noha musi byt hlavne v suchu - ak obujes moc teple topanky ktore navyse niesu moc priedusne tak spotis nohu a je ti zima (v ovela tensich topankach by ti bolo mozno na nohy teplejsie lebo by sa nepotili) - taku nohu uz len velmi tazko zohrejes (napr. zosadnut a tlacit bike). cize ano - goratex nezohreje, ale je realne funkcna membrana ktora pusti aj vlhkost von a v pripadnom tlaceni mokrym snehom nepusti vodu dnu.
ja v shimano MV5 jazdim aj pri -8 v jednych hrubsich merino ponozkach. v teplotach okolo +3 stupnov mi je v nich najzimsie lebo maju nejaku no name membranu a nestihaju vetrat (noha sa uz poti)
na zimmu na nohy na vplyv aj vlozka vs. sedlo vs. posed. ak ti material v oblasti slabin tlaci pri sedeni v sedle na tepny horsie sa ti prekrvuju nohy = zima na prsty a chodidla. dost mi pomohla zmena gati tore mi lepsie sedia - mrzol mi totiz vzdy palec na jednej nohe (uz neviem ktorej) po vymene gati uz nemrzne
Ja to riesim tak, ze som prestal nosit tretry a prezuvam v zime na pedale. Dlho som v zime slapal s Shimano MW83 zimnymi tretrami, celkom sa aj dalo ale napokon som od nich uplne upustil.
Potvrdzujem, jazdil som ich ako zimné turistické tretry niekoľko sezón a teraz keď som prestal používať spd tak som nahodil pribalene zátky. Turistiku vo VT som v nich dal, napr. Poľský hrebeň v jesennom čase ...
su to MTB tretry, teda aj na to co pises. tak isto slapes a stojis na pedaloch ako na XC biku da sa v nich aj relativne dobre chodit a su fakt prijemne teple. mal som jesenne s navlekmi ale po hodine som mal nohy aj tak ladove. s tymito mi je teplo pocas celeho vyjazdu aj viac hodin. samozrejme dobre je tak ci tak chodidla prekrvit, teda obcas trochu pochodit ked ides na malu ci si das nieco pod zub.
Cauko, este nikdy som nepouzival tretry, ale rozmyslam, ze si nejake zaobstaram. Bajk mam krosovy, ktory vyuzivam vyhradne na vylety po cestach a v lahkom terene. Niekedy aj na nakupy ci dochadzku do prace. Urcite by som volil kombinovane pedale, teda na tretry aj beznu obuv. Ale neviem ake tretry budu najvhodnejsie, ked ze su mtb a cestne tretry. A ani neviem poriadne aky je medzi nimi rozdiel. Ak na tretry raz prejdem, tak urcite by som neskor pozeral aj po zimnych tretrach, ale to az neskor. Skratka, ktore tretry by ste mi odporucili? ?
Este podotykam, ze som “vikendovy” jazdec a potrpim si na komfort a relax, takze ziadne zavody, ale skor pomalsie vyletiky niekam, po ceste na pivo skocit atd. Vsak to poznate. ?
Cestne tretry su na 99,9% iba na cestny bike, velmi zle sa v nich chodi, chodis vlastne po kufroch, cim ich nicis.
Mtb tretry maju podrazku ako kopacky, kufre su nimi da sa povedat chranene, da sa v nich chodit ako v terene, tak po asfalte napriklad.
Ale pri tvojom style jazdy su jasna volba turisticke tretry, ktore vyzeraju ako bezne botasky. Maju aj maksiu podrazku, cize sa v nich lepsie chodi. Ak ti necinkne na dlazbe kufor, alebo nim nerozdvis kamienok, nikto nebude ani tusit, ze mas tretry. Teda ak nebudes mat na hlave prilbu
A zimne, pokial neplanujes jazdit v breckach a dazdi stacia tieto. https://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/mtb-tretry/shimano-sh-mw501-zimne-tretry-cierna.html?variant=179909#179909
Kikirik000 a ake máš očakávania? Pýtam sa poneac na rekreačné jazdenia podľa môjho skromného názoru naslapy vôbec nie sú potrebné, stojí to kopu peňazí a prínos je cca nula. Na vylety na krosovom bajku je lepšia varianta investovať do pedálov ktore sú servisovatelne a tretier na flat pedále zodpovedajúcej kategorie...
Cestne tretry su na 99,9% iba na cestny bike, velmi zle sa v nich chodi, chodis vlastne po kufroch, cim ich nicis.
Mtb tretry maju podrazku ako kopacky, kufre su nimi da sa povedat chranene, da sa v nich chodit ako v terene, tak po asfalte napriklad.
Ale pri tvojom style jazdy su jasna volba turisticke tretry, ktore vyzeraju ako bezne botasky. Maju aj maksiu podrazku, cize sa v nich lepsie chodi. Ak ti necinkne na dlazbe kufor, alebo nim nerozdvis kamienok, nikto nebude ani tusit, ze mas tretry. Teda ak nebudes mat na hlave prilbu
A zimne, pokial neplanujes jazdit v breckach a dazdi stacia tieto.
Dakujem za vysvetlenie. Turisticke tretry su na tie klasicke ploche pedale? To som pozeral, ale prislo mi to uplne rovnake ako klasicke topanky. Teda neviem aky je rozdiel v pedalovani v tych tretrach a beznych topankach. ?
Ako som pisal, tak nikdy som to nemal.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja v shimano MV5 jazdim aj pri -8 v jednych hrubsich merino ponozkach. v teplotach okolo +3 stupnov mi je v nich najzimsie lebo maju nejaku no name membranu a nestihaju vetrat (noha sa uz poti)
na zimmu na nohy na vplyv aj vlozka vs. sedlo vs. posed. ak ti material v oblasti slabin tlaci pri sedeni v sedle na tepny horsie sa ti prekrvuju nohy = zima na prsty a chodidla. dost mi pomohla zmena gati tore mi lepsie sedia - mrzol mi totiz vzdy palec na jednej nohe (uz neviem ktorej) po vymene gati uz nemrzne
https://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/mtb-tretry/shimano-sh-xm900-tretry-sive-.html
Je to skoro to iste. Ak mas vysoky nart tazko ich zapnes, tepelny komfort ale vyborny, mam tie XLC
XLC CB-M07 zimné tretry, čierna
151 €
MOC 159 €Este podotykam, ze som “vikendovy” jazdec a potrpim si na komfort a relax, takze ziadne zavody, ale skor pomalsie vyletiky niekam, po ceste na pivo skocit atd. Vsak to poznate. ?
A zimne, pokial neplanujes jazdit v breckach a dazdi stacia tieto. https://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/mtb-tretry/shimano-sh-mw501-zimne-tretry-cierna.html?variant=179909#179909
A zimne, pokial neplanujes jazdit v breckach a dazdi stacia tieto.
Dakujem za vysvetlenie. Turisticke tretry su na tie klasicke ploche pedale? To som pozeral, ale prislo mi to uplne rovnake ako klasicke topanky. Teda neviem aky je rozdiel v pedalovani v tych tretrach a beznych topankach. ?
Ako som pisal, tak nikdy som to nemal.