Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Tyzden a viac?
Uz nie je doba korony ked nic nebolo. Seknem, objednam, na druhy den je plast doma. Prinajhorsom ak nie je na SK, tak z DE je tu balik do 2 dni.
Okrem toho vacsina plastov je docasne opravitelna a jazditelna kym pride novy ked uz by si hned musel cakat 3dni.
Raz som mal takto v ,,rezerve" doma 2 galusky 3 roky a aj tak som ich predal so stratou lebo som chcel skusit iny typ. Material sa mi tiez zdal taky tvrdsi.
Len kupujte po 10 retazi, kaziet, plastov do rezervy len tak pre istotu a zase nic nebude...
De balik do 2 dni? Si akoze priplatis za DHL? Cize zas kopu penazi navyse. Preco. Aj tak sa ta galuska opotrebuje vzadu takze dlhsie ako pol roka az rok to neda. Kupoval som v DE, spojil sa s niekym tu na fore, cena o 20eur menej ako miestny shop. Nemam potrebu kazdy mesiac striedat iny typ lebo ...
Pokial chcem pri graveli zostat silou mocou pri dusiach, ake ma vyznam pouzit? Klasika butyl, nejake lightweight alebo si priplatit za tubolito? Chcem aby som nestratil na watoch a neboli moc krehke kvoli prepichnutiu?
Máš značne protichodné požiadavky....musíš sa rozhodnúť , čo je pre teba priorita.
Apropo... myslel som , že gravel nie je tak celkom o gramárení a naháňaní sekúnd....
De balik do 2 dni? Si akoze priplatis za DHL? Cize zas kopu penazi navyse. Preco. Aj tak sa ta galuska opotrebuje vzadu takze dlhsie ako pol roka az rok to neda. Kupoval som v DE, spojil sa s niekym tu na fore, cena o 20eur menej ako miestny shop. Nemam potrebu kazdy mesiac striedat iny typ lebo ...
Áno 2 dni, štandardná doprava bez príplatku, moje posledné 2 objednávky z b-d.
Veď drž si doma sklad komponentov, to je tvoja vec. Len som napísal svoj názor. Keď vidím že plášť dosluhuje a dá ešte 500-1000km, tak objednám ďalší a mám ho na výmenu nachystaný. Nevidím dôvod držať doma sklad reťazí, kaziet, gumy a neviem čoho ešte. Mám v zásobe akurát dve duše, jednu reťaz na mtb, jednu na cestu a kozmetiku s náradím. Keď niečo dochádza tak operatívne dokúpim ,,čerstvé´´. Tiež sa nedržím jednej značky, najbližšie chcem po vittorkách skúsiť micheliny. Ceny po korona šialenstve tiež pomaly idú dolu, ďalší dôvod nekupovať na sklad.
Máš značne protichodné požiadavky....musíš sa rozhodnúť , čo je pre teba priorita.
Apropo... myslel som , že gravel nie je tak celkom o gramárení a naháňaní sekúnd....
Ano, su to trosku protichodne poziadavky, tzn potrebujem nejaky kompromis. rychlost chcem kvoli tomu, ked si pojdem zatrenovat, tzn sam sa trosku vyblaznit a ked pojdem na asfalt tak nech to tam aj trosku lepsie odvaluje. odolonost, aby som nemusem na kazdom rohu riesit defekt.
Rubenu a Mitas vas!😂😋 Ale nie, tiez som milovnik supple ride a low RR. Inak s tymi rocnikmi vyroby, to by sa malo dat zistit, nie? Plaste zvacsa maju nieco ako seriove/batch/lot cislo.
Zdravim momentálne mám dt swiss 1850 na ktorých mám 32c bezdušové plášte Pirelli cinturato velo ( jazdené ako bezduše doteraz bez defektu) kúpil som nové kolesá a poraďte nejaké solídne plášte inej značky ako Pirelli najlepšie v rozmere 30c - 32c hlavne aby boli odolné…doteraz som mal základné osadené na (canyon endurance) 28c continental 5000 (to bola katastrofa), potom som na ňom jazdil 28c tufo comtura 3 tr ( jazdené ako bezduse neboli zlé ale ani nič extra - nakoniec som na nich prerazil bočnicu) - kľudne hoďte aj link na ponuku ak sa oplatí ?
Tak to bol asi zakladny model osadený na novom bicykli pri kupé a asi pri piatej jazde som prerazil bocnicu v zjazde a menil som ich za tufo ktoré boli citeľne hrubšie aj ťažšie - jazdím také naše klasické rozbité cesty ? - hovorim to bola len moja osobná skúsenosť konkrétne to bol model (Continental Grand Prix SL 28 mm) takže to asi nebola 5000.
