napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
Tak urcite nie prva aplikacia. Ale po case som mal podobne doma. Ale je pravda ze ten maglajz vyzeral tuhsi ako na foto. Olej ide aspon umyt odmastovacom, vosk nie.
Ten ľahký nános na kladkách prehadzovačky pri používaní Squirt -u ide úplne ľahko dole pomocou starej zubnej kefky. Pár sekúnd roboty. Aj reťaz prebehnem, aby sa odstránil prach.
Ešte taký detail -Sram (XO1) sa lepšie čistí ako Shimano (XT)...... spodná kladka je pri XT viac "skrytá" a navyše Sram má "servisnú polohu" prehadzovačky....
Len nesmies mat inu ako ciernu farbu biku. Z mojho cerveneho cestaku by si to cistit nechel, to mi ver. Co zoberie kefa skonci na rame a handrou sa akurat rozotrie.
Nechápem 🤔....full mám taký slonovinovobiely (alebo čo za farba to je).... nič také ako píšeš nepozorujem....asi robím niečo inak 😁
Ako dokážeš zubnou kefkou dostať povlak z kladiek na rám?🤔😳
Ledavi Dobre píšeš Kedysi malí chlapci na sviatky nosievali biele topánky na členky. Do kostola a tak . A tie keď boli od asfaltu, tak asfalt sa dával dole bravčovou masťou.
Nechápem ?....full mám taký slonovinovobiely (alebo čo za farba to je).... nič také ako píšeš nepozorujem....asi robím niečo inak ?
Ako dokážeš zubnou kefkou dostať povlak z kladiek na rám???
Uff, zubnou kefkou, no to bude ten rodiel. Ja som pouzil kegu na cistenie retaze nieco teketo:
A cistil som aj kazetu aj prevodniky aj presmyk. Cize som nebol tak daloko od ramu ako ty. Tiez ten bike ma v zadu len priesvitnu napelku na ochranu zadnej stavby, cize co sa chyti tam je rovnako vidiet ako na rame.
Na retaz som pouzival aj kefky na ruky, to bolo este horsie. K zubnej som sa nedopracoval, presiel som radsej na parafin, teraz pouzivam iba maliarsky stetec na odstranenie opadaneho vosku. Alebo na to fuknem kompresorom z metra a je to ciste za 5 sec.
Parafín chcem skúsiť aj ja, aj keď podľa prezentovaných skúseností z fóra, asi to nechám až na jar..... problémy s rozhýbaním reťaze pri nízkych teplotách...
Zatiaľ zostanem pri squirt-e.... oceňujem čistotu pohonu pri minimálnej starostlivosti...
Zubná kefka je TOPka.
Používam už roky spoločne s CykloSTAR-om.
( a stále mám prísun "nových" tvrdšie aj mäkšie )
Aj reťaz aj kazetu a aj mnoho iných ťažšie prístupných miest to krásne dá
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://road.cc/content/review/morgan-blue-dry-wax-283265
Squirt ?
Ešte taký detail -Sram (XO1) sa lepšie čistí ako Shimano (XT)...... spodná kladka je pri XT viac "skrytá" a navyše Sram má "servisnú polohu" prehadzovačky....
Ako dokážeš zubnou kefkou dostať povlak z kladiek na rám?🤔😳
Ako dokážeš zubnou kefkou dostať povlak z kladiek na rám???
Uff, zubnou kefkou, no to bude ten rodiel. Ja som pouzil kegu na cistenie retaze nieco teketo:
A cistil som aj kazetu aj prevodniky aj presmyk. Cize som nebol tak daloko od ramu ako ty. Tiez ten bike ma v zadu len priesvitnu napelku na ochranu zadnej stavby, cize co sa chyti tam je rovnako vidiet ako na rame.
Na retaz som pouzival aj kefky na ruky, to bolo este horsie. K zubnej som sa nedopracoval, presiel som radsej na parafin, teraz pouzivam iba maliarsky stetec na odstranenie opadaneho vosku. Alebo na to fuknem kompresorom z metra a je to ciste za 5 sec.
Zatiaľ zostanem pri squirt-e.... oceňujem čistotu pohonu pri minimálnej starostlivosti...
Používam už roky spoločne s CykloSTAR-om.
( a stále mám prísun "nových" tvrdšie aj mäkšie )
Aj reťaz aj kazetu a aj mnoho iných ťažšie prístupných miest to krásne dá