Fakt som zvedavy ako bude rieseny lockout, brain sa zda nebude alebo fest integrovany a z dostupnych fotiek nevidno ani remote… Ale takto na prvy pohlad to vyzera paradne, len nech to ma zdvih 100+
najzaujímavejšia bude cena, pri tom terajšom trende nasadzovať top modely od 15t+€ a ešte sa na to bude rok čakať... ani netreba moc snívať, že aký to bude bike
najzaujímavejšia bude cena, pri tom terajšom trende nasadzovať top modely od 15t+€ a ešte sa na to bude rok čakať... ani netreba moc snívať, že aký to bude bike
Akurat sme tu vcera mali aj s jednym zakaznikom debatu ze niektore znacky si uz ani nedokazu racionalne tie ceny 15k+ obhajit...ale tak zase preco by to tak nenacenili, ked im to ludia este stale dokazu kupovat.
A neargumentujme tu vyvojom atd...samozrejme ten vyvoj, platy inzinierov atd atd tam su, ale ked sa to rozpocita na tisice predanych kusov, tak su to "par-dolarove" polozky vzhladom k cene ramu/bicykla.
Nedám za to úplne ruku do ohňa ale nemal tuším Trek s týmto problém pre nejakým časom? Marí sa mi ze o tom bol aj článok na nejakom zahraničnom webe... No v skratke dvíhal ceny až sa dostal do situácie, že im medziročne výrazne spadli predaje, nie nebolo to kvôli nejakej kríze, tak museli trocha prehodnotiť svoju cenotvorbu...
celý trh je o tom, dokedy je dopyt, nie je dôvod ísť s cenami dole.... ale už 10t bola taká hranica na pováženie a tých 15+ mi príde už ozaj mimo... tá cenotvorba mi príde ako keby od stola a šak dajme toľkoto a uvidíme... hlavne to že top cesták a top horák sú za tú istú cenu... ako keby zrazu celý systém pruženia bol zadarmo... celý bike biznis si nezaslúži nič iné len nejakú krízu... ktorá po intenzívnych rokoch nakupovania kvoli korone a pod je možno dosť na blízku
napr shimano ocakava na tento rok viac ako 20% prepad trzieb, najvyssi cas aby par vyrobcov skrachovalo a ostatni sa z nich mozno poucia
1 gram bicykla by urcite nemal stat 1 euro
Nejako som z toho videa nepochopil (ale pravda, že som ho zbehol v rýchlosti), či ten odhad sa týka ich produkcie, alebo všeobecne celosvetovej produkcie bikového sektora...
To, že odber Shimana klesne ešte neznamená, že klesne produktivita v celom sektore... Trebárs niektorí výrobcovia po problémoch s dodávkami z minulých rokov prešli väčšinovo napríklad na Sram, takže samotné tržby Shimana ešte nemusia signalizovať celkový útlm... Tým samozrejme netvrdím, že nemôže nastať...
Hm....kým sa bude Shimano a SRAM biť o prvenstvo v top sadách, tak ich microShift predbehne s výrobou nižších sád, pretože práve tých je najviac na trhu....ale to je možno moja naivná predstava....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to je tiež taký nový trend, pri ebikoch skrývať že je to ebike, a pri fulloch že je to full
To vyzerá uplne super a riesilo by to pouzitie obycajneho predstavca.
Myslis, ze to je toto?
https://acros-components.com/en/headsets/zs56-headset-cover---integrated-cable-routing-?c=219
Lebo to je jedine, co sa mi podarilo za hodinku vygooglit.
Akurat sme tu vcera mali aj s jednym zakaznikom debatu ze niektore znacky si uz ani nedokazu racionalne tie ceny 15k+ obhajit...ale tak zase preco by to tak nenacenili, ked im to ludia este stale dokazu kupovat.
A neargumentujme tu vyvojom atd...samozrejme ten vyvoj, platy inzinierov atd atd tam su, ale ked sa to rozpocita na tisice predanych kusov, tak su to "par-dolarove" polozky vzhladom k cene ramu/bicykla.
1 gram bicykla by urcite nemal stat 1 euro
https://www.youtube.com/watch?v=R6dr7aDBVPQ
Odkaz na screen z videa