Kategórie
Bike-techposledný komentár: 3. 8. 2015 o 6:48
-14% FSA TH-800 1-1/8 Single S MR075 ložisko, 41.7 x 30.2 x 7.8 mm
12,29 €
-14%
MOC 14,21 €
Výpredaj -23% Enduro Bearings ACB 3645 3748 BO - ABEC 5 - Black Oxide (Angular Contact) ložisko hl. zloženia, 37x48x6.5 mm, (36x45°)
26,99 €
-23%
MOC 34,99 €
-46% Enduro Bearings ACB 6808 CC BO ložisko hl. zloženia, 40x52x6.5 mm, (36x45°)
19,99 €
-46%
MOC 36,99 €
https://www.kugellager-shop.net/6902-2rs-max-e-6902llumax-e.html
Po prípade viete ešte niečo poradiť, aby to malo rozumnú kvalitu a výdrž?
https://loziskaeshop.sk/loziska/enduro/6902-llu-max-e-enduro.html
Môžeš si aj iné alternatívy na stránke naklikať.
Naposledy som menil na giante 8 lozist
Objednaval som z
www.valiveloziska.sk
A čo vravíš na kvalitu a výdrž?
Reálne sa ložiska jedného typorozmeru často robia u jedného výrobcu, druhý typirozmer u iného a navzájom si ich predávajú a potom balia a branduju pod svoju značku.
Reálne sa ložiska jedného typorozmeru často robia u jedného výrobcu, druhý typirozmer u iného a navzájom si ich predávajú a potom balia a branduju pod svoju značku.
Len na tej stránke akosi nikde nevidím o akého výrobcu ložiska sa jedná, pozri link čo som sem dával ja tam výrobcu nevidím
volodaj
....táto informácia sa dá aj niekde overiť ??....alebo je to len tvoja teoria .hypotéza,konštrukt
Venujem sa inej oblasti, nie priamo ložiskom, ale nemám prečo tomu neveriť. Celý automotive takto funguje.
Kludne im napis, ja tipujem EB vyrobcu.
Ked som u nich nakupoval cely set na komplet bike, boli loziska od NSK ci SKF, pri standardnych rozmeroch je vyrobca uvedeny.
Teraz asi po roku jazdenia s takýmito ložiskami som objednal na skúšku ložiská čo sú v podstate do čapov rámov Enduro MAX, ale našiel som, že môžu ísť aj do náboja ako robustnejšia, ale vyššie odporová alternatíva. Pri rozoberaní cez vyklepnutie ložiska cez osku som zistil, že som zničil pôvodnú osku, tak som objednal aj novú osku a aspoň základné lisovacie koncovky originál DTswiss. Celé som to podľa postupu zmontoval s novou oskou a čuduj sa svete náboj zrazu chodí hladko. Tie ložiská majú naozaj vyšší odpor, ale chod je krásny hladučký, len po zatočení sa koleso netočí ako na kvalitne premazanej keramike, ale pomerne rýchlo sa plynulo zastaví.
Ešte k tomu dodám, že keď šli tie ložiská nafigu, tak po jemnom klepnutí po oske ako keby si šiel oficiálnym postupom vybrať ložisko, tak ložisko sa akoby uvolnilo a zrazu náboj šiel ľahko, ale dotiahnutím v ráme zas chod ložísk začal drhnúť.
Ja som sa takto obabral s ložiskami v 10-ročných NOVATEC nábojoch. Hovorím si, niekto mení každé 2 roky, ja by som mohol po 10 rokoch keď stále pridrhávajú. Vybral som staré, v ruke išli hladko. Nalisoval som nové s pomocou pevnej osky a ďalších domácich "prípravkov" a nové idú nádherne hladko.
Potom som do nových nábojov išiel lisovať nové ložiská, ale kvôli toleranciám sadli nakrivo. Tak som si dal 3D vytlačiť perfektné prípravky, prelisoval a ložiská idú jak víno.
Keď na PR fotkách z továrne vidím, ako do náboja alebo prevodovky zatláčajú ložiská tou ručnou vertikálnou pákou, tak mi je nevoľno.
.....je to nutné aby ložiská v náboji boli nalisované s tak velkým presahom ako to vidíme na videu ?.Ak ložisko s takto tenkým vonkajším kružkom ako z kohutej tváre