No dobre. ale kedy. Ked pojde jeden spic, alebo dva, alebo staci aj, ze sa jeden povoli (kolko) ? Ci to funguje binarne ? Bud je to vcajku, a zrazu letis na hubu ?
Spice su namahane tahom, aj tie kovove, ked ti jeden-dva odidu, tak to samozrejme ma vplyv, ale neviem, ako si predstavujes, ze ti tie ostatne "splasnu" - ved ten tah tam bude stale, akurat sa rozlozi medzi menej s*****v, takze budu namahane viac. Otazka je len, aka je tam rezerva, predpokladam, ze ked niekto odpali dva spice, nepojde s tym este davat nejake technicke zjazdy, ale na odjazd domov/k autu by to hadam podrzat malo.
muffin: no to prave sa pytam, ako to dopadne, lebo spice sa nezroluju ako spagatik. A papek ked vleti do vypletu, tak ten spagat sa tou silou vytrhne na spoji, ktory sluzi na skrutkovanie do nipla
Mozeme spravit zbierku na fore a kupit ich na test pre branomelis Pojazdi to nejaky cas a uvidi sa , co to vydrzi
lto správne uvažuješ. Mne sa tieto kolieska veľmi páčia..a samozrejme by dostali komplet čo potrebujú u mňa. Hlavne odpovede na vplyv bočných nárazov a odolnosti tých vlákien by som vedel kvalitne zodpovedať. Moje špice sú poničené hlavne od bočných nárazov pri prejazde rôznych úžin medzi skalami. Aby som potvrdil tvoju teóriu, tak akurát už riešim reklamáciu po 2 mesiacoch na vidlici Manitou Mezzer. Trochu dostala nejaké jazdné režimy, otáčanie cez endo, zopár kompresií, pár preskokov cez kmene padnuté a už mi pri postavení na predné praská korunka Takže ak by aj reklamáciu neuznali, lebo sa jedná o uloženku z prvých kusov produkcie z r.2019 tak musím zohnať nové modifikované CSU.
Tak ale ked vytrhnes "spagatik", vytrhnes aj klasicky spic - uz sa mi stalo, ze islo do kvietkov naraz 4-5 s*****v, lebo som chytil do zadneho kolesa papek akurat v momente, ked som isiel v stoji zabrat do pedalov...keby sa mi to stane s tym povrazkovym kolesom, tak je vysledok rovnaky - domov idem peso. Podla mna v tom nebude rozdiel ani pri dvoch s*****ch - ze sa tie vytrhnute spagaty zroluju, a kovove spice nie - nehra rolu - ani v jednom pripade uz neplnia svoju funkciu. A aj spagatove budu mat nejaky rozsah namahania, kedy sa este nevytrhnu, nejaka pruznost vramci celeho kolesa tam stale bude, aj ked sa tvari tuho.
mufin: tak inak , ked vytrham 4 spice z 32s*****veho vypletu, dajme tomu pri sebe, lebo konar, tak domov peso urcite nepojdem. Nesiel som peso ani ked som praskol 2 spice na 20s*****vom vyplete. Akurat teda koleso bolo dost nekompatabilne s rychlym zjazdom po asfalte : lol: Bude to podobne aj pri spagatikoch ? Ja si myslim, ze nie a bude treba volat odtahovku. Mam obavu , ze bude problem aj po pokazeni len jedneho. Dajme tomu, ze je to odolnejsie ako klasika, ale ked to dostane po papuli, tak tam urcite nastane zmena v napnuti. Co sa potom s kolesom stane ? Dalsia vec je, ze ked dopadnes z vacsej vysky na koleso, ako sa to bude spravat. Neviem , preto spekulujem
Rumakk : nic, ziaden konar, ziaden test bez jedneho spagatu Mna velmi nezajimaju idealne testy, kedy mas novy bike, dovezies sa na trail, poskaces a ides domov. Dobre to vyzera, ale chlieb sa lame inde
mufin: tak inak , ked vytrham 4 spice z 32s*****veho vypletu, dajme tomu pri sebe, lebo konar, tak domov peso urcite nepojdem....
....už sa ti to stalo? Lebo ja som písal z vlastnej skúsenosti(možno ich bolo viac, musím pohľadať fotku). Zopakujem ešte raz - špice sú namáhané ťahom, že kovový špic drží tvar, keď je na voľno, a lanko nie, nemá žiaden vplyv na to, akú silu dokážu ťahom preniesť, takže strata určitého počtu by mala mať pri oboch systémoch cca. rovnaký efekt.
Asi nie, pamatam 2 na 24ke. No mozem vyskusat povolit 4 spice, ale nechce sa mi. Akoze verim, ze sa ti to stalo, ale tam to koleso dostalo asi viac do drzky, nez len 4 spice fuc. Resp. ak by po vratenie tych spic bolo vsetko ok, tak potom beriem.
Dobre, dajme tomu, ze to bude ako pises, ze 4ks vedla seba neprezije. Tak upravujem povodne zadanie problemu. 4ks spic rozne v oblasti kolesa To prezije celkom isto. Podla toho co pises na konci,teda by to teda malo pre spagaty byt ok.
Ja som ale skepticky lebo lanko je bocne tuhe len pri riadnom napnuti, kde zalezi aj na tych ostatnych, inak sa zmota, co drot nerobi a chcem to vidiet U Brana uz vieme, ako by dopadli. Spice by rozparal
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
"Ako nic" proste ako ked tam nic nemas
Lto urcite pozna zakerne papeky na zvazniciach co sa radi motaju do kolies
Mozeme spravit zbierku na fore a kupit ich na test pre branomelis Pojazdi to nejaky cas a uvidi sa , co to vydrzi
https://m.youtube.com/watch?v=XTSJ2gmrkpo
....už sa ti to stalo? Lebo ja som písal z vlastnej skúsenosti(možno ich bolo viac, musím pohľadať fotku). Zopakujem ešte raz - špice sú namáhané ťahom, že kovový špic drží tvar, keď je na voľno, a lanko nie, nemá žiaden vplyv na to, akú silu dokážu ťahom preniesť, takže strata určitého počtu by mala mať pri oboch systémoch cca. rovnaký efekt.
Dobre, dajme tomu, ze to bude ako pises, ze 4ks vedla seba neprezije. Tak upravujem povodne zadanie problemu. 4ks spic rozne v oblasti kolesa
Ja som ale skepticky lebo lanko je bocne tuhe len pri riadnom napnuti, kde zalezi aj na tych ostatnych, inak sa zmota, co drot nerobi a chcem to vidiet
Nový Enve MOG, mě se teda líbí 😎
Dobre vidno nove brzdy, sid-a, tiez integrovane rajdy, vedenie cez hlavko... To kto nema si nezasluzi vyrabat nove bajky?
https://www.brujulabike.com/cazada-specialized-s-works-epic-2023-primeras-imagenes/
Lenže tvoj argument spočíval v porovnaní technológie z minulého storočia a súčasnou.
https://bikerumor.com/fsa-patent-13-speed-wireless-electronic-drivetrain-kfx-we-13-mtb/