V poslednom case mam pocit, ze sa tu nic nedeje a dost sa v pozicii moderatora nudim.
Kedze sa daju prispevky mazat iba po jednom, vyplnili by ste tym vsetok cas ked nespim, za co vam budem nesmierne vdacny. (samozrejme dakujem vsetkym, ktori po kazdych troch offtopic prispevkoch napisu, ze je to offtopic a treba to zmazat, alebo presunut, pretoze je nad slnko jasne, ze by si to okrem nich ziaden z moderatorov nevsimol a aspon mame o 30% viac roboty)
diiiiki
Raz sa mi stalo, ze moj prispevok, kde som navrhoval funkciu, kde moze jeden uzivatel ignorovat druheho a dozvedel sa, ze je tu moznost oznacit ho za nepriatela tak tento prispevok bol vyhodnoteny neskor ako ofenzivny, ci inak urazlivy a bol zmazany (zatial jedine moje vymazanie na tomto fore;o)).
Sam som moderatorom na inom fore a zastancom rozhodnuti moderatorov, kde sa nemusia spovedat userom preco spravil to-ktore rozhodnutie, ale nebolo by dobre pridat funkciu, kde by slo vidiet, ktory moderator ucinil take rozhodnutie? U nas sa vieme napriklad pozriet kto vymazal prispevok, pripadne ho presunul, oznacil problem za vyrieseny a pod. Ulahcuje to inak aj pracu mne ako adminovi, ked riesim staznosti userov na moderatorov.
Ja som napriklad zvedavy ako zenska a chcel som sa spytat v tej dobe, ze preco bol prispevok oznaceny ako ofenzivny, ci inak urazlivy, pretoze mi nie je celkom jasna logika toho rozhodnutia.
Druhy navrh je minuskovanie prispevkov a ich "zneviditelnenie".
Neviem sa totizto nikde dopatrat od kolkych prispevkov sa toto aktivuje a ci je tato funkcia naviazana na pozitivne hodnotenie, ktore neguje to negativne a pod.
Okrem toho, by bolo mozno dobre keby sa pocet minusiek aspon zobrazoval, kedze ziadne "GDPR" tym nebude porusene. Vediet kto minuskuje asi nie je tak dolezite a chapem preco sa to nezobrazuje, ale pocet minusiek by istu vypovedaciu hodnotu mal....aspon pre mna. Ak mam 5 minusiek este stoji mozno zabojovat za svoj nazor, ak ich mam 20 asi to zmysel nema.
Ci?
mohol by prosim byt automaticky udelovany 7dnovy ban uzivatelovi ktory ma za predchadzajucich 7 dni 10 nekvalitnych / ofenzivnych prispevkov?
mohol by prosim byt automaticky udelovany 7dnovy ban uzivatelovi ktory ma za predchadzajucich 7 dni 10 nekvalitnych / ofenzivnych prispevkov?
ty nie si normalny ...
pouvazovat nad tym ci je nutne trpiet kazdeho trola ktory znechucuje znacnu cast fora svojimi prispevkami vobec nie je odveci
pouvazovat nad tym ci je nutne trpiet kazdeho trola ktory znechucuje znacnu cast fora svojimi prispevkami vobec nie je odveci
Ja by som sa toho celkom obaval a dovodov je niekolko.
Napriklad ludia radsej daju negativny komentar ako pozitivny. Trpia tym rpdovsetkym eshopy, spokojny zakaznik cusi, nespokojny sa hned ozve na nete.
Co som vypozoroval v niektorych vlaknach je tu urcita skupina ludi, ktora akoby automaticku neguje niektorych "oblubenych" uzivatelov a ti maju zminuskovany aj uplne neskodny prispevok, ktory ani pri najvacsej fantazii nemozno oznacit za ofenzivny, ci nekvalitny. Fakt, ze predtym zverejnil po sebe 4 ***** predsa nevytvara pravidlo, ze budem automaticky minuskovat aj jeho piaty prispevok.
Btw ty vies tu strasne tajnu insidersku info, aky pomer treba na zakrytie prispevku? Lebo si nepamatam, zeby to tu niekto zverejnil.
Komu by to prospelo?