Tie Veloflexy jazdím, medzitým som skúsil aj GP5000 počas zimy. Veloflex sa mi javia pohodlnejšie, nenosím ich až na takom tlaku , má to 320tpi, veľmi slušný odpor a na suchej ceste to drží ako prilepené. Ohľadom presakovania som niečo zachytil na nete, ale ja ich jazdím aj tak s latexkami.
Tie Veloflexy jazdím, medzitým som skúsil aj GP5000 počas zimy. Veloflex sa mi javia pohodlnejšie, nenosím ich až na takom tlaku , má to 320tpi, veľmi slušný odpor a na suchej ceste to drží ako prilepené. Ohľadom presakovania som niečo zachytil na nete, ale ja ich jazdím aj tak s latexkami.
lol co si mi ich ukradol? jazdim to iste. Komfort / grip super, ale pocitovo pomalsie
ok, ja to chcem ako TLR a idelne nieco co je aj trochu odolnejsie ale nie pomale, nie ako galusky corsa speed ci co to bolo, co ked sa len islo okolo kamena 2m tak uz hned pre istotu dostali defekt.
ok, ja to chcem ako TLR a idelne nieco co je aj trochu odolnejsie ale nie pomale, nie ako galusky corsa speed ci co to bolo, co ked sa len islo okolo kamena 2m tak uz hned pre istotu dostali defekt.
Conti 5000 robi uplne novy model s oznacenim AS TR - ktory ma byt odolnejsi a trvacnejsi pri zachovani ostatnych vlastnosti zo STR (pravdaze tazsi). Moze stat za zvazenie, az na tu sialenu cenovku zatial.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Uz nie je doba korony ked nic nebolo. Seknem, objednam, na druhy den je plast doma. Prinajhorsom ak nie je na SK, tak z DE je tu balik do 2 dni.
Okrem toho vacsina plastov je docasne opravitelna a jazditelna kym pride novy ked uz by si hned musel cakat 3dni.
Raz som mal takto v ,,rezerve" doma 2 galusky 3 roky a aj tak som ich predal so stratou lebo som chcel skusit iny typ. Material sa mi tiez zdal taky tvrdsi.
Len kupujte po 10 retazi, kaziet, plastov do rezervy len tak pre istotu a zase nic nebude...
Áno 2 dni, štandardná doprava bez príplatku, moje posledné 2 objednávky z b-d.
Veď drž si doma sklad komponentov, to je tvoja vec. Len som napísal svoj názor. Keď vidím že plášť dosluhuje a dá ešte 500-1000km, tak objednám ďalší a mám ho na výmenu nachystaný. Nevidím dôvod držať doma sklad reťazí, kaziet, gumy a neviem čoho ešte. Mám v zásobe akurát dve duše, jednu reťaz na mtb, jednu na cestu a kozmetiku s náradím. Keď niečo dochádza tak operatívne dokúpim ,,čerstvé´´. Tiež sa nedržím jednej značky, najbližšie chcem po vittorkách skúsiť micheliny. Ceny po korona šialenstve tiež pomaly idú dolu, ďalší dôvod nekupovať na sklad.
Ano, su to trosku protichodne poziadavky, tzn potrebujem nejaky kompromis. rychlost chcem kvoli tomu, ked si pojdem zatrenovat, tzn sam sa trosku vyblaznit a ked pojdem na asfalt tak nech to tam aj trosku lepsie odvaluje. odolonost, aby som nemusem na kazdom rohu riesit defekt.
nikde som to nenasiel, zjavne nejaka PRO verzia co nie je urcena do predaja asi
zatial som nasiel len Veloflex Corsa EVO TLR ale vyzera ze ma dost problemy s presakujucim tmelom takze to nebude dobra konkurencia
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/plast-veloflex-corsa-evo-tlr-black-25mm/12721
lol co si mi ich ukradol?
Vittoria Corsa N.EXT Graphene 2.0 Folding Tyre novinka bezdušovy plášť rôzne rozmery.Konkurencia ku Continental a Schwalbe
a Pirelli Cinturato Velo TLR Folding.
Conti 5000 robi uplne novy model s oznacenim AS TR - ktory ma byt odolnejsi a trvacnejsi pri zachovani ostatnych vlastnosti zo STR (pravdaze tazsi). Moze stat za zvazenie, az na tu sialenu cenovku zatial.
MichalJ cenovka 😉