, keď sa tak s nami skamošil a hlavne s mojou Ditou
príbeh so psom pokračuje... dnes v noci začala horieť neďaleko jednému chalupárovi stodola, jeden známy asi slabo spal alebo čo a v noci o tretej si všimol tú žiaru, keďže to z jeho domu má rovnaký smer aj k nášmu, tak k nám volal či nehoríme náhodou my... tak sme sa všetci pozobúdzali vyšli von, že čo sa teda deje a pes znova na ulici... tak u nás prečkal noc a vrátenie už bola tento krát formalita, nabudúce už im ani nemusím písať, keď ho nebudú mať doma, môžu rovno k nám ísť by ma zaujímalo či ho sem dotiahla moja fena, aj keď nemá gule, tak po nej občas skáče, alebo ho vyplašil ten požiar, ktorý muselo byť vidieť aj z jeho bydliska.. môj bývalý pes čo sa bál všetkých rán kedysi úplne bláznil, keď neďaleko horel dom
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Opäť raz som fotil nášho hafana:
odkaz z témy "fotografovanie"
http://awwstation.com/?p=629