Dudo, s tým sa nemusím zmierňovať, to je mi úplne jasné.
Inak, obávam sa, ze ruský národ takou sebareflexiou ani neprejde. Neviem, čo bude ďalej, ale v demokratické Rusko neverím. Aspoň nie v najbližších desaťročiach.
30.12.2022 - 15:52:14
01
iron.hide napísal:
Z redditu:


moj ty... taka hanba :(
30.12.2022 - 15:58:15
00
Jaroh napísal:
gebula ako sa tu opakovane a nekriticky objavuje o Rusoch, že všetci sú vrahovia, znásilňovači či idioti.


Tak ako pozor, vzhľadom na významnú opakovanosť a nekritickosť chcem v odpovedi na tento post 3 komentáre (pokojne aj moje), ktoré tvrdia že "všetci Rusi sú vrahovia, znásilňovači a idioti“ (zmena vo formulácii, kľudne aj parafráza je povolená). Možno by v tom zápale neškodilo čítať čo je napísané, nie čo si myslím že je napísané - a ešte sa zamyslieť čo zhruba znamená "výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo".

Jaroh napísal:
Ale hádzať tých mojich pár ruských známych či ruských disidentov do jedného vreca s Rusmi, ktorí vraždia či sú krotí voči Ukrajincom, je pre nich skrátka urážka. Oni sa však proti veľkým múdrym inkvizítorom na mtbiker brániť nemôžu, tak mi nedá sa v ich mene na tomto fóre ozvať.


Tak určite, lebo nikto iný napríklad o ruských disidentoch nevie ani len ťuk - a ešte ich preto aj v kontexte vojny na Ukrajine považuje za bežných zlých zlých zlých Rusov (keď minimálne traja ktorých som spomenul ja boli zavraždení za kritiku režimu pri vojne v Čečensku) :tmi: Debate by viac prospelo menej slamených panákov, to len pre záznam.

To je ako hovoriť o Havlovi, že bol komformný s režimom len preto, lebo žil v ČSSR.


No okrem toho, že je to teda prirovnanie jak noha, celkom by ma zaujímal človek čo by čo i len rozmýšľal o použití takéhoto argumentu (a ešte vynechal, že ten týpek bol s režimom konformný až tak, že nielen žil v ČSSR, ale ešte aj zo 5 rokov mal tú česť relaxovať v československom väzení) ...
30.12.2022 - 15:59:02
02
.....tu je dalšie vééélmi zaujímavé čítanie ako Dubčekovci a iní budovali socializmus v Biškeku......ale len dovtedy kým tam neprišli Rusi....potom nasledoval gulag.....Rusi su proste pliaga-rakovina tejto planéty.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Interhelpo
30.12.2022 - 16:02:10
01
Jaroh s tym Navalnym by som sermoval velmi opatrne, to je borec, kt. sice na zapade ziskava body za boj proti Putinovi, ale inak pokial viem je nazorovo vyrazne vpravo, so vsetkym co k tomu patri (nacionalizmus, sovinizmus, xenofobia,...), u nas by patril do spektra Kotleba-Uhrik... a co sa tyka mentality "normal" RuSSakov, tak si staci pozriet preco v Pobalti zakazali TV Dozd... to imperium im z tej hlavy dostane jedine vojenska porazka
30.12.2022 - 16:58:31
03
No, veď ja ho ani neuvádzam ako vzor cností, iba ako človeka, ktorý je za svoje antiputinovské aktivity v base a napriek tomu, že je Rus, tak určite nie je vrah Ukrajincov či podporovateľ vrahov Ukrajincov.
Inak, u mňa osobne si za posledných 10 rokov získal kredit a myslím, že už za svojej národno-socialistickej pozície odpútal smerom k demokracii. Až na úrovni Kotlebu či Uhríka podľa podľa nebol, skôr niekde na úrovni Le Pen, ale myslím, že za ostatných desať rokov už vie, kde je sever a keby existovala možnosť, že by sa dostal na čelo Ruska (čo neexistuje), tak by som sa ho tam neobával.
30.12.2022 - 17:29:04
00
Jaroh napísal:
Myslíš, že ten ruský programátor z Petrohradu
Myslíš, že moja kamoška odniekaľ od Uralu
A čo tá rodina zo stredného Ruska, ktorú celkom dobre poznám
Poznám ešte ďalších štyroch Rusov pomáhajú

