Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Skoda, ze Mestske lesy neodhrnaju aj asfaltku od Sanatoria vyssie. Urcite by bola cyklistami viac vyuzivana ako bezkarmi ak by sa ponechala zasnezena, a teraz by tam nemuselo byt klzisko
vcera som nahodil na bike zimne kolesa s hrotmi, vecer som isiel na BK ich otestovat, a dnes som sa vybral na Pezinsku babu, mal som pol dna dovolenky. Zo zaciatku nad Racou len zamrznuta zem, pod Cervenym krizom zacinal lad, a lesne cesty aj asfaltky boli pokryte ladom az po BK, aj ked nie suvisle. Na cervenej TZ BK-Pezinska baba je kopa snehu, ale je tam preslapany chodnik tak 20-30 cm siroky, takmer ziadny lad. Bezkarska stopa ide mimo neho. Cely cas mrzlo aj ked svietilo slnko, parkovisko na Pezinskej takmer plne. Naspet som chcel ist cez Secret trail ale nebola tam ziadna stopa, tak som sa vratil na BK po cervenej TZ, Konske hlavy som poctivo vytlacil
Dnes po prečítaní info od juliusv som sa radšej miesto Baby vybral na Homolu...ráno za mrazu cez K.Bránu a 3 jazdcov...terén do cca 400m tvrdý ako kameň bez snehu...potom cca 20cm snehu❄️ s 2cm ľadovou tvrdou krustou...takže sa išlo úplne super aj na miestach kde nikto cestu neprešlapal...zjazd z Homoly nádherný, na zjazdovke som lyžiarom vytrel zrak...😳🤣...bol tam umelý sneh vyrovnaný ratrakom...najhorší úsek dolu zo Zošky po TZ pre veľké ľadové plochy...poobede už vo vinohradoch aj blatko...cez víkend čakám kamoša-pepíka🤣, a chceme íst trošku v nedelu bikepackingovať..., poopekať a čo to aj samozrejme popiť na Kamennú bránu a prespať do pondelka...takže kto máte výbavu, a chuť, ste vítaný...👍😎
Vcerajsi vecerny vyjazd na Somar, ladu je viac ako pred dvoma dnami a asi sa to bude este chvilu zhorsovat - cez den maju byt plusove a v noci minusove teploty. Z BK na Somar by sa asi dalo dojst aj na bezkach, ale okolo Salasa je vela konarikov napadanych na zemi. Na Somar som prisiel tesne pred zapadom slnka a tak som tam zostal koli fotkam. Kym slnko stihlo zapadnut rozfukal sa vietor a po poslednej fotke som odtial zdrhal kompletne premrznuty. Cestou na Somar som v dvoch stupaniach musel bike vytlacit, cestu naspet na BK som zvladom komplet v sedle.
Skoda, ze Mestske lesy neodhrnaju aj asfaltku od Sanatoria vyssie. Urcite by bola cyklistami viac vyuzivana ako bezkarmi ak by sa ponechala zasnezena, a teraz by tam nemuselo byt klzisko
Tak sa teda rozhodni - maju ju ponechat zasnezenu, alebo ju maju odhrnat? Ale aj Ti odpoviem - je nezmysel ju odhrnat len kvoli tomu, ze nejaky cyklista ma v zime problem so snehom/ladom. Kup si plaste s hrotmi ak Ti vadia zladovatele useky, alebo tadial nejazdi. Inak specialne v dnesnej dobe inflacie a deficitov v rozpoctoch je neskutocne sebecke a kratkozrake vypisovat taketo nezmysly. Peniaze treba minat tam, kde je to naozaj potrebne a nie na zbytocnu zimnu udrzbu lesnych ciest smradiacimi dieslami. A skus obcas nehodnotit vsetko len podla seba. Napr. ja som rad, ze to tam neodhrnaju. Aspon trochu zimny pocit aj dole v udoli.
Naco hned take ostre konflikty/vyjadrenia...V tomto som (vynimocne;)l s jezusom, teda vidim zasadny rozdiel medzi (prospesnou) udrzbou/opravou povrchu,ktora je vyuzitelna (tekmer) celorocne a (nie uplne nutnym) prehrnanim (niektorych, malo používanýc h) ciest
Malo pouzivanych? Lol
Keby tam nechodil ten bus tak by to neodhrnali vobec. Preco tam vobec chodi bus, ved pesiaci nech chodia v mackach ked sa im smyka 😁
Ach to su argumenty.
