Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
scarinko Moje päťročné Hunt CAD 50 majú 1530 aj s tubeless páskou a ventilkami a to sú celkom základ. Od vtedy to väčšinou išlo dole (pokiaľ sa nejedná o nejaké extrémne široké). 1650 mávajú skôr budgetové karbóny.
Ja som až teraz zistil, že ani Giant SLR1 (2020) nie su hookles (alebo teda divné, lebo majú taký uplne jemný háčik) a tak som kupoval conti S tr 28 + (v chorvátsku som v zjazde trafil dieru a vyzulo mi hneď plášť a kvalitne som ľahol) a tak skúsim aj tubolight. Trochu to bol boj nahodiť+ som radšej vyrezal drážku pre ventil aby nenadskakoval) ale vyzerá ze sa da ísť aj na prázdnom
Ahojte volaco som postudoval tu na fóre .. viete.mi poradit nejaké lahké hliníkové kolesá na klasické rafikové brzdy ? Napriklad mavic ksyrium je dobrá volba ? Od výroby tam mám všetko syncro RP 2 a je to dost ťažké [scott addict 20]
lahke hliniky su Mavic Ksyrium SLR alebo Mavic R-SYS SLR ale zohnat to v nejakej rozumnej cene.... navyse su uz dost nemoderne kedze su to pomerne uzke rafky
ale maju Exalith vrstvu a dobre brzdia aj za mokra. Len ten Mavic orech FTSL resp ten system s klznym loziskom je na <>. Ak sa o to nikto nestaral tak radsej nebrat.
Jazdite niekto sawtooth profil ráfov ako napr. Zipp 454 NSW alebo 353 NSW ? Či je reálne cítiť prínos v podobe lepšej aerodynamiky a menšej bočnej citlivosti? Včera som ich mal v rukách, vyzerajú skvele a vážia skoro nič
Tieto novšie Zippy som nejazdil, ale čo si matne pamätám výsledky testovaní v tuneli tak príliš neohúrili, skôr slabší priemer oproti konkurencii.
Staré 404 FC boli rýchlejšie.
Ksyrium Elite som mal na bicykli asi do roku 2011, boli fajn, aj keď už aj na tú dobu ťažšie ako konkurencia. Nebol s nimi žiadny problém, ani s orechom.
Ale kamarát opakovane zažil jav ktorý sa volá speed wobble - proste v zjazde z Vršatca mu začalo nekontrolovateľne vibrovať predné koleso.
Potom sa mu zasekol orech počas jazdy v skupine, zrejme preto že ho nejako extra neservisoval takže ich definitívne zrušil.
Osobne by som šiel do Campagnolo Zonda, alebo Eurus, dajú sa kúpiť so Shimano orechom a sú to bezproblémové kolesá. Alebo huntwheels prípadne Scribe, tie sú cenovo aj váhovo ešte nižšie.
Tieto novšie Zippy som nejazdil, ale čo si matne pamätám výsledky testovaní v tuneli tak príliš neohúrili, skôr slabší priemer oproti konkurencii.
Serusme, má niekto skúsenosti s týmito kolesami? Cenovku majú vyššiu, ale je aj opodstatnená? Bývam v oblasti VKV, takže výška rafika je myslím na ten vietor akurát. Môžem ich mať za relatívne výhodných podmienok s bicyklom. Ďakujem za všetky rady
Viem mať za 2200€ Emondu SL 5 z roku 2021 postavenu na ultegre a týchto kolesách s nábehom cca 2500km. Tak či to má význam a nemusím ich hneď meniť keď vezmem ten bicykel
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale maju Exalith vrstvu a dobre brzdia aj za mokra. Len ten Mavic orech FTSL resp ten system s klznym loziskom je na <>. Ak sa o to nikto nestaral tak radsej nebrat.
Ksyrium Elite som mal na bicykli asi do roku 2011, boli fajn, aj keď už aj na tú dobu ťažšie ako konkurencia. Nebol s nimi žiadny problém, ani s orechom.
Ale kamarát opakovane zažil jav ktorý sa volá speed wobble - proste v zjazde z Vršatca mu začalo nekontrolovateľne vibrovať predné koleso.
Potom sa mu zasekol orech počas jazdy v skupine, zrejme preto že ho nejako extra neservisoval takže ich definitívne zrušil.
Osobne by som šiel do Campagnolo Zonda, alebo Eurus, dajú sa kúpiť so Shimano orechom a sú to bezproblémové kolesá. Alebo huntwheels prípadne Scribe, tie sú cenovo aj váhovo ešte nižšie.
Ak nájdeš ešte link, kľudne ho sem daj.
https://www.mavic.com/en-us/cosmic-sl-32-disc-rr1236.html