Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
No to všetko záleží od profilu kde človek jazdí. Je rozdiel keď niekto jazdi po rovinke niedke na juhu sk alebo keď je kopec zákrut s výškovým prevýšením
Rozdiel v cene benzin/ nafta neriešim. CO2 neviem outback ma euro6 normu. Na nafte mi al vadí ten smrad z výfuku- čo asi nie je ok. Skor som to tak nevnímal. Ako jazdím na biku, tak to strašne cítim ako tie nafťáky *****.
Pokial myslis ten kysly smrad, tak to su oxidy dusika (NOx). To je to, coho limity VW ale aj ini odrbavali a bola z toho dieselgate. Pokial splna nove auto Euro6, tak ma dodatocny "katalyzator" prave na likvidaciu NOx - na to je ta ADBlue. Limity su skoro rovnake pre benzin aj diesel. A skutocne, nove dieselove auta vacsinou ne***** - mozes to vnimat, ked ta ako cyklistu predbehne nejaky novy autobus alebo novy kamion - tie urcite nejdu na benzin a ne*****.
Andy6, otec má Nissan Almera Tino s 1.8 benzínom na LPG. Na benzín spotreba cca 8,5-9l, na LPG ak sa nejazdí nad 110km/h, tak okolo 9-10l. Rozdiel v cene benzín 95 a LPG, tak LPG je 50% z ceny benzínu. Čo je už pomerne slušná úspora. V lete som s ním šiel do Česka, cca 900km trasa, pri cene 1,8€/l benzín a dajme tomu spotreba 9l je 145€, LPG 10l spotreba, cena 0,89€/l tak je to 80€. Rozdiel 65€. Auto najazdí tak cca 15 000km ročne, takže ročne to vyjde na cca 1000€ v závislosti od cien pohonných hmôt. Čo už je celkom zaujímavá čiastka podľa mňa.
120 tisic km za dva roky. Byvam sice pri Novych Zamkoch, ale tie kilometre som urcite nenatocil iba tu po rovine
Len zo zvedavosti, lebo to je uz dost nadpriemerny rocny najazd - to su sukromne, alebo pracovne kilometre? Lebo hrubym odhadom to vychadza na cca 1000 hodin rocne, tzn. ze za volantom presedis viac ako polovicu celorocneho 8 hodinoveho pracovneho fondu.
Ad Subaru lyziny - samozrejme viem, ze maju integrovane priecniky. Ale podla mna to nezodpoveda masivnostou prevedenia tej nosnosti 67,5 kg co linkol Zoidberg cesky cennik. A vobec sa mi to nepaci. Viem, moj problem.
Andy6 sem postol fotku svojho auta a tak som si pamätal Outbacka ja - ako elegantne auto. Decentne oplastovanie spodnej casti naraznikov, ziadne plasty na blatnikoch ani na streche, proste nerusivy dizajn. Ked som nazivo minuly rok "stretol" noveho Outbacka a mal cas si ho obzriet, bol som proste sklamany ako lacno plastovo to auto vyzera. Viem, vyzor nejazdi, ale Andyho auto je za mna proste krajsie ako to, co pusta Subaru do sveta teraz. Inak este aj tie plasty nad blatnikmi zhovadili na najnovsej verzii oproti predchadzajucej. Z jednoduchych oblukov, ktore k tomu autu celkom pasovali, spravili take hrozne skarede neforemne tvary. Porovnanie 2018 - 2022, alebo ako sa z auta stava coraz väcsia kopa plastu (paradoxne a nezmyselne na najnovsej verzii spravili spodnu strednu cast predneho naraznika z lakovaneho plastu v akoze kovovom vyzore, cize prve co je na rane v terene hned doskriabes):
mne sa dizajn tiež nepaci, taky lacny dacia style. musel by som bývať niekde, kde este byva sneh a k domu by som mal nespevnenu cestu aby som chcel toto Subaru
ano ten televizor tam je hrozny, celkovo aj ten interiér na mňa pôsobí dojmom ze to nejak navrhli a potom si spomenuli, ze tam treba dat este televizor 😂
Chalani, a objasnite mi niekto ten hype ohľadom subaru, ktorému nerozumiem, lebo tie autá nevyzerajú bohvie ako (subjektívne), nemajú ani spotrebu, ani azda výkon, tak čo zostáva? Spoľahlivosť, servisné náklady a 4x4?
