KinDoáno pomohlo, problém je ze je to len oddialovanie problému. Kolagén vytvára klznu plochu v kolene a tým pádom nevzniká zápal. Telo ho ale pomaly vstrebáva a je treba ho dopĺňať. Ak máš ale problémy s chrupkou isto sa ti uľaví. Výhoda je ze mam ešte asi 4 ampulky- t.j. 2.mesiace aplikácií
08.07.2022 - 05:15:35
10
Ahojte, vedel by mi niekto preložiť do hovorovej reči môj nález?
K doktorovi sa dostanrmea až za pár dní a som zvedavý:

ACL, PCL, MCL, LCL primer. šírky, bez evid.patolog. zmien.
Horizontálna lézia v tele až zadnom radixe MM s dosahom na voľný okraj menisku, bez kontaktu
na kĺbnu plochu.
LM primer. tvaru bez patolog.Si.
Patella alta IS index 1,3 Wiberg typ III, dysplázia trochlei Dejour typ C-hypoplázia med.fazety.
Lig.patellae prop. Bez patolog. Si, primer. šírky.
Retinákulá primer. šírky, bez narušenia kontinuity.
V Hoffovom telese bez patolog. zmien.
Synoviálna tekutina mierne zmnožená suprapatellárne.
Pliky nezhrubnuté a nezasahujú do kĺbnej štrbiny.
Chrupavky na kondyloch a patellárne primer.šírky, hladkých kontúr.
Spongioza kostí bez ložisk. zmien.
11.12.2022 - 09:01:26
00
valecek napísal:
KinDoáno pomohlo, problém je ze je to len oddialovanie problému. Kolagén vytvára klznu plochu v kolene a tým pádom nevzniká zápal. Telo ho ale pomaly vstrebáva a je treba ho dopĺňať. Ak máš ale problémy s chrupkou isto sa ti uľaví. Výhoda je ze mam ešte asi 4 ampulky- t.j. 2.mesiace aplikácií


valecek
No ako Mišo ?
Pomohol ten kolagén ? Mne ho na rehabkach poradili skúsiť na tu moju hviezdnu achilovku/pätu... Má to aj nejaké nepriaznivé stránky, či najhoršie čo to môže spraviť je že nič ? :)
11.12.2022 - 14:36:41
00
Kolagén zabral, teraz sa mi preventívne rozpadlo práve koleno :(

Mminarik83 pozriem sa ti na to
11.12.2022 - 14:43:46
00
Ahojte. Viete mi prosim poradit kliniku, kde vykonavaju transplantaciu chrupavky a mate s nou osobnu skusenost? Nasiel som len jednu kliniku v Martine. Pripadne uvazujem aj o CR. Vdaka.
17.12.2022 - 20:07:26
00
Kornel pozri ortopédia Košice- Šaca. Na tu operáciu ale musíš spĺňať podmienky a byť vhodný pacient
17.12.2022 - 20:11:08
00
Ahoj, máte tu niekto skúsenosť s bolestivým opuchom štvorhlavého stehenného svalu v miestach, kde sa nad kolenom pripája ku jabĺčku? Trvá mi to už asi 10 dní, bolí to aj v pokoji, je to dosť citlivé na dotyk. Samozrejme som s tým navštívil ortopéda (z urgentu ma vyhnali, lebo že hoci mám bolesti ukrutné, nemal som úraz, proste to začalo pobolievať behom dňa a v noci som sa už potom nevyspal) a ten to ohodnotil celkom optimisticky a mierne. Urobil som pár pohybov nohou, vyšetril a vyhodnotil to v zmysle, že natrhnuté to určite nie je, že asi len podráždené, dokonca ak je tam aj zápal tak že nie je veľký (žiadna teplota na opuchu, ani začervenanie, ani svrbenie). Predpísal Flector granulový roztok proti bolesti, odporučil nejaké masti proti opuchu a naordinoval pokoj. Všetko dodržujem, problém je, že akonáhle Flector prestane účinkovať, bolesť sa vracia a opuch, hoci stále rovnako neveľký, tam furt je. Najviac ma štve, že to bolí aj keď je noha v totálnom pokoji, na lôžku. V noci.
Ak to neprestane, mám prísť budúci týždeň na kontrolu a začne sa tomu venovať dôkladnejšie. Asi.

No a čo sa chcem spýtať, že či to tu niekto poznáte, tento druh poškodenia -podráždenia, že ako dlho to môže takto pokúšať a či Vám na takýto opuch a bolesť zabralo niečo konkrétne výrazne viac, než predpísané lieky? Pravidelne to mažem Flector gélom, na nohe nosím kompresný kolenný návlek, skúšal som aj ľudové obklady typu suché víno, ale všetko márne, jediné čo zaberá aspoň na bolesť je ten granulový Flector, ale opuch nie a nie zmiznúť. Viem, je to "len" 10 dní, ale začínam byť z toho mierne nervózny už, bez pohybu. Hoci aspoň krátke vychádzky na dvore zvládam
27.02.2023 - 09:09:56
00
Skús ešte ten zápal 3-4x za deň po 20 min. zaľadovať ak si to teda neskúšal.
27.02.2023 - 09:21:49
00
kava cauko kava.