To je zaujímavé, akí sú ti tvoji ruský kamaráti pacifisti a filantropi. Posielajú peniaze, vedú humanitnú pomoc,.... a tú o babe jage ti rozprávali?
30.12.2022 - 18:24:06
00
Jaroh napísal:
No, veď ja ho ani neuvádzam ako vzor cností, iba ako človeka, ktorý je za svoje antiputinovské aktivity v base a napriek tomu, že je Rus, tak určite nie je vrah Ukrajincov či podporovateľ vrahov Ukrajincov.
Inak, u mňa osobne si za posledných 10 rokov získal kredit a myslím, že už za svojej národno-socialistickej pozície odpútal smerom k demokracii.


aj za tento rozhovor po anexii Krymu u teba ziskal kredit?

In October 2014, Alexei Navalny gave an interview to the Echo of Moscow radio station. The meeting caused a stir among opposition supporters, mainly through Navalny's words about Crimea.

To the question "Our Crimea?" The politician replied that "Crimea is the people who live in Crimea" and that the peninsula "was seized with a flagrant violation of all international norms," ​​but is now part of Russia.

Navalny advised Ukrainians not to deceive themselves: "Crimea will remain part of Russia and will never become part of Ukraine again in the foreseeable future".

He also said that when he becomes president of the Russian Federation, he will not return the semi-island to Kyiv: "Crimea is what, a sandwich with sausage to be returned here and there?", - Navalny asked.
30.12.2022 - 18:30:12
00
Jaroh napísal:
Do prdele, toto debilné Slovensko si naozaj nezaslúži, aby sme sa tu mali dobre, keď značná časť Slováčikov súdi iných podľa znakov a nie podľa toho, čo robia... Súdiť a urážať, to mnohým z nás, Slovákov, ide.

Dal si krajine v ktorej žijeme nepekný prívlastok, ak sa ti tu nepáči, zober airbiliho a choďte niekde do p...eru.
30.12.2022 - 18:32:31
00
ešte niečo k IFV Bradley

otázka: If memory serves, didn’t they take out some 72s in the Gulf War?

odpoveď gen.Hertling:
Yes, our crew had two T72 kills.
30.12.2022 - 18:33:37
00
[quote="@1905574"][/quote] nie, nie, ... viem o tom a vôbec nevnímam Navalného ako a priori kladného hrdinu. Kredit má u mňa za to, že v Rusku tvorí opozíciu Putinovi (a sú aj ďalší) a že sa síce mohol ostať v Nemecku i hocikde inde, ale vrátil sa do Ruska a pritom vedel, čo ho čaká.
30.12.2022 - 18:42:15
00
Jomlc napísal:
To je zaujímavé, akí sú ti tvoji ruský kamaráti pacifisti a filantropi. Posielajú peniaze, vedú humanitnú pomoc,.... a tú o babe jage ti rozprávali?


Dobre, dohodnime sa, že najprv sa doučíš gramatiku a potom sa budeme baviť o morálke, hej? :-)
30.12.2022 - 18:45:41
03
Jaroh napísal:
Dobre, dohodnime sa, že najprv sa doučíš gramatiku a potom sa budeme baviť o morálke, hej? :-)

Nie nedohodneme. Na doučovanie som už starý. Aj na autokorekciu iPadu. Aj na rozprávky o dobročinnosti ruských kamošov.
30.12.2022 - 18:57:32
11
zaujimavo sa nám to tu profiluje :-)
na jednej strane pár jedincov, (niekedy s rozdielným názorovým portfóliom),
ale v podstate veľmi príbuznej "mentálno-krvnej skupiny"
všetko viem (len ja správne) "já já já jenom já"
všade som bol
všetko som videl (ak úplnou náhodou nie, rýchlo si to vygúľam)
každého poznám (koho náhodou nepoznám, toho som aspoň stretol, alebo kamárt mi hovoril, že ...)
som expert v každej oblasti (od toaletného papiera, po kozmický výskum)
záver: všetci ste v podstate len "slováčiko-hlupáci"
dokonca ani gramatiku neviete a chcete TU mudrovať
nebodaj mať iný názor, alebo ma dokonca poučovať
:-)
30.12.2022 - 19:00:09
02
scontent.fbts7-1.fna.fbcdn.net
30.12.2022 - 19:07:44
010

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up