Zaujímavú cestu nedávno spojazdnili pracovníci Vojenských lesov.
Je to spojnica medzi cestami Sklené-Kunešovská strelnica s hlavnou cestou Turček-Horná štubňa
Je vhodná aj pre crossové biky.
na ceste z Kopernice na Kunešov prebiehajú práce, do tých menších brodov zakopávajú železné rúry a navážajú tam štrk, takže momentálne je prejazd dosť problematický.
v sobotu som opäť skúsil ísť dolinou z Kunešova do Kopernice. To kamenie čo tam minulý rok nasypali je už dobre ujazdené a teraz nasypali nové na ďalších úsekoch. No keď aj to ujazdia, tak to bude priam luxus
To je najlepšia možná trasa z Kopernice na Kremnické Bane alebo Sklené.
Desat rokov dozadu ked som to siel, som len pozeral ze kde som to, ci zivy odtial vyjdem a teraz " dialnica" , no ty koki .
áno, vtedy bola neprejazdná a mňa celkom potešili že ju opravujú. Len tam ostanú zrejme dva väčšie brody ktoré upravili a rozšírili ale po veľkom daždi tam bude dosť vody.
Ja si tiež pamätám ako som pred viac ako 10 rokmi tam zamotal. Myslím, že tých brodov tam bolo viac? Už teraz neviem. Teraz chodím bežne na graveli/MTB, len teraz ako spomínal Shogun bude v brodoch viacej vody...
Pre milovníkov tažšieho endura mám potešujucu správu.Trasa medzi Kremnickým štítom a Kremnicou je zas konečne prejazdná tak že netreba ani nohu zložiť.Nejaká dobrá duša vypílila stromy spadnuté krížom cez chodník čo tam ležali aj niekolko rokov
@volodaj : tú fotku som robil 3.9. 2021 a ďalšie sú na str. 29 ale gpx nemám - neviem prečo ?
Ale pozri str. 28 tam je gpx z výjazdu na Výhliadku a späť. Potrebuješ sa napojiť cyklotrasou od chaty Hostinec na žltú TZT a potom v zjazde pod Alžbetinou skalou odbočíš doprava na miestne značenie Zelená cesta, to je tá fotka s tou ostrou zákrutou. Ak budeš mať čas tak zájdi aj na tú Výhliadku .
Aká by to bola jeseň, keby som si nedal Kremnické vrchy. Tentokrát u mňa netradične štart v BB, ale logisticky to je jednoduchšie. Trochu som podcenil únavu z predošlých dní a jedlo, takže od Králickej chaty trápenie. Kralická aj Tajovská chata zavreté 😢.
Shogun, renovaziar díky za inšpiráciu. Výhliadka aj zjazdík veľmi pekné. Toľko som sa kochal, až mi ušiel vlak , tak čakám na další čo ide o vyše 4 hodiny. Už sa teším na vyšľap späť ku stanici 🤦♂️. Pod Alžbetinou skalou jeden padnuty strom. A dosť našikmo, tak neskákateľný.
Par z nedele. Zelena TZT je asi najlepsi pristup na hreben z juhu, aj ked cez Ladno je to tiez v pohode. Vlakom spat sa da dostat z oboch stran. Modra TZT Vapenica - Harmanecka Jaskyna nie je na bike zrovna ideal, ale vyhlady su tam pekne.
Tú odbočku z asfaltky pred Hutou na Budičku si dobre vymyslel. Nedávno som tadiaľ prechádzal na crosse a hneď som si povedal že to musím raz vyskúšať na fulle.
Keď som išiel naposledy obľúbený okruh ponad Kremnickú kalváriu, tak ma tam na novej tabuli náučných banských chodníkov zaujal ten na Jarabicu. Chcel som vedieť či by to mohlo byť zjazdné smerom dole, tak som si spravil turistiku smerom hore. Tá lesná časť je dobrá, sem - tam koreň, niekde trošku vymyté úseky ale jazdia tadiaľ aj autá, len je to strmé, treba tam mať dobré plášte. Hore na lúkach je elektrické oplotenie a kravy. Tam ten chodník vykosili krovinorezom a vyznačili stĺpikmi. Tesne pred vrcholom je úsek s čučoriedkami, tie nevykosili ale bude sa dať cez to prejsť. A na tom úseku od Jarabice po cestu na Kunešov je vysoká tráva, tam to nevykosili asi tak 100m.
samozrejme len smerom dole. My keď jazdíme ten okruh ponad kalváriu, tak musíme ísť kúsok aj po hlavnej ceste cez Kremnické Bane. Takto cez Jarabicu by sme sa tomu vyhli. Zajtra sme to chceli ísť vyskúšať, ale kôli tomuto dažďu to musíme odložiť.
.....včera som bol zistiť v ako stave je po zime turistický chodním medzi Tromi studňami a Kremnicou.Od vlaňajšieho stavu tam pribudli dalšie 3 spadnuté stromy,takže teraz ich už asi 6.2 sa daju podliezť,ostatné preniesť.Obisť sa pre členitosť terénu nedajú.Všetky tie stromy su v useku po odbočku ku Kormondiho jaskyni,dalej až ku grantíkom je to čisté.Vlani som to jazdieval oboma smermi.Tentokrát som išiel smer Skalka-Zlatá studňa-Velestur-Tri kríže-Hostinec -Trojica- Tri studne-Vajanka-Kremnica.žel stanica.Obtiažnosť hard-enduro.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To je najlepšia možná trasa z Kopernice na Kremnické Bane alebo Sklené.
Desat rokov dozadu ked som to siel, som len pozeral ze kde som to, ci zivy odtial vyjdem a teraz " dialnica" , no ty koki
Ale pozri str. 28 tam je gpx z výjazdu na Výhliadku a späť. Potrebuješ sa napojiť cyklotrasou od chaty Hostinec na žltú TZT a potom v zjazde pod Alžbetinou skalou odbočíš doprava na miestne značenie Zelená cesta, to je tá fotka s tou ostrou zákrutou. Ak budeš mať čas tak zájdi aj na tú Výhliadku .
Shogun, renovaziar díky za inšpiráciu. Výhliadka aj zjazdík veľmi pekné. Toľko som sa kochal, až mi ušiel vlak , tak čakám na další čo ide o vyše 4 hodiny. Už sa teším na vyšľap späť ku stanici 🤦♂️. Pod Alžbetinou skalou jeden padnuty strom. A dosť našikmo, tak neskákateľný.
Ja som zvykol chodievať aj takto dolu cez Folhin. Ale už som tadiaľ nešiel dlhšie, tak neviem ako to tam vyzerá...