pravepodobne mas na 99 percent patellar tendon pain. ( vitaj v klube )
boli ta to napr pri vstavani zo stolicky, popr pri ohybe sa tlak v kolene zvacsuje? schody hore dole?
bolia ta najviac prve kroky? potom uz samotna chôdza ako tak ide OK ?
mas sedave zamestnanie? nemal si nejaky tazsi trening pri ktorom by sa stehenny sval pretazil a zmrastil ? kludne aj tyzden a viac dozadu ?
kolko mas rokov? (zacinajuca artritida )

ako pise side, prva pomoc je min tyzden uplny klud a lad niekolko krat denne
27.02.2023 - 09:34:27
00
Je fakt, že asi týždeň pred tým než to začalo bolieť som bol lyžovať a turistikovať. Tieto aktivity ale neboli nijak zvlášť náročné, hlavne turistike sa v zime venujem pravidelne a zvládam aj ťažšie trasy. Ale nevylučujem že som to mohol preťažiť. Povolanie vykonávam na nohách, dosť nachodím. Prevádzkujem malú piváreň. Mám 43 rokov. Teraz keď je to bolestivé, tak sedieť a vstať je skutočne nepríjemné, viac mi ale vadí že to bolí aj pri nečinnosti a v noci.
Patellar tendom je skokanské koleno? Ak áno, to by ale asi bolelo pod jabĺčkom, či aj nad môže?
Má zmysel ľadovať aj 10 dní po tom čo to opuchlo?
27.02.2023 - 09:55:14
00
Ja mám akurát tu šľachu roztrhnutu, tak to skús nejak poriešiť pre istotu (aj keď sa ta šľacha vraj pretrhava ojedinele), jedna z možností je, že som to mal zapálené, dlhodobo preťažené, len som nič necítil...
27.02.2023 - 10:04:46
00
Ešte ma napadá že túto zimu som častejšie robil hiit (intervalový tréning na trenažéri) čo asi mohlo tiež prispieť k preťaženiu.
27.02.2023 - 10:11:09
00
presne to iste mam ja, po vianociach som trosku nabral a tak som siel 11 januara narazovo 70km na bajku, nasledne sialena svalovka. tak reku budem chodit kazde rano na stacionarny bajk, do toho silovy trening drepy a doslova som si skratil vazy.

podla mna mas to iste co ja. vazy sa pretazili a stiahli a jablcko drazdi stehennu kost, skrabne ju a ak chyba chrupavka,alebo jej vrstva je tensia koleno sa naleje synavialnou tekutinou ( to je ten opuch )

oplati sa to ladovat dokym neustupi opuch.

tiez mi to trvalo asi 3 tyzdne, flector je uz viac menej premna praskovy cukor. pomohli naozaj az ladove obklady cim viac, tym lepsie. lyzovanie je presne ten typ postoja kedy je sval dlho napnuty a po pretazeni sa dokaze stiahnut, rovnako ako aj pri bajkovani kedy vazy nefunguju v celej drahe pohybu. - skokanske koleno je len ludovy nazov, boli ta miesto kde jablcko skrabe bud o stehennu kost, alebo o pistalu. moze to byt samozrejme spojene s dalsimi ukazmi ako IT band,alebo zacinajucou artrozou kolena


https://www.youtube.com/watch?v=y_-LlAjmpZ0&list=PLItAdSFJqqH5fBOO9zTgJN84GKjESNlS6&index=30
27.02.2023 - 10:31:12
00
OK, díky. Ľadovať skúsim ešte dnes. Poobede idem do lekárne po Aescin, ktorý by mal tiež pomôcť na opuch (poznám ľudí čo nedajú dopustiť na Wobenzym, ale tomu ja príliš nedôverujem).
A ostáva už len vyriešiť poslednú vec a teda že keď to konečne odpuchne, predpokladám že aj bolesť ustúpi, alebo tá bude pretrvávať aj potom? A potom ako to začať zaťažovať keď sa mi skutočne uľaví? Je mi jasné že postupne a pomaly, ale je vhodné pretáčať nohy na trenažéri, alebo aj vonku po rovine pojazdiť, prípadne chodiť na prechádzky a pod.? Alebo nejaké konkrétne cviky na to sú?

A ešte ma napadá, je to taká jednorázová záležitosť, alebo sa mám pripraviť na to, že ten sval a jeho okolie už budú stále háklivejšie na isté športové aktivity a pohyby a budem musieť na to nejako zareagovať a nejaké obľúbené disciplíny ako tenis a pod. obmedziť? Viem že sa vypytujem až príliš, ale som z toho fakt nervózny, že čo od toho do budúcna čakať.
27.02.2023 - 11:13:53
00
mne najviac pomohol fyzioterapeut. wobenzim je podla mna placebo. vitamin. raz mi to mama-lekarka kupila a mimo dutky ze to stalo az 100e mi to nepomohlo nijak.
minulu stredu po 3 tyzdnoch som siel k fyzioterapeutovi, s tym ze som ledva doslapoval na nohy. Rozmasiroval a uvolnil mi vazy tak ze som dokazal po hodine urobit drep. Co je ale horsie dnes uz znova citim tlak, tiez mi spomenul ze su potrebne asi cca 4 sedenia po 50e, na prvy krat ti to neuvolni. nasledne dnes bude ukazovat cvicenia ktore spevnia nohu.
pride mi to inak komicke, kedze poslednych 5 rokov bajkujem, silovo cvicim a fyzio mi povie ze ideme spevnovat nohy.
27.02.2023 - 11:20:34
00
keyboard_arrow_up