napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
da a staci kludne ti vydrzi aj celu sezonu, davkovac/kvapkadlo ma vyborne, urcite vyskusaj... zaujimava volba je este Effetto Mariposa FP Wax, zaradil by som ho niekde medzi Rex a Squirt, ak zaratam cenu, tak sa priblizuje k Rexu
Ďakujem za info o výdatnosti 30g balenia REX. Medzi REX a Squirt mám momentálne Silca SS. A teda sa rozhodujem, či bude tne REX ešte poznať keď budem používať Silca SS.
Ak by som chcela používať REX iba na preteky, je nutné mať na to zvlášť reťaz mazanú iba REXom Black Diamond, alebo je možné premazať aj reťaz predtým mazanú Squirtom alebo Silcou? Chápem, že je to dosť špecifická otázka a myslím si, že odpoveď bude aj tak znieť, že pre najlepšie využitie vlastností REX je nemiešať ho s iným mazaním.
Praveze vobec nie specificka.
Samozrejme. Pri kazdom takto "jedinecnom" prostriedku na mazanie je ziaduce mat co najviac cistu retaz zbavenu predoslych olejov, bez vynimky. Myslim ze kazdy vyrobca na to dostatocne upozornuje v navode a sam to ani inac nerobim, este si viem predstavit to ciastocne ignorovat pri vosk-vosk... Ked si predstavim zeby som mal na teraz komplet ciernu retaz od Muc-off Wet oleja dat cokolvek ine....
Kristina vyslovene subjektivne bola retaz v porovnani so Squirtom tichsia, ale to je +- aj teraz pri Effette, co bude podobne mazanie ako Silca, ked pozeram testy ZFC, dlhodoba vydrz s Rexom super, retaz kludne cez 3-4tis km… a na preteky mas Race day sprej ?
Varila mysicka v parafine retiazku.
Teply izopropyl s parafinom (cire), zial za studena je to tuhe a biele. skusim silno nariedit.
Ale za tepla to funguje fajn, kvapnes a spravi sa voskovy flak.
Upresni. 11sp moze byt 12-25z, 11-28z, 11-42z...
Zajtra mozem vyskusat 11-32z , aj ked v tom nevidim moc zmysel.
Kazety sa daju na rozdiel od retazi bezproblemov komplet vycistit aj mechanicky.
Vacsinou to necham v nejakom mensom lavoriku alebo miske ponorene v ciatici na retaze alebo tech.benzine, potom kefkami a handrami pekne rucne po zube.
Presne tak,parny cistic,ale zase treba povedat,ze po vodku tam toho vela nie je, iba v medzere medzi najmenšími sa vosk natlaci do nedzery pri prvej jazde,ale to ľahko odstanim tenkym drievkom,alebo srobovakom. Retaz zostava cista,iba z vnutornej strany od bicykla sa na clanky pri preradovani otlacia zvysky vosku zo zubov kazety. Retaze uz ani necistim,iba varim a jazdim. Staci mi 60 gramov vosku,ak je uz velmi spinavy vyhodim. Miešam cisty parafin s voskom zo zbytkov voňavých sviecok ten je masny od tych vonavych primesi,davam pomer 1ku3. Tie zbytky ked sa nahromadia rozpustim ,po ochadeni vyberim a odlamujem..retaz po ochladeni rozhybem cez stare dve kladky z prehadzovacky s zbytocny vosk sa tak dostane von,sle vždy este ozubenia niečo pri prvej jazde vyrazia...robim to viac ako dva roky,cistenie pohonu minimalne,prv som mal handricku na utretie po jazde prachu a pod teraz to nepoznam,ake zase jazdim iba cestu a gravel
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďakujem za info o výdatnosti 30g balenia REX. Medzi REX a Squirt mám momentálne Silca SS. A teda sa rozhodujem, či bude tne REX ešte poznať keď budem používať Silca SS.
Ak by som chcela používať REX iba na preteky, je nutné mať na to zvlášť reťaz mazanú iba REXom Black Diamond, alebo je možné premazať aj reťaz predtým mazanú Squirtom alebo Silcou?
Samozrejme. Pri kazdom takto "jedinecnom" prostriedku na mazanie je ziaduce mat co najviac cistu retaz zbavenu predoslych olejov, bez vynimky. Myslim ze kazdy vyrobca na to dostatocne upozornuje v navode a sam to ani inac nerobim, este si viem predstavit to ciastocne ignorovat pri vosk-vosk... Ked si predstavim zeby som mal na teraz komplet ciernu retaz od Muc-off Wet oleja dat cokolvek ine....
Teply izopropyl s parafinom (cire), zial za studena je to tuhe a biele. skusim silno nariedit.
Ale za tepla to funguje fajn, kvapnes a spravi sa voskovy flak.
Rozpustil si za tepla vosk v isopropylalkohole a potom aplikoval kvapkaním??
Odlial som asi 5mm do flasky a po okraj dolial ipu. Polozil do pohara s vriacou vodou. Za chvilu rozpustene.
50ml https://www.ebay.com/itm/263576860936?hash=item3d5e67b908:g:IsoAAOSwoX5avbDs&amdata=enc%3AAQAHAAAA8JzS39mwFGI3uweA%2BIbZbPhvEA0DrXJZQoqji3Jx0eprNVfa9nzJNrNrRW4J7SFbcja1YHMXoP8uurJR6IV%2FtgNnII6n%2B6ezDo%2FAaWU%2FiCyS27HL111Puo3YyqTs%2BlUTMYudKXv%2FkMZHgFhhQRS1%2Fx70GzW5ZyrQvCJ4RKtaM2Numl9%2FLWayxeAi7iV7XZEZjqWn3zXmg332bXta9TU5tHsCkMGbiYl1if5NhLAy25%2F%2FrZSXGeiRTAmJLRKXHU4utS7fuoLqzh2KdWGRgGj8jdwNHTFF8xpXUgXCO5liPA6UD8S4qg6cBBTVzVFN%2FgN3MQ%3D%3D%7Ctkp%3ABFBM6O6cicxh 1mm dzurka bude moc mala
cista retaz v riedidle a liehu, vysusit a varit v hrnci.
zavesit na klucku za chvilu tuhe. rychla robota
Ja pouzivam tuto
https://www.ultrazvuk.eu/ultrazvukova-cisticka-ultrasonic-laboratory-1
uz 4 roky.
Zajtra mozem vyskusat 11-32z , aj ked v tom nevidim moc zmysel.
Kazety sa daju na rozdiel od retazi bezproblemov komplet vycistit aj mechanicky.
Objednal som práškový Teflon. 😁