A teda za mna,flegko, nemas v pravdu v tom, ze ked niekto napise X(4)-krat nejaku chobotinu, ze na dalsi prispevok by som automaticky dal 'nepaci sa, nekvalitny'. Hodnotim podla obsahu (a formy, ok), jednotlivo.
A ked s časťou súhlasím (neg/poz, webshopy) a s castou nie (tvoje pozorovanie, vid vyssie),tiez som nedal palec dole.
Cize nezovseobecnovat... (ani tu 'urcitu skupinu ludi', kym nemas tvrde data/podklady - a tie nemozes mat, lebo minuskovacov nevidis/nevidime)
Komu by to prospelo?
A teda za mna,flegko, nemas v pravdu v tom, ze ked niekto napise X(4)-krat nejaku chobotinu, ze na dalsi prispevok by som automaticky dal 'nepaci sa, nekvalitny'. Hodnotim podla obsahu (a formy, ok), jednotlivo.
A ked s časťou súhlasím (neg/poz, webshopy) a s castou nie (tvoje pozorovanie, vid vyssie),tiez som nedal palec dole.
Cize nezovseobecnovat... (ani tu 'urcitu skupinu ludi', kym nemas tvrde data/podklady - a tie nemozes mat, lebo minuskovacov nevidis/nevidime)
Nezovseobecnujem, konkretizujem....toto som si vsimol uz mnohokrat, pretoze som clovek zvedavy a tak som rozklikaval pravidelne zminuskovane/skryte prispevky a veruze moj hruby odhad je, ze 40% si to teda absolutne nezasluzilo.
Stacilo, ze ich pisal oblubeny jedinec miestnej uderky a uz sa v tom viezol bez ohladu na kvalitu jeho prispevku. Pripadne napisal nieco co nebolo v sulade s "mainstreamom".
Je to prirodzene, pretoze kazde vlakno ma skupinu 10-20 hardcore prispievacov, kde sa nicky tocia dokolecka a staci, ze sa znepacis istej skupine jedincov a mas zminuskovane skoro vsetko.
To nie je nic vseobecne a som presvedceny, ze keby admin/mod na pive ukaze nicky, ktore minuskuju v tom ktorom vlakne tak sa tam budu tocit v drvivej vacsine ti isti ludia.
Btw ja osobne nie som za ziadne schovavanie sa, takisto ako v parlamente, tak aj tu som za verejne hlasovanie bez ohladu na to, co moj nazor/hlas sposobi alebo ako posobi.
Vacsinou sa tajneho hlasovania v politike dozaduju ti, co chcu nieco skryvat a ja nevidim dovod skryvat na verejnom fore svoj nazor na nieco/niekoho.
Ale chapem umysel spravcu fora nevytvarat osobne animozity, ktore sa tu tak ci tak vytvaraju, takze imho zbytocny pokus z jeho strany.
V notifikaciach mam info o tom, ze moj prispevok sa pacil 2 konkretnym ludom.
Po klikniti na túto notif sa zobrazi, ze Požadovaná TÉMA neexistuje (nie ze príspevok neexistuje).
Netusil som, ktory prispevok to mohol byt, ale o cca pol dňa mam notifku, ze moj prispevok z temy Politika bol vymazany, lebo stratil kontext vymazanim ineho prispevku.
Tak som porozmyslal,zalovil v pamati a myslim, ze viem, o ktory islo (nemam ho v historii príspevkov). Prežijem aj bez neho:) akurat ze ten, na ktory sa (len nepriamo) odvolaval (od doubla) tam este je...
Cize asi v cisteni 'okolia' sa tento moj zviezol, no nic. (Viem ho zopakovať, keby mi islo oň)
Suhrnne len 2 otazky:
1. Je info 'Pozadovana tema neexistuje' spravne,v pripade vymazaneho prispevku
2. Zobrazi sa notifikacia o vymazani prispevku az X hodin neskor?
(obe otazky su len s predpokladom,ze
som spravne identifikoval ten vymazany)
Marli - nie je to idealne, ale je to dane sposobom ako forum (phpBB) pracuje. Linky nejdu na konkretne prispevky, ale na temy. Ak sa prispevok zmaze, link uz nefunguje a zobrazi tu hlasku co si videl (aj ked by realne malo zobrazit hlasku o neexistujucom prispevku). Tie notifikacie ak prisli neskor, to neviem, mozno ich islo velke mnozstvo a fronta to nestihala.