Ten outback má dlhodobú spotrebu 9,9L. Jazdím 50% dialnica a 50% ťahám loď+ príves ( 700kg ). Tiež ma trápila spotreba pokiaľ som nezobral kalkulačku do rúk. V robote jazdím passat 2,0 tdi (2018) so spotrebou 6,5. Pokiaľ by to bol 4x4 tak spotreba niekde 7,5L pri bežnej prevádzke. To čo jazdim ja skor 8L. Takže úspora na palive by bola ročne 360€( 9,9 VS 7,5 ). Keďže je v outbacku 2,5 L atmosfericky benzín, pokiaľ mu dáš pri servise čo treba - nemá sa ti tam čo pokaziť.
K tej spotrebe passatu, mal som 7r. b8, 110kW tdi, a s tým autom, či som mu skapal na krk, či mesto, diaľnica, naložený, nenalozeny som sa nevedel priemerom dostať nad 6l. Pri eco jazde 4-4,5l. Pri súčasnom aute som rád keď som pri ultra eco jazde tesne pod 7 😄.
stanlee asi najvacsim tahakom Subaru je podvozok, resp. 4x4. Za mna este aj vyhlad z kabiny. A celkovo priestranna kabina. V danych kategoriach Forester a Outback asi najvacsia svetla vyska. Je to hlavne srdciarina, lebo niesu lacne, ani "stylove", Spotreba je u novsich modelov uz oproti starsim lepsia, ale urcite sa to neda porovnat s TDI, ale tak atmosfericky benzin by ani od VAG nemal lepsiu spotrebu. No a na malo vykonu sa stazuju aj Subaristi, hlavne teda vdaka EU tu nemame oturbene verzie. Pre USA trh sa dodava 2.4T a tam uz to je vykonovo inde ?.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Spokojný? Akurát to zháňam...
Pokial myslis ten kysly smrad, tak to su oxidy dusika (NOx). To je to, coho limity VW ale aj ini odrbavali a bola z toho dieselgate. Pokial splna nove auto Euro6, tak ma dodatocny "katalyzator" prave na likvidaciu NOx - na to je ta ADBlue. Limity su skoro rovnake pre benzin aj diesel. A skutocne, nove dieselove auta vacsinou ne***** - mozes to vnimat, ked ta ako cyklistu predbehne nejaky novy autobus alebo novy kamion - tie urcite nejdu na benzin a ne*****.
na tu mierku 1/18 az prekvapujuco dobry na crawling... len synator sa stazuje, ze na ceste je pomaly
Len zo zvedavosti, lebo to je uz dost nadpriemerny rocny najazd - to su sukromne, alebo pracovne kilometre? Lebo hrubym odhadom to vychadza na cca 1000 hodin rocne, tzn. ze za volantom presedis viac ako polovicu celorocneho 8 hodinoveho pracovneho fondu.
Dovod sa spominal - integrovane priecniky. Menit sa daju bez pouzitia nastroja/kluca.
Masivne plasty tiez skryvaju rozdiel medzi lavou a pravou stranou - vidiet to len zhora https://autos.yahoo.com/2020-subaru-outback-roof-rack-150000053.html
Vyzera to, ze ten zadny mozes dat do dvoch poloh, pripadne doplnit tretim.
Mne sa opticky pacia, vychytavka su aj tie trojuholnikove "oka" navyse vpredu aj vzadu.
Btw. Jogger je na tom masivnostou a intergrovanymi priecnikmi podobne, len tam potrebujes kluc.
Andy6 sem postol fotku svojho auta a tak som si pamätal Outbacka ja - ako elegantne auto. Decentne oplastovanie spodnej casti naraznikov, ziadne plasty na blatnikoch ani na streche, proste nerusivy dizajn. Ked som nazivo minuly rok "stretol" noveho Outbacka a mal cas si ho obzriet, bol som proste sklamany ako lacno plastovo to auto vyzera. Viem, vyzor nejazdi, ale Andyho auto je za mna proste krajsie ako to, co pusta Subaru do sveta teraz. Inak este aj tie plasty nad blatnikmi zhovadili na najnovsej verzii oproti predchadzajucej. Z jednoduchych oblukov, ktore k tomu autu celkom pasovali, spravili take hrozne skarede neforemne tvary. Porovnanie 2018 - 2022, alebo ako sa z auta stava coraz väcsia kopa plastu (paradoxne a nezmyselne na najnovsej verzii spravili spodnu strednu cast predneho naraznika z lakovaneho plastu v akoze kovovom vyzore, cize prve co je na rane v terene hned doskriabes):
K tej spotrebe passatu, mal som 7r. b8, 110kW tdi, a s tým autom, či som mu skapal na krk, či mesto, diaľnica, naložený, nenalozeny som sa nevedel priemerom dostať nad 6l. Pri eco jazde 4-4,5l. Pri súčasnom aute som rád keď som pri ultra eco jazde tesne pod 7 😄.
mam dve lopaty a kýbel soli