Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
S ECM skôr 40 - 45 minút.
Lelit Bianca sa da do 20 min. Ale maju to vymyslene tak, ze prvych cca 15 min PID kontrolovany bolier docasne nastavi vyssiu teplotu a potom ju znizi na pozadovanu.
Ono to má
Si ma potesil zas 😁
Ale to je stale len odporove vyhrievanie hlavy, treba este pripocitat prechod tepla na paku cez relativne maly bajonetovy kontakt. Elektricky vyhrievane hlavy ma aj niektora Bezzera BZxx.
Bezzera vyhrieva ovela väčšiu hmotu.
Ale, vtom sa hodneme, že za 5minut nebude komplett komplett steady.
Pokial neporebujes napenovat mlieko a staci ti espresso, tak si kup cafelat robot a do 5 min mas hotove espresso.
Preco?
Nejake hinty na uvodne spustanie? Aby som nieco nedo....
ono to trochu skresluje ale pred nim je tak 13cm miesta a pred Silvinkou 28cm a to este ide ECM zasunut viac ku stene kedze ma vyssie nozicky