Odpoved je u jezusa, len preformulujem: ked tam niekto MUSI ist, celorocne aj tych par dni/tyzdnov so snehom, nech si zabezpeci potrebne vybavenie, inac je to 'luxus'
Marli Mozno sa mylim, ale nie je luxusom skor ponechanie asfaltky necasu (lad a sneh vedia poznacit aj asfalt) pre par usetrenych eur na udrzbe a potom to musiet draho platat ?
Mozno sa mylim, ale nie je luxusom skor ponechanie asfaltky necasu (lad a sneh vedia poznacit aj asfalt) pre par usetrenych eur na udrzbe a potom to musiet draho platat ?
To je tvoj tvoj vymysel, alebo mas aj nejaky zdroj? Pytam sa, lebo som sa s takymto nazorom este nestretol.
Vsak aj niektore cesty 3tej triedy medzi dedinami sa v zime neudrzuju. V minulosti to dlhe roky bola aj frekventovana spojka Boleraz - Smolenice.
A keby ju teda boli odhrnali od Sanatoria, tak pokial by az mali zajst? Po Slivu, ci po Spariska? Alebo hore k MS a ked uz by boli s pluhom tam, tak uz rovno zbehnut dole do Marianky? ci?
podla mna celu siet asfaltiek by v klude mohli odhrnut aby boli bezpecne aj pre pesich..aj tak sa po nich vnoci prehanaju polovnici a lesaci.
Plus aj pripadna sanitka ma potom dostatocny bezpecny pristup k vacsine frekventovanych miest. Cize az po sparisku cez cerveny kriz az na biely. (z potocnej na BK sa odhrna koli shmu predpokladam)
Ale samozrejme ak niekto povie ze by to stalo X penazi a X penazi predstavuje prilis velku cast rozpoctu Mestskych lesov tak pochopim..ale urcite to nijak zasadne neovplyvni bezkarov
DanoL91 Tam kde to stav asfaltu dovoluje (napr. na takej Okrajovke to nema moc zmysel) a pokial mozno nech to vedie do mestskej casti vramci MLBA?
Uplny zaklad , od Cerveneho mosta smer BK a este pripadne od Sparisk na Peknu cestu a od CK na Potocnu.
Otazny je Kacin a od Zeleznej na Kamzik kvoli stavu povrchu.
Strasne napady, ved je to les, tak nech tam je sneh kde moze, odhrnat mozu tak pri nakupakoch. Este by som prave namiesto soli alebo ekosoli ci co tam pouzivaju dal iba kamienkovy posyp, ako napriklad v Tatrach. Aspon by sme nenicili tolko bajky, a aj pre bezkarov deti so sankami a ini co si chcu uzit tych par dni sneh- by boli podmienky. A ten kto sa chce prechadzat po suchej asfaltke, nech ide do mesta.
neviem ja tam vidim len LAD a nie sneh..preferujem ked cesta nieje klzisko. Keby to bolo ako v tatrach ze tam je udupany sneh tak nepoviem ale lad nerobi nikomu radost.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1866273.html#p1866273
mas tam aj gpx
Tak sa teda rozhodni - maju ju ponechat zasnezenu, alebo ju maju odhrnat?
Dufam, ze by si nechcel v MLBA zastavit aj planovanu opravu asfaltiek, ktora je potrebna aj kvoli tomu, ze sa v zime neudrziavaju
Keby tam nechodil ten bus tak by to neodhrnali vobec. Preco tam vobec chodi bus, ved pesiaci nech chodia v mackach ked sa im smyka 😁
Ach to su argumenty.
To je tvoj tvoj vymysel, alebo mas aj nejaky zdroj? Pytam sa, lebo som sa s takymto nazorom este nestretol.
Vsak aj niektore cesty 3tej triedy medzi dedinami sa v zime neudrzuju. V minulosti to dlhe roky bola aj frekventovana spojka Boleraz - Smolenice.
Samozrejme, ak je asfalt dobre spraveny a nema pukliny kam by voda zatiekla, tak by mal vydrzat dlhsie.
Plus aj pripadna sanitka ma potom dostatocny bezpecny pristup k vacsine frekventovanych miest. Cize az po sparisku cez cerveny kriz az na biely. (z potocnej na BK sa odhrna koli shmu predpokladam)
Ale samozrejme ak niekto povie ze by to stalo X penazi a X penazi predstavuje prilis velku cast rozpoctu Mestskych lesov tak pochopim..ale urcite to nijak zasadne neovplyvni bezkarov
Uplny zaklad , od Cerveneho mosta smer BK a este pripadne od Sparisk na Peknu cestu a od CK na Potocnu.
Otazny je Kacin a od Zeleznej na Kamzik kvoli stavu povrchu.