Kategórie
Bike-tech
Akcia -26% Rock Machine Blizz TRL 40-29 LTD bicykel, matte khaki/neon orange/black
od 919 €
-26%
MOC 1 389 €
Výpredaj -40% Superior XC889 29 dámsky bicykel, gloss white metallic/copper
719 €
-40%
MOC 1 199 €
savings CTM CHARISMA 1.0 27.5 dámsky bicykel, biela perleť/mint
289 €
savings
MOC 459 €
Akcia -22% GHOST KATO Essential 27.5 bicykel, light blue pearl/orange gloss
539 €
-22%
MOC 779 €
Výpredaj -42% Mavic Allroad Elite tretry, real teal/majolica blue/sulphur
91,99 €
-42%
MOC 169 €
V tom mas obrovsky kus pravdy. Aj mne sa uz podarilo byt v PR V stupni. bez toho aby som o tom v tom case vedel. Proste bola nova a este nebola v mape, ked som ju mal posledne otvorenu.
To je systemovy problem nasho statu. Zakony sa tvoria ale mnoho krat nie su dostatocne verejne prezentovane. Chyba znacenie v terene .... Napr. ani teraz sa neviem dostat k tym zriadovacim listinam, proste portal ZP hlasi error a hotovo. Mapy vychadzju z OSM a mnoho krat su v nich nepresnosti... To je vysledok filozofie nevedomost zakonov neospravedlnuje. A prenasanie osvety na kazdeho obcana. Preco sa zakony neucia na skolach napr. Nas obcan nema ani zakladne pravne povedmoie. Zato ale musi vediet goniometricne vzorce z hlavy.
Na druhu stranu hlavny problem nie je, ze sa niekto omylom previezol bikom cez V stupen. Probme je ze, to tu je na fore prezentovane na obdiv ako nejaky vykon a este to ma cez 20 lajkov. Pritom vsetci minimalne z tejto temy vedia ze Rostun je V a je tam zakaz. tu sa na nevedomost a omyl vyhovorit neda. To je totalne arogantna ignorancia zakona a este sa tomu tlieska. Myslis ze niekto zo statnej ochrany prirody tu na fore nesedi a necita to. Myslis ze PZ to nemonitoruje? To by si sa velmi mylil.
Chapem kam tym smerujes a v zasade suhlasim. Ale to potom musis zovseobecnit a povedat zakony by nebolo treba keby sa ludia chovali podla moralneho kodexu a mali rozum. Bohuzial ani jedno z toho neplati, prax to donekoncna ukazuje. Ked ti dam extremny priklad: Ja ani ty asi nikoho nazavrazdime a neokradneme ani ak byu to nebolo zakonom zakazane, ale je vela ludi co by to zrejme urobilo. Vbehni do temy skusenopsti s vodicmi, tam sa donekonecna vola po prisnejsich zakonoch. To sa zasa vola po zdravom rozume. Tak potom co je spravne? Chceme zakony ci sa spolahneme na zdravy ludsky usudok. Bohuzial v tomto niesom optimista. Zakony su jedine co drzi 99% ludi v ramci akych takych medzi. Bohuzial. Zijem v CHKO a keby si videl co tu moji susedia robia a ked ich upozornim, ze to nie je sprave a ze dokonca porusuju zakon, dostanem odpoved: "a kto to pride riesit"
Pozor, takýto fiktívny zriadili v ML BA a chystajú aj na DK
Samozrejme ze meinim nazory, ved to je predsa dovod preco o niecom diskutujeme, ci nie ? A toze pred 15-20 rokmi sa nieco bezne robilo, no to je bohuzial fakt. To je aj ten dovod preco sa teraz musi tolko obmedzovat a zakazovat. Pred 20 rokmi bolo normalne ist si umyt auto k potoku, tiez bolo normalne ze sa smeti sypali za humno, aj pustat odpadove vody do potoka bolo normalne, travit potkany v zahrade bolo normalne, vypalovat luky bolo normalne, topit macence a stenata bolo normalne.... Verim ze nie len ja menim nazory, ale aj ludia ako celok sa neikam posuvaju a to co povazovali za OK pred 20 rokmi, nebudu dnes robit a odsudia svoje konanie z tej doby.
Ak mas pocit, ze si protirecim v tom, ako treba postihovat porusenia zakona, tak to len pre to, ze nie kazdy zakon je si rovny. Su zakony dobre, zakony zle, zakony doslova skodlive a potom take na plnenie poklada a vela, vela doslova zbytocnych. To je samozrejme moj osobny nazor. Ak sa s nim stotoznujes fajn, ak nie mozes mi protirecit a mozno opat zmenim nazor.
Tento prispevok sa da zhrnut jednym slovo, places na uplne ale uplne nespravnom hrobe. Komentujes o com nic netusis, ale preventivne to odsudzujes. Hodnotis nieco o com ak vobec tusus nemas ponatia o suvislostiach. A este sa tvaris, ze ja mozem za tovju ignoranciu a nezaujem a som zdrojom vsetkeho zla. Naozaj neviem ci ti mam zacat vysvetlovat ak su veci naozaj, lebo ak by ta to zaujimalo najskor by si sa informoval potom sudil.
Tak asi len tolko, ze chces odomna len presne to co sa deje a to co robim a ak to nevidis mas chybne zdroje informacii. Je skoda, ze sa navazs do ludi ktori robia presne to po com volas, ale to je uz tak, kazdy chce radsej sudit ako sa informovat.
Prosim, prosim napis, ze Celo a Veterlin vynechas, lebo takto Kenai neprestane a ty zhoris v pekle. A Vukie a Karol dopadnu este horsie - pojdu za propagandu ilegalu na hranicu
a horiet pod nimi budu Karolove knihy Najkrajšie cyklovrcholy 1. aj 2. a toto tiez vytlacia a prilozia. Mna asi obesia za tie reci o Vapennej tu na fore.
nemusi ti byt nas luto, nic tu neriesime, to len jeden z nas
To som iron.hide potom klidní
Ak som to zle pochopil tak sa ospravedlnujem. Ak to bola len dobre mienena rada, tak dakujem, zle som ta pochopil a mozem ta ubezpecit ze robim co mozem a vladzem.
Aha pokrok iron.hide ma prial do komunity
a uz s tymi pravnickymi chodte niekam,zajinave je akurat foto ako dal Morca a nie tony zbytocnych reci
ano,nezverejnujte co neni ok,a viac netreba,ani pidpichovat
Aj keď tu človek jazdí mnoho rokov, žiadnych miest sa tu nepreje (aspoň nie v tejto časti
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/a489297044/
Čakal som, že v lese bude viac blata, ale nebolo to také strašné. Blato bolo väčšinou iba tam, kde prebieha ťažba. Na to, že je december, bolo na slnku príjemne, človek by si myslel, že prišla jar. Neskôr už slnko zašlo a citeľne sa ochladilo.
Na hrebeni na Geldeku a Jelenci boli ešte zbytky snehu, inde už po snehu nebolo ani pamiatky.
Predný plášť odmietol jazdu po blate (akoby som nabehol na ľad) a poslal ma k zemi. A o chvíľu aj druhýkrát. Chcel aj tretíkrát, ale už som ho prekukol. Dvakrát stačilo