zalozim novu temu kedze niektorym sa nevidelo ze spamujem inde , dnes zase hradza nesklamala, culy ruch po celej trase az do cunova... ked odratam tych xy osobnych aut (niekde medzi 5-10) tak este tam bol 2x traktor, 1x bager, 1x nakladiak, 1x zeriav )) dnes sa fakt cinili
Ja sa bojim, ze pravda je niekde uprostred. V tom odkaze od Dudo je sice uvedene, ze je to povolene len pre . . . atd, a usu uvedene vynimky a to chodci, cyklisti, vozickari a podobne. Ale tu hje doplnkovou znackou jasne uvedene ze bicyklisti nie.
Takze podla mna, ak by bolo len oznacenie Treppelweg, tak ano, cyklisti mozu, ale s uvedenou doplnkovou znackou nie.
Hmm zaujimava interpretacia, budem si musiet najst nejake vysvetlenie - ja to totiz chapem tak, ze prave ta dodatkova tabula rusi tieto standardne platiace vynimky z linku. Dodatkove tabule pod Treppelweg znacenim je popri Dunaji vidiet vo viacerych variantoch v zavislosti od povoleni - je mozne narazit na take, kde je explicitne povolena jazda na bicykli a aj take, kde je slovne pisane "Radfahren verboten".
Aha, ty myslis ze bicykel nieje v kruhu, ako zakazova znacka pre auta, ale vo stvorci, teda ako nieco v zmysle ze "neplati pre bicyklistov" . . . aj to by mohlo byt, ale v tom pripade by tam mala byt taka znacka aj pre chodcov, kedze aj oni maju vynimku ...
Este by sa to dalo hrat na to, ze uvedena "dodatkova" ma zaoblene rohy, kdezto ta v oficialnom dokumente je striktne hranata, teda ze ta uvedene vlastne nieje oficialna znacka
Este by sa to dalo hrat na to, ze uvedena "dodatkova" ma zaoblene rohy, kdezto ta v oficialnom dokumente je striktne hranata, teda ze ta uvedene vlastne nieje oficialna znacka
Tak to uz by sme potrebovali slusneho odbornika aby este aj toto analyzoval...
Ale tak aspon sme si prestudovali rozne materialy - tak ci tak neviem, ci sa vobec da na ten usek Treppelwegu dostat legalne zo Slovenska -> lesna skratka od Jelenieho Haja je ak sa nemylim 4. stupen ochrany, a ostatne prijazdove cesty maju explicitne zakazove tabule
Raz som v tomto úseku (asi 30 m od hranice) stretol rakúskych policajtov, ktorí niečo pozorovali na Dunaji, a nijak ma nezastavili ani nekontaktovali.
Tak zasa netreba si to predstavovat tak, ze budi po cyklistoch strielat pre taketo porusenie, hlavne ked mali asi iny dovod na svoju pritomnost. Napr. boli v tejto oblasti aj pocas zvysenej ostrany na hraniciach kvoli utecentom, a tiez ma vcelku ignorovali. Ak tam bude pritomnost cyklostov niekomu vadit, tak asi miestnym rybarom, ktori sa tam veselo vyvazaju na autach ...
Trocha som vahal, ze ake oznacenie by tam malo byt? Cela ta oblast je chranena, t.j. uz pri vstupe do "lesa" bolo/malo byt oznacenie chranenej oblasti s pruslusnym stupnom ochrany. V urcitych stupnoch ochrany je moznost jazdit na biku aj mimo znacenych ciet, ale nemyslim si, ze zrovna tento chodnicek je vhodny priklad.
Ale na tomto pekne vidiet, ze Rakusko ma trocha iny pristup k zakazom, prejavujuci sa tak, ze vsade davaju explicitne zakazove znacky, a z toho aj plynie pocit, ze je tam tych zakazov ovela viac - pricom na Slovnesku je tiez vela "zonovych" obmedzeni, ignorovanych ci uz umyselne alebo z nevedomosti
A este mala poznamka, oznacenie trepelweg som nasiel zhruba od urovne kruhoveho objazdu pred wolfsthalom (od kruhacu k dunaju spojka), od jelenieho haja po tuto krizovatku som to oznacenie na mape nenasiel. Takze ak sa nemoze s bicyklom v AT do lesa, resp, po turistickej trase, tak je problem.
"...uz pri vstupe do "lesa" bolo/malo byt oznacenie chranenej oblasti .... "
Hej , to mas pravdu . . . Ked som na navsteve, zaparkujem, par dni nesahnem na auto, a potom pri odchode sa divim, ze som v jednosmerke Tiez oznacenie na zaciatku a na konci
A este mala poznamka, oznacenie trepelweg som nasiel zhruba od urovne kruhoveho objazdu pred wolfsthalom (od kruhacu k dunaju spojka), od jelenieho haja po tuto krizovatku som to oznacenie na mape nenasiel. Takze ak sa nemoze s bicyklom v AT do lesa, resp, po turistickej trase, tak je problem.
Jazdim tadial bezne, vsetkymi cestami co tam pri dunaji na rakuskej strane su.
Inak v tom vojenskom stane kusok od hranice furt niekto byva. Minule v noci som tam trochu viac svietil, nechtiac, a na oplatku na mna z toho stanu tiez silno zasvietili :/
ja v prvom rade nechcem byť za blbca, ísť niekam, kam sa nemá na biku, keď už kydám na cyklistov, čo sa niekam tlačia, kam sa nemajú. Chcel som využiť túto trasu https://sk.mapy.cz/s/regusogosu Minimálne okolie bude krajšie ako popri ceste z Bergu do Hainburgu.
Toto je este ako tak ok. Tam som este nikoho nevidel ze by s tym mal problem. https://mapy.cz/s/keferajafa
Ale pod tu skalu by som uz nesiel. Tam to vraj vadi aj ludom samotnym.
Podla mna tam -popri Dunaji- je zakazane jazdit (myslim, nemam potrebu pokusat ist dalej za zákazové znacky), presne ako pise koso_sk, a teda je uplne jedno, ci sa niekedy niekomu (alebo velakrat) podarilo prejst bez pokuty.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takze podla mna, ak by bolo len oznacenie Treppelweg, tak ano, cyklisti mozu, ale s uvedenou doplnkovou znackou nie.
https://www.fuerboeck.at/verkehrsrecht/verkehrszeichen/verbotszeichen/treppelweg/
Tu sa mi podarilo najst definiciu dodatkovych tabul: https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2011_II_42/BGBLA_2011_II_42.pdfsig na zaklade ktorych usudzujem, ze je tam jazda na bicykli zakazana a vynimky platia iba ak tam dodatkove tabule nie su...
Tak to uz by sme potrebovali slusneho odbornika aby este aj toto analyzoval...
Ale tak aspon sme si prestudovali rozne materialy - tak ci tak neviem, ci sa vobec da na ten usek Treppelwegu dostat legalne zo Slovenska -> lesna skratka od Jelenieho Haja je ak sa nemylim 4. stupen ochrany, a ostatne prijazdove cesty maju explicitne zakazove tabule
A co tak https://hiking.dennikn.sk/cyklo/ar/1850/cez_jeleni_haj_a_braunsberg.html ?
Tak zasa netreba si to predstavovat tak, ze budi po cyklistoch strielat pre taketo porusenie, hlavne ked mali asi iny dovod na svoju pritomnost. Napr. boli v tejto oblasti aj pocas zvysenej ostrany na hraniciach kvoli utecentom, a tiez ma vcelku ignorovali. Ak tam bude pritomnost cyklostov niekomu vadit, tak asi miestnym rybarom, ktori sa tam veselo vyvazaju na autach ...
Trocha som vahal, ze ake oznacenie by tam malo byt? Cela ta oblast je chranena, t.j. uz pri vstupe do "lesa" bolo/malo byt oznacenie chranenej oblasti s pruslusnym stupnom ochrany. V urcitych stupnoch ochrany je moznost jazdit na biku aj mimo znacenych ciet, ale nemyslim si, ze zrovna tento chodnicek je vhodny priklad.
Ale na tomto pekne vidiet, ze Rakusko ma trocha iny pristup k zakazom, prejavujuci sa tak, ze vsade davaju explicitne zakazove znacky, a z toho aj plynie pocit, ze je tam tych zakazov ovela viac - pricom na Slovnesku je tiez vela "zonovych" obmedzeni, ignorovanych ci uz umyselne alebo z nevedomosti
Hej , to mas pravdu . . . Ked som na navsteve, zaparkujem, par dni nesahnem na auto, a potom pri odchode sa divim, ze som v jednosmerke
Takto to vyzera presne na hranicnom kameni: https://www.google.com/maps/@48.1417704,17.0573297,3a,55.5y,1.01h,91.74t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipPx6RFKeUwip-bsoG5GgEJs7gvmxKPv37QsukjJ!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPx6RFKeUwip-bsoG5GgEJs7gvmxKPv37QsukjJ%3Dw203-h100-k-no-pi-0-ya114.646996-ro0-fo100!7i10240!8i5120 a je tam vidiet zaciatok Treppelwegu ako aj zaciatok chranenej oblasti na SK strane
Inak v tom vojenskom stane kusok od hranice furt niekto byva. Minule v noci som tam trochu viac svietil, nechtiac, a na oplatku na mna z toho stanu tiez silno zasvietili :/
https://mapy.cz/s/keferajafa
Ale pod tu skalu by som uz nesiel. Tam to vraj vadi aj ludom samotnym.