Kristina: vdaka za info .. moje spekulacie o tom, ako rozvrhnem prevody , su momentalne kompletne zastarale od momentu testu elipsoidu .. stacilo by mi 2x9 , ale 36z robi Shimano bez pavuka, co je problem. Mozno ale s 24T elipsoidom zistim, ze staci co mam
este je to aj o kazete, ked pozeram fotky tvojej novej masiny vyzera ze mas 10-52. vacsina ludi /aj ja/ ma 10-50. ak ma filip36 52t kazetu tiez odporucam 34t
Pekne. Ja som miesto 34 z kruh dal 32 z oval a už lutujem. Slape to skvelo ale potrebujem 34 z oval. Na rovine ma dost spomalil aj ked som mal mat zaber ako 34 z. Nie je to tak. Fakt radšej brat rovnaký pocet z ako mate.
Ja.
Mňa prestalo bolieť koleno a cez kamene/korene sa lepšie šlape - ako keby lepšie prekonáš ten odpor od nerovnosti v pomalej rýchlosti.
Rovnako aj držať kadenciu v kopci je s oválom pre mňa jednoduchšie.
Teraz som prehodil naspäť na klasiku a rozdiel v šlapaní je cítiť.
Je to individuálne. Ja keď som vyskúšala ovál tak som mala pocit, že pri každom otočení kľúk mi nakopáva nohy. Rozhadzovalo mi to rytmus pedálovania. Vôbec mi to nevyhovuje. Jazdím dosť kadenčne a myslím, že mám plynulosť kadencie zvládnutú celkom dobre. pri meraní mi graf kreslí celkom súmerné "osmičky" a aj rozloženie sily na pravý a ľavý pedál mám zvyčajne v tolerancii 2%. U profíkov na XCO ovály veľmi nevidno.
Pekne. Ja som miesto 34 z kruh dal 32 z oval a už lutujem. Slape to skvelo ale potrebujem 34 z oval. Na rovine ma dost spomalil aj ked som mal mat zaber ako 34 z. Nie je to tak. Fakt radšej brat rovnaký pocet z ako mate.
Skôr ide o to, že si vôbec nepochopil princíp funkcie oválneho prevodnika. Mení len priebeh zaťaženia v rámci otáčky kľúk, takže pomáha prekonať mŕtve body. Čím sa može zdať, že dokážeš zvládnuť o zub-dva ťažší Prevodník ako pri okrúhlej klasike.
Vôbec ale nemení prevodový pomer, ktorý je daný počtom zubov, takže očakávať vyššiu rýchlosť pri nižšom počte zubov je nereálne. Bežne sa berie ovál väčší ako klasika, nie naopak.
Ak je medzi maticou a prevodníkom vôľa tak to nieje dobré. Ak hádže, ale je pevný tak to nerieš retiazka si ho vydere ako jej bude treba no rýchlejšie umrie prevodník.
Ono by ti teoreticky pasoval včul 33T. Ja keď som dal o 2 zuby viac, už som to cítil. Pri 32T sa mi išlo zase máličko ľahšie. 33T sa však nevyrába. Ak jazdievaš strminy, daj radšej ovál 32T.
Závisí od veľa faktorov, jazdil som dlho 32, vlani na jar som nahodil 34. Chcel vyskúšať, nohy to dávali, no pri veľa výškových a stojkách, bolo cítiť že som to lámal dosť silou, nešlo sa mi tak dobre plynulo, na rovinkách a v stúpaniach do 10% sa mi šlo dobre. No akonáhle prišli poriadne stojky a dlhé stúpania, bolo to cítiť. V lete som nahodil nazad po debate s kamarátom 32 a vyhovuje viac. Proste keď ideš 70 km 2700 výškových 130 km a 3700 výškových ťa to zničí. Viac som cítil hlavne kĺby aj väčšia svalová únava bola, netreba mi také Čiže každý si musí povedať čo chce, nedá sa mať všetko, tak ako aj zdvih, kamarát rieši aktuálne. Kúpil v zime nový bajk z bazáru, doteraz mal XC 100/120chcel Trail 130/140 nevie si zvyknúť na geometriu a že je to hore kopcom lenivejšie, asi bude predávať a znovu hľadať XC
ahojte mal by som otazku
mam zaujem o garbaruk oval https://www.garbaruk.com/gxp-mtb-oval.html?category=20
mam boostovy ram avsak kolesa mam nonboost s "redukciami" na boost.
kluky mam sram truvativ descendant
stred/kluky na system DUB.
prevodnik mam uchyteny direct mount
zarazilo ma ze garbaruk ma uvedene :
pri neboostovom prevodniku je iba GXP.
pri boostovom prevodniku maju GXP/DUB.
nerozumiem, nedam ten neboostovy prevodnik na DUB kluky?
ved ak su kluky a prevodnik direct mount, ako to suvisi s tym ci je os kluk dub alebop gxp?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
len ty jazdíš asfaltové rovinky
10-51 mám ale vezmem asi 34 diki za rady
Mňa prestalo bolieť koleno a cez kamene/korene sa lepšie šlape - ako keby lepšie prekonáš ten odpor od nerovnosti v pomalej rýchlosti.
Rovnako aj držať kadenciu v kopci je s oválom pre mňa jednoduchšie.
Teraz som prehodil naspäť na klasiku a rozdiel v šlapaní je cítiť.
Skôr ide o to, že si vôbec nepochopil princíp funkcie oválneho prevodnika. Mení len priebeh zaťaženia v rámci otáčky kľúk, takže pomáha prekonať mŕtve body. Čím sa može zdať, že dokážeš zvládnuť o zub-dva ťažší Prevodník ako pri okrúhlej klasike.
Vôbec ale nemení prevodový pomer, ktorý je daný počtom zubov, takže očakávať vyššiu rýchlosť pri nižšom počte zubov je nereálne. Bežne sa berie ovál väčší ako klasika, nie naopak.
mam zaujem o garbaruk oval
https://www.garbaruk.com/gxp-mtb-oval.html?category=20
mam boostovy ram avsak kolesa mam nonboost s "redukciami" na boost.
kluky mam sram truvativ descendant
stred/kluky na system DUB.
prevodnik mam uchyteny direct mount
zarazilo ma ze garbaruk ma uvedene :
pri neboostovom prevodniku je iba GXP.
pri boostovom prevodniku maju GXP/DUB.
nerozumiem, nedam ten neboostovy prevodnik na DUB kluky?
ved ak su kluky a prevodnik direct mount, ako to suvisi s tym ci je os kluk dub alebop gxp?
dik za pomoc