V téme by sme sa mohli podeliť o skúsenosti s pestovaním a s odrodami, recepty, pochváliť sa úrodou, atď.
Prikladám teda na úvod pár fotiek z nášho pestovania z posledných pár rokov. Okrem priamej konzumácie papričky sušíme a drvíme, tento rok sme skúšali prvý krát variť omáčku (jedna várka ochutená slivkami, jedna marhuľami), používam ako dresing.
Minulý rok po zbere som si začal mini-projekt, 3 rastliny som zrezal, presadil do malého koflíka a momentálne sa ich snažím dostať do bonsajovej podoby, ale s bonsaimi nemám iné skúsenosti, tak zatiaľ len tak poskromne
Tuším v 2013-tom sme mali asi 5-6 rastlín Morugy, od toho sme potom upustili, to som rozdával dlho po všetkých známych aj neznámych
Na rozvoj koreňov sa oplatí prikúpiť aj Lignohumát. Pri presádzaní von do pôdy som dával Mountfield Premium substrát ku každej rastline + malú hrsť granulovaného hnoja.
70l mi v pohode vystačilo na cca 15 rastlín https://www.mountfield.sk/zahradnicky-substrat-70l-premium-1zem0023
U mamy som nasiel 2 zeminove substraty, len obsahuju hnojivo na 6 tydznov (stoji to na vreci). Mozem to pouzit na sadenice?
Všetky chilli či už pri klíčení ,raste alebo dozrievaní potrebujú teplúčko.
Este rozmyslam nad dvomi vecami, nad dakou lampou, kedze tu mam relativne slabe svetlo a nad tym, ci ich presadit z pareniska do malych kvetinacov po jednom, ci do vacsieho podlhovasteho viac kusov.
ja chilli normálne vysadím do záhradky
A mne nic
A mne nic
Mal si kupene osivo, alebo vlastne?
Kupim neskor sadenice.
Po 5-6€ kus za sadenicu tak to musí byť už v rodivosti veľký krík za ten peňáz.
Ak si budeš objednávať tento rok daj vedieť. Jednu, dve planty by som si pre srandu......
Tuto zasobu by som mal asi na dozivotie (spolu s praskom);)
Nedávno som namlel plný 0,7l pohár sušenej Caroliny a Morugy z vlastnej úrody a už štvrťka chýba
Už som mal skoro všetky druhy týchto omáčok a spokojnosť. Pálivosť ako má byť, chuť chilli zachovaná a dobrá dávkovateľnosť aj pre menej odolných jedincov.
Keby niekto chcel tak kľudne pár predám. Mám tam tuším 4-5 druhov. Všetky ostatné sú robené zo superhot chilli.
25ml - 2,50€
50ml